Ogłoszenie z dnia 2017-09-28
Ogłoszenie nr 500035705-N-2017 z dnia 28-09-2017 r.
Urząd Gminy Adamówka: Gmina Adamówka. "Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce"
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 565363-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Urząd Gminy Adamówka, Krajowy numer identyfikacyjny 53322200000,
ul. Adamówka
97,
37534
Adamówka, woj.
podkarpackie, państwo
Polska, tel.
166 229 001, e-mail
ugjanek@wp.pl, faks
166 229 001.
Adres strony internetowej (url): www.adamowka.pl/bip
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Gmina Adamówka. "Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce"
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):SBD.271.8.2017
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Gmina Adamówka zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego na "Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce". Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie obiadów dla uczniów w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkoły Podstawowej w Cieplicach, Szkoły Podstawowej w Adamówce, Oddziału Przedszkolnego w Krasnem oraz Szkoły Podstawowej w Majdanie Sieniawskim. Obiady przygotowywane do spożycia w stołówce Szkoły Podstawowej w Adamówce powinny być 3-daniowe (zupa, drugie danie, napój). Obiady dowożone do Szkoły Podstawowej w Adamówce, Szkoły Podstawowej w Cielicach i Oddziału Przedszkolnego w Krasnem 1 daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa i drugie danie bez napoju. Obiady dowożone do Szkoły Podstawowej w Majdanie Sieniawskim trzydaniowe. Zamawiający zabezpiecza termosy do przewożenia obiadów. Oferent zabezpiecza naczynia do wydawania posiłków i środek transportu. Długość tras dowozu posiłków wynosi: 1. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) - SP Cieplice - Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 14 km, 2. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180)- SP Adamówka (37-534 Adamówka 26) - Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 2 km. 3. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) - Oddział Przedszkolny Krasne - Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 6 km. 4. Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) - SP Majdan Sieniawski - Szkoła Podstawowa Adamówka (37-534 Adamówka 180) = 13 km. II. Warunki przygotowania posiłków: Posiłki będą przygotowane w pomieszczeniach kuchennych, które wyposażone są w podstawowe urządzenia i sprzęt niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków i zostaną użyczone bezpłatnie Oferentowi. Oferent będzie pokrywał koszty zużycia gazu i energii elektrycznej. W zamian za sprzątanie stołówki Zamawiający zabezpiecza bezpłatnie wodę wraz z odprowadzaniem ścieków. Oferent będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użyczenie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń. Posiłki będą kupowane przez uczniów Szkoły Podstawowej w Adamówce (37-534 Adamówka 180), Szkół Podstawowych i Oddziału Przedszkolnego, dofinansowywane z budżetu gminy. Wydawane będą w dniach nauki szkolnej, w bieżącym roku szkolnym. Przewidywana ilość obiadów - 270 zestawów dziennie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wystąpienia konieczności zmiany liczby obiadów w zależności od zainteresowania uczniów. Oferent dołącza do oferty szczegółowe jadłospisy sporządzone na dwie dekady w łącznej liczbie 20 szt. jadłospisów na obiad trzydaniowy. Jadłospis na zupę powinien zawierać główne składniki zupy (bez przypraw) na 1 porcję z podaniem ich wagi. Jadłospis na drugie danie powinien zawierać główne składniki z podaniem ich wag (np. kotlet mielony z mięsa wołowego - waga, ziemniak gotowany - waga, surówka z marchewki - waga). Jadłospisy powinny spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach - Załącznik nr 2. oraz 20 jadłospisów na obiady jednodaniowe (dowożone).
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55523100-3
Dodatkowe kody CPV: 55524000-9, 55321000-6
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
04/09/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
246080.10
Liczba otrzymanych ofert:
4
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: GASTRONOMIA PRODUKCJA HANDEL USŁUGI Teresa Szynal
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
193121,95
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI ADAMÓWKA
więcej: przetargi ADAMÓWKA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie usług cateringowych ( 2 części).
- Usługi cateringowe na 2025 r. dla Przedszkola nr 445 w Warszawie.
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- 43.2025 Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
- Świadczenie usługi żywienia realizowanej na potrzeby Mazowieckiego Szpitala Wojewódzkiego Drewnica Sp. z o.o.
- Warsztaty wyjazdowe, edukacyjne z elementami integracji w ramach realizacji projektu pn. "Pozytywna przyszłość PLUS. [...].*
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.