Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-01-09
Mrągowo: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
Numer ogłoszenia: 4898 - 2015; data zamieszczenia: 09.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny Mrągowo , ul. Półwysep Czterech Wiatrów 1, 11-700 Mrągowo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5457200, 89 5457248, faks 89 5457225.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.woszkmragowo.wp.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Wojskowa Jednostka Budrzetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: opis przedmiotu zamówienia w zakresie zadania 1 Sukcesywna dostawa mięsa (wieprzowego, wołowego) oraz wędlin (z wieprzowiny, wołowiny,) do WOSZK w Mrągowie. Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. udziec wołowy b/k świeży kl.1 kg 470,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 2. schab wieprzowy b/k kg 970,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 3. karkówka wieprzowa b/k kg 1742,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 4. żeberka wieprzowe kg 510,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 5. golonka wieprzowa tylna z/k kg 450,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 6. boczek świeży kg 430,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 7. wątroba wieprzowa kg 115,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 8. ozory wieprzowe kg 115,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 9. flaki wołowe krojone mrożone kg 210,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 10. baleron kg 212,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 11. Kiełbasa krakowska parzona kg 105,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 12. kiełbasa krakowska sucha kg 188,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 13. serdelki wieprzowe kg 239,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 14. polędwica sopocka kg 233,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 15. wędzonka myśliwska kg 162,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 16. wędzonka krotoszyńska kg 144,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 17. ogonówka wędzona kg 205,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 18. kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna kg 292,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 19. kiełbasa podwawelska kg 415,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 20. kiełbasa żywiecka kg 70,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 21. kiełbasa mazurska kg 87,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 22. kiełbasa myśliwska sucha kg 72,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 23. kielbasa toruńska kg 275,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 24. kiełbasa biała kg 205,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 25. kiełbasa szynkowa wołowa specjalna kg 16,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 26. szynka konserwowa kg 195,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 27. schab pieczony królewski kg 90,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 28. karkówka pieczona kg 200,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 29. boczek wędzony parzony b/k kg 15,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 30. rolada z boczku kg 145,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 31. kaszanka z kaszy gryczanej kg 66,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 32. szynka wędzona kg 210,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 33. kiełbasa salami kg 186,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 34. golonka konserwowa kg 85,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 35. Szynka prasowana peklowana kg 79,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 36. Salceson ozorkowy kg 45,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 37. Szynka wieprzowa mielona kg 20,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 38. łopatka pieczona kg 244,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 39. rolada schabowa kg 75,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy dostawy mięsa i wędlin drobiowych. Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego do WOSZK w Mrągowie. Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. Uda całe z kurczaka kg 1180,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 2. filet z piersi kurczaka b/k świeży kg 670,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 3. wątroba z kurczaka świeża kg 31,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 4. porcja rosołowa z kurczaka kg 190,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 5. żołądki kurczaka świeże kg 215,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 6. pierś kurczaka wędzona kg 135,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 7. polędwica drobiowa kg 12,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 8. szynka drobiowa kg 46,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20 % zadania podstawowego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (Podstawa prawna : art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn.zm); lub certyfikat HACCP.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.woszkmragowo.wp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Nazwa zamawiającego: WOSzK Mrągowo
Adres zamawiającego: Półwysep Czterech Wiatrów
Kod Miejscowość: 11-700 Mrągowo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.01.2015 godzina 10:00, miejsce: WOSzK Mrągowo Półwysep Czterech Wiatrów 11-700 Mrągowo sala konferencyjna.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sukcesywna dostawa mięsa (wieprzowego, wołowego) oraz wędlin (z wieprzowiny, wołowiny,) do WOSZK w Mrągowie..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. udziec wołowy b/k świeży kl.1 kg 470,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 2. schab wieprzowy b/k kg 970,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 3. karkówka wieprzowa b/k kg 1742,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 4. żeberka wieprzowe kg 510,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 5. golonka wieprzowa tylna z/k kg 450,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 6. boczek świeży kg 430,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 7. wątroba wieprzowa kg 115,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 8. ozory wieprzowe kg 115,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 9. flaki wołowe krojone mrożone kg 210,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 10. baleron kg 212,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 11. Kiełbasa krakowska parzona kg 105,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 12. kiełbasa krakowska sucha kg 188,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 13. serdelki wieprzowe kg 239,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 14. polędwica sopocka kg 233,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 15. wędzonka myśliwska kg 162,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 16. wędzonka krotoszyńska kg 144,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 17. ogonówka wędzona kg 205,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 18. kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna kg 292,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 19. kiełbasa podwawelska kg 415,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 20. kiełbasa żywiecka kg 70,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 21. kiełbasa mazurska kg 87,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 22. kiełbasa myśliwska sucha kg 72,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 23. kielbasa toruńska kg 275,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 24. kiełbasa biała kg 205,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 25. kiełbasa szynkowa wołowa specjalna kg 16,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 26. szynka konserwowa kg 195,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 27. schab pieczony królewski kg 90,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 28. karkówka pieczona kg 200,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 29. boczek wędzony parzony b/k kg 15,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 30. rolada z boczku kg 145,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 31. kaszanka z kaszy gryczanej kg 66,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 32. szynka wędzona kg 210,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 33. kiełbasa salami kg 186,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 34. golonka konserwowa kg 85,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 35. Szynka prasowana peklowana kg 79,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 36. Salceson ozorkowy kg 45,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 37. Szynka wieprzowa mielona kg 20,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 38. łopatka pieczona kg 244,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 39. rolada schabowa kg 75,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin drobiowych. do WOSZK w Mrągowie..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm Ilość w roku Wymagania jakościowe 1. Uda całe z kurczaka kg 1180,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 2. filet z piersi kurczaka b/k świeży kg 670,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 3. wątroba z kurczaka świeża kg 31,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 4. porcja rosołowa z kurczaka kg 190,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 5. żołądki kurczaka świeże kg 215,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 6. pierś kurczaka wędzona kg 135,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 7. polędwica drobiowa kg 12,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu 8. szynka drobiowa kg 46,00 Opis przedmiotu zamówienia w załączeniu.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Ciechocinku.
- Dostawa świeżych warzyw i owoców dla ZSP w Łączniku.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.