eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-03

Poznań: Dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 498616 - 2013; data zamieszczenia: 03.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ogród Zoologiczny w Poznaniu , ul. Browarna 25, 61-063 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8768209, faks 061 8773533.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.poznan.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej - Ogród Zoologiczny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców. 3.2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część stanowi zadanie nr: Przedmiot zamówienia Opis 1. Warzywa korzeniowe i ziemniaki Marchew obcinana (ilość: do 52.000 kg); Wymagania Zamawiającego: w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca marchew z nacią w pęczkach - do ok. 1000 pęczków, Warzywa myte. Buraki czerwone obcinane (ilość: do 17.100 kg); Wymagania Zamawiającego: do 9600 kg sukcesywnie przez cały rok + do 7500 kg dodatkowo w okresie od 15 maja 2014 do 15 października 2014, w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca botwina - do ok. 6000 pęczków, Warzywa myte. Seler korzeń (ilość: do 2.900 kg) - przez okres ok. 1 miesiąca seler z nacią do ok. 200 szt. Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Pietruszka korzeń obcinana (ilość: do 2.400 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Por (ilość: do 2.400 sztuk); Wymagania Zamawiającego: Przez okres ok. 2 m-cy szczypior z cebulą do ok. 250 pęczków Warzywa myte. Ziemniaki (ilość: do 3.200 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte 2. Sałata zielona Ilość: do 12.500 sztuk; Wymagania Zamawiającego: - waga: szt. ok 100 g. 3. Natka pietruszki Ilość: do 390kg; 4. Warzywa sezonowe krajowe Pomidory (ilość: do 600 kg). Ogórek gruntowy (ilość: do 400 kg). Papryka czerwona (ilość: do 25 kg). Kabaczek (cukinia) (ilość: do 45 kg). Kalafior (ilość: do 250 szt.) Brokuł (ilość: do 35 szt.) Dynia (ilość: do 1.100 kg); Wymagania Zamawiającego: waga każdej sztuki: 3-5 kg. Kapusta biała (ilość: do 650 kg) 5. Kukurydza Kukurydza - kolby (ilość: do 1.600 sztuk). Kukurydza - pędy (ilość: do 6.000 sztuk). 6. Buraki pastewne Ilość: do 17.000 kg; Wymagania Zamawiającego: dostawy od 1 stycznia do 15 maja i od 15 października do 31 grudnia 2014 r. 7. Warzywa szklarniowe lub importowane - Papryka czerwona (ilość: do 80 kg); - Cykoria - pakowane w opakowania ok. 0,5 kg - (ilość: do 150 kg); - Kapusta pekińska (ilość: do 320 sztuk); - Ogórek zielony (ilość: do 300 kg); - Pomidor (ilość: do 350 kg); - Kalafior (ilość: do 210 sztuk); - Brokuły (ilość: do 120 sztuk); - Sałata lodowa (ilość: do 60 sztuk); - Seler naciowy (ilość: do 60 sztuk); - Mix sałata (ilość: do 6 kg); - Pieczarki (ilość: do 6 kg); Wymagania Zamawiającego: dostawy przez cały rok. 8. Owoce krajowe - Jabłka (ilość: do 56.000 kg); - Gruszki (ilość: 2.600 kg). 9. Owoce krajowe sezonowe Ilość: do 2.200 kg; Wymagania Zamawiającego: dostawy obejmują następujące owoce: truskawki, czereśnie, śliwki, brzoskwinie. 10. Owoce importowane - Banany - pakowane w kartony po 18 kg - (ilość: do 300 kartonów); - Pomarańcze (ilość: do 500 kg); - Kiwi - pakowane w opakowania po 1 kg - (ilość: do 230 opakowań) oraz dodatkowo 680 sztuk (przez cały rok sukcesywnie); - Awokado (ilość: do 420 sztuk); - Melon żółty (ilość: do 530 sztuk); - Winogrono (ilość: do 900 kg); - Arbuzy [ilość: do 1.800 kg (waga każdej sztuki do 4 kg)] 11. Owoce świeże do mrożenia (w sezonie) - Truskawka z szypułką (ilość: do 1.000 kg) - Czereśnia z pestką (ilość: do 800 kg) - Śliwka z pestką (ilość: do 500 kg) Wymagania Zamawiającego: - I gatunek. 12. Owoce suszone - Rodzynki (ilość: do 38 kg); - Figi (ilość: do 70 kg); - Żurawina (ilość: do 3 kg); - Wiśnia (ilość: do 3 kg); - Banany (ilość: do 3 kg); - Morela suszona (ilość: do 3 kg); - Daktyle (ilość: do 10 kg); - Orzechy ziemne w skorupkach (ilość: do 30 kg); 13. Owoce mrożone - Truskawka (ilość: do 300 kg), - Śliwka z pestką (ilość: do 300 kg), - Czereśnia z pestką (ilość: do 300 kg). Wymagania Zamawiającego: - owoce pakowane po 10 kg w kartony oznaczone wagą, datą ważności i określeniem producenta, klasa: 1-2. 14. Owoce (przetwory) - Kompoty (słoiki) (0,9 l) (ilość: do 750 szt.); - Mus jabłkowy (ilość: do 85 szt.); - Brzoskwinie (połówki) (ilość: do 110 puszek); - Ananasy (plastry) (ilość: do 55 puszek). 15. Warzywa mrożone - Fasolka szparagowa cała lub krojona (ilość: do 180 kg); - Groszek zielony (ilość: do 104 kg); - Szpinak cały lub krojony (ilość: do 52 kg); - Mieszanka warzywna (ilość: do 52 kg). 3.3 Wymagania dodatkowe: - Warzywa i owoce dostarczane do Ogrodu Zoologicznego powinny być dobrej jakości, świeże, nieuszkodzone, pozbawione nawozów chemicznych, - warzywa wskazane w zadaniu nr 1 zależnie od gatunku i rodzaju powinny być zapakowane w worki po 5-10 kg lub w skrzynki, - dostawy owoców i warzyw (oprócz zadań nr 11 oraz 13-15) będą dokonywane dwa razy w tygodniu, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, zgłoszonym faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, - dostawy będące przedmiotem poszczególnych zadań (oprócz zadań nr 11 oraz 13-15) będą odbywać się do Ogrodu Zoologicznego w Poznaniu: do Nowego ZOO - ul. Browarna 25 i Starego ZOO - ul. Zwierzyniecka 19, - dostawy w ramach zadania nr 11,13-15 będą dokonywane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego do magazynu przy ul. Browarnej 25. - dostawy, terminy oraz wielkość dostaw częściowych będą uzgadniane z wyznaczonymi pracownikami Zamawiającego z tygodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zrealizuje dostawę na każdorazowe zamówienie Zamawiającego, nie wcześniej niż w terminie 4 dni i nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania zamówienia, - dostawy będące przedmiotem poszczególnych zadań będą odbywać się do Ogrodu Zoologicznego w Poznaniu w godz. 07:00 do 11:00, - Zamawiający dopuszcza możliwość rezygnacji z dostawy, po uprzednim zawiadomieniu Wykonawcy faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, - rozładunek odbywać się będzie przy pomocy pracowników Zamawiającego w miejscach wskazanych przez Zamawiającego, - Wykonawca zapewnia właściwy dla utrzymania parametrów i jakości dostarczanych produktów sposób transportu, w trakcie transportu produkty muszą być zabezpieczone przed działaniem czynników zewnętrznych (wilgocią, zabrudzeniem, itp.), - produkty dostarczone do Ogrodu Zoologicznego nie spełniające ww. wymogów będą komisyjnie sprawdzane z Wykonawcą, - koszty transportu ponosi Wykonawca, - termin przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w chwili dostawy nie może być krótszy niż ? okresu jego przydatności do spożycia..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.00.00-0, 15.33.21.00-5, 15.32.24.10-1, 15.33.11.70-9, 15.33.24.10-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczególnych warunków w wyżej wymienionym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczególnych warunków w wyżej wymienionym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczególnych warunków w wyżej wymienionym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczególnych warunków w wyżej wymienionym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) odpowiednie pełnomocnictwa wraz z dokumentem potwierdzającym umocowanie do udzielania pełnomocnictw, b) oświadczenie wskazujące część zamówienia, której wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający zastrzega możliwość wprowadzenia istotnych zmian postanowień zawartej umowy. W szczególności postanowienia umowy mogą ulec zmianie w następującym zakresie oraz na następujących warunkach: 1) warunki oraz termin płatności, w przypadku konieczności uwzględnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy o udzielenie zamówienia publicznego, 2) sposób wykonania przedmiotu zamówienia, w szczególności gdy zmiana sposobu realizacji zamówienia wynika ze zmian w obowiązujących przepisach prawa bądź wytycznych mających wpływ na wykonanie zamówienia, 3) ograniczenie zakresu przedmiotu umowy, w przypadku zaistnienia okoliczności, w których zbędne będzie wykonanie danej części zamówienia wraz ze związanym z tym obniżeniem wynagrodzenia, 4) wystąpienie klęski żywiołowej lub gdy warunki atmosferyczne lub inne obiektywne okoliczności uniemożliwiają wykonanie przedmiotu umowy; w umowie zostaną wprowadzone zmiany dotyczące terminu zakończenia robót budowlanych, 5) zmiana zakresu przedmiotu umowy i wynagrodzenia, jeżeli wystąpią okoliczności powodujące zmniejszenie zakresu przedmiotu zamówienia; w umowie zostaną wprowadzone zmiany dotyczące wynagrodzenia Wykonawcy, 6) zmiana osobowa: zmiana osób przy pomocy, których Wykonawca realizuje przedmiot umowy na inne spełniające warunki określone w SIWZ lub zmiana - za zgodą Zamawiającego, podwykonawców wskazanych w umowie (lub zakresu wskazanego w ofercie jako planowany do powierzenia podwykonawcom); w umowie zostaną wprowadzone zmiany dotyczące osób lub/i podmiotów, przy pomocy których Wykonawca realizuje zamówienie oraz zmiany dotyczące zakresu rzeczowego wykonywanego przez podwykonawców, 7) zaistnienie okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności spowodowanych sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi; zmianie może ulec termin realizacji zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zoo.poznan.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ogród Zoologiczny, ul. Browarna 25, 61 - 063 Poznań.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2013 godzina 09:15, miejsce: Siedziba Zamawiającego (ul. Browarna 25, 61 - 063 Poznań).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa korzeniowe i ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew obcinana (ilość: do 52.000 kg); Wymagania Zamawiającego: w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca marchew z nacią w pęczkach - do ok. 1000 pęczków, Warzywa myte. Buraki czerwone obcinane (ilość: do 17.100 kg); Wymagania Zamawiającego: do 9600 kg sukcesywnie przez cały rok + do 7500 kg dodatkowo w okresie od 15 maja 2014 do 15 października 2014, w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca botwina - do ok. 6000 pęczków, Warzywa myte. Seler korzeń (ilość: do 2.900 kg) - przez okres ok. 1 miesiąca seler z nacią do ok. 200 szt. Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Pietruszka korzeń obcinana (ilość: do 2.400 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Por (ilość: do 2.400 sztuk); Wymagania Zamawiającego: Przez okres ok. 2 m-cy szczypior z cebulą do ok. 250 pęczków Warzywa myte. Ziemniaki (ilość: do 3.200 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sałata zielona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 12.500 sztuk; Wymagania Zamawiającego: - waga: szt. ok 100 g..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Natka pietruszki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 390kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa sezonowe krajowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pomidory (ilość: do 600 kg). Ogórek gruntowy (ilość: do 400 kg). Papryka czerwona (ilość: do 25 kg). Kabaczek (cukinia) (ilość: do 45 kg). Kalafior (ilość: do 250 szt.) Brokuł (ilość: do 35 szt.) Dynia (ilość: do 1.100 kg); Wymagania Zamawiającego: waga każdej sztuki: 3-5 kg. Kapusta biała (ilość: do 650 kg).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Kukurydza.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kukurydza - kolby (ilość: do 1.600 sztuk). Kukurydza - pędy (ilość: do 6.000 sztuk)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Buraki pastewne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 17.000 kg; Wymagania Zamawiającego: dostawy od 1 stycznia do 15 maja i od 15 października do 31 grudnia 2014 r..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Warzywa szklarniowe lub importowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Papryka czerwona (ilość: do 80 kg); - Cykoria - pakowane w opakowania ok. 0,5 kg - (ilość: do 150 kg); - Kapusta pekińska (ilość: do 320 sztuk); - Ogórek zielony (ilość: do 300 kg); - Pomidor (ilość: do 350 kg); - Kalafior (ilość: do 210 sztuk); - Brokuły (ilość: do 120 sztuk); - Sałata lodowa (ilość: do 60 sztuk); - Seler naciowy (ilość: do 60 sztuk); - Mix sałata (ilość: do 6 kg); - Pieczarki (ilość: do 6 kg); Wymagania Zamawiającego: dostawy przez cały rok..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Owoce krajowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Jabłka (ilość: do 56.000 kg); - Gruszki (ilość: 2.600 kg)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Owoce krajowe sezonowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 2.200 kg; Wymagania Zamawiającego: dostawy obejmują następujące owoce: truskawki, czereśnie, śliwki, brzoskwinie..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Owoce importowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Banany - pakowane w kartony po 18 kg - (ilość: do 300 kartonów); - Pomarańcze (ilość: do 500 kg); - Kiwi - pakowane w opakowania po 1 kg - (ilość: do 230 opakowań) oraz dodatkowo 680 sztuk (przez cały rok sukcesywnie); - Awokado (ilość: do 420 sztuk); - Melon żółty (ilość: do 530 sztuk); - Winogrono (ilość: do 900 kg); - Arbuzy [ilość: do 1.800 kg (waga każdej sztuki do 4 kg)].

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Owoce świeże do mrożenia (w sezonie).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Truskawka z szypułką (ilość: do 1.000 kg) - Czereśnia z pestką (ilość: do 800 kg) - Śliwka z pestką (ilość: do 500 kg) Wymagania Zamawiającego: - I gatunek..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Owoce suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Rodzynki (ilość: do 38 kg); - Figi (ilość: do 70 kg); - Żurawina (ilość: do 3 kg); - Wiśnia (ilość: do 3 kg); - Banany (ilość: do 3 kg); - Morela suszona (ilość: do 3 kg); - Daktyle (ilość: do 10 kg); - Orzechy ziemne w skorupkach (ilość: do 30 kg);.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Owoce mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Truskawka (ilość: do 300 kg), - Śliwka z pestką (ilość: do 300 kg), - Czereśnia z pestką (ilość: do 300 kg). Wymagania Zamawiającego: - owoce pakowane po 10 kg w kartony oznaczone wagą, datą ważności i określeniem producenta, klasa: 1-2..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Owoce (przetwory).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Kompoty (słoiki) (0,9 l) (ilość: do 750 szt.); - Mus jabłkowy (ilość: do 85 szt.); - Brzoskwinie (połówki) (ilość: do 110 puszek); - Ananasy (plastry) (ilość: do 55 puszek)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Fasolka szparagowa cała lub krojona (ilość: do 180 kg); - Groszek zielony (ilość: do 104 kg); - Szpinak cały lub krojony (ilość: do 52 kg); - Mieszanka warzywna (ilość: do 52 kg)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.