To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2018-11-08
Ogłoszenie nr 500267390-N-2018 z dnia 08-11-2018 r.
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 634517-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie, Krajowy numer identyfikacyjny 23109500700000,
ul. Szarocin
1,
58400
Kamienna Góra, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
0-75 742 44 20, e-mail
szarocin@post.pl, faks
0-75 742 44 20.
Adres strony internetowej (url): www.dpsszarocin.wordpress.com
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):1/D/2018
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie. 2. Przedmiot zamówienia podzielony został na siedem części: Część 1 Artykuły spożywcze różne Część 2 Nabiał i mleko Część 3 Pieczywo Część 4 Warzywa i owoce Część 5 Mięso i wyroby wędliniarskie Część 6 Ryby, mrożonki i przetwory warzywno - owocowe Część 7 Jaja 3. Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych artykułów żywnościowych zawarte jest w poniższych tabelach. 4. Użyte w załącznikach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, iż oferowany artykuł powinien być równoważy do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. 5. Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres 14 miesięcy. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 6. Dostawy artykułów żywnościowych odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do soboty, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach od 6°° do godziny 13°°. Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego (Pałac- kuchnia). 7. Zamawiający będzie zamawiał wyroby sukcesywnie, w miarę potrzeb - od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 7°°do godziny 13°°. 8. Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem w formie pisemnej (faksem) lub telefonicznej. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. 9. Częstotliwość składanych zamówień uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego i zamawianego asortymentu. Szacuje się, że będzie ona średnio wynosiła: dla części 1, 4, 7 - jeden raz w tygodniu, dla części 5 - dwa razy w tygodniu, dla części 2 - 3 razy w tygodniu, dla części 3 - 6 razy w tygodniu i dla części 6 - wg zapotrzebowania. 10. Dostarczane artykuły żywnościowe będące przedmiotem umowy muszą być: - świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy, - dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia (nie dotyczy warzyw i owoców), - dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. 11. Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem. 12. Artykuły spożywcze powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu. 13. W przypadku wykrycia wad zamówionych artykułów spożywczych lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad i/lub dostarczyć (uzupełnić) asortyment i ilości zgodnie z zamówieniem. 14. Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia. 15. W przypadku wystąpienia trzech udokumentowanych reklamacji, Zamawiający ma prawo do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. 16. W przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w ustalonych terminach lub gdy wskutek reklamacji nie dokona niezwłocznej wymiany towaru wadliwego na wolny od wad i/lub uzupełnienia asortymentu i ilości, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy w asortymencie i ilościach odpowiadających niezrealizowanej/niewymienionej dostawie, co będzie skutkować zmniejszeniem ilości przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu. 17. W przypadku zaistnienia sytuacji określonej w pkt 16, Wykonawca zobowiązany będzie do zwrotu Zamawiającemu kwoty wynikającej z różnicy pomiędzy ceną zakupu a ceną wynikającą z umowy, po uprzednim przesłaniu do Wykonawcy kopii faktury zakupu danego asortymentu. 18. Do obowiązków Wykonawcy, który złoży ofertę najkorzystniejszą na Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno - owocowe, należeć będzie nieodpłatne wyposażenie Zamawiającego w 4 szt. zamrażarek, każda o pojemności 350 litrów - na czas trwania umowy. Powyższe winno być wkalkulowane w cenę oferty. Część 1. Artykuły spożywcze różne 1. Makaron nitki 250 g (4 jajeczny)- 150 kg 2. Makaron świderki po 2,5 kg z mąki durum - 500 kg 3. Makaron kolanka po 2,5 kg z mąki durum - 100 kg 4. Makaron muszelki po 2,5 kg z mąki durum - 100 kg 5. Woda mineralna gazowana - butelki 0,5 l - 1000 l 6. Woda mineralna gazowana - butelki 1,5 l - 1500 l 7. Woda mineralna niegazowana - butelki 0,5 l- 600 l 8. Sól po 1 kg - 700 kg 9. Pasztet z drobiu 160g (typu prochowicki) - 400 kg 10. Pasztet z drobiu 300g (typu prochowicki) - 350 kg 11. Konserwy mięsne wieprzowe 300g - 250 kg 12. Pasztet wieprzowy 500g - 50 kg 13. Ogórek konserwowy po 900 g - 500 kg 14. Mąka pszenna typ 450 po 5 kg - 500 kg 15. Mąka tortowa typ 450 po 1 kg - 500 kg 16. Mąka ziemniaczana po 1 kg - 50 kg 17. Kasza manna po 1 kg - 150 kg 18. Kasza jęczmienna po 1 kg - 300 kg 19. Kasza kukurydziana po 0,5 kg - 50 kg 20. Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 1 kg - 900 kg 21. Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 5 kg - 2600 kg 22. Cukier puder po 0,5 kg - 15 kg 23. Groszek konserwowy po 400 g - 250 kg 24. Musztarda po 1 kg - 120 kg 25. Ocet po 1 l - 100 l 26. Olej roślinny (opak. 1 l) - 250 l 27. Olej roślinny (opak. 3 l) - 350 l 28. Olej słonecznikowy (opak. 1 l) - 100 l 29. Miód naturalny po 900 g- PSZCZELI - 150 kg 30. Krem czekoladowy po 400 g - 50 kg 31. Dżemy po 280 g - 250 kg 32. Powidła śliwkowe po 300g - 100 kg 33. Marmolada wieloowocowa po 1 kg - 100 kg 34. Masa makowa po 850 g - 20 kg 35. Brzoskwinie w puszce po 850 g - 20 kg 36. Wiórki kokosowe po 100 g - 5 kg 37. Rodzynki po 500 g - 10 kg 38. Cukier waniliowy po 1 kg - 5 kg 39. Kwasek cytrynowy po 1 kg - 5 kg 40. Proszek do pieczenia po 1 kg - 5 kg 41. Żelatyna po 1 kg - 5 kg 42. Konserwa makrela w pomidorach po 170 g - 100 kg 43. Konserwa makrela w oleju po 170 g - 100 kg 44. Pieczarki marynowane po 850 g - 70 kg 45. Płatki kukurydziane po 500 g - 90 kg 46. Płatki owsiane błyskawiczne po 400 g - 60 kg 47. Płatki jęczmienne błyskawiczne po 400 g - 30 kg 48. Ananasy w puszce po 500 g - 30 kg 49. Napoje owocowe różne gazowane po 1,5 l - 180 szt. 50. Napoje owocowe różne niegazowane po 1,5 l - 180 szt. 51. Aromaty do ciast różne po 9 ml - 30 szt. 52. Soda oczyszczona po 500g - 3 kg 53. Fasola konserwowa czerwona 400g - 60 kg 54. Cieciorka 400g - 80 kg 55. Majonez 700 g typu Winiary - 600 kg 56. Oranżada różna po 1,5 l - 180 szt. Część 2. Nabiał i mleko 1. Ser biały półtłusty - 1300 kg 2. Ser topiony kostka kremowy 100g - 350 kg 3. Serek homogenizowany po 150 g typu Danio - 600 kg 4. Śmietana 18% - 800 kg 5. Śmietana 30% - 50 kg 6. Jogurt owocowy po 115 g typu Danon - 500 szt. 7. Jogurt naturalny po 150 g min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 1500 szt. 8. Jogurt naturalny min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 300 kg 9. Jogurt owocowy po 150 g typu Jogobella - 4000 szt. 10. Masło extra (osełka po 100g) min 82% tłuszczu zwierzęcego - 200 kg 11. Masło extra min 82% tłuszczu zwierzęcego pakowane po 1 kg - 50 kg 12. Masło smakowe typu smaksełko po 100g - 50 kg 13. Margaryna z masłem do smarowania pieczywa min 5% masła - 1500 kg 14. Margaryna do smarowania pieczywa typu Śniadaniowa, Smakowita maślany smak - 300 kg 15. Ser żółty (typu gouda)- 250 kg 16. Ser żółty (typu salami)- 300 kg 17. Ser żółty typu dziurawiec - 150 kg 18. Ser żółty typu morski - 50 kg 19. Ser żółty EDAMSKI - 100 kg 20. Ser żółty dziurawiec typu RYDZKI - 50 kg 21. Ser żółty typu rolada ustrzycka - 100 kg 22. Ser żółty wędzony - 100 kg 23. Margaryna do pieczenia typu KASIA - 100 kg 24. Margaryna mleczna - 350 kg 25. Mleko 1l 2% - 6000 l 26. Maślanka 1l - 240 l 27. Kefir 380g - 2000 szt. 28. Serek wiejski 150g - 200 kg 29. Serek kanapkowy po 150 g - 200 szt. 30. Serek typu mój ulubiony po 450 g - 100 kg 31. Deser ryżowy po 150 g - 300 szt. 32. Deser - kaszka po 150 g - 300 szt. 33. Deser - serniczek po 150 g - 300 szt. Część 3. Pieczywo 1. Chleb zwykły krojony 550 g - 7000 kg 2. Chleb z orkiszem krojony 500 g - 200 kg 3. Chleb typu FITNNESS krojony 500 g - 200 kg 4. Chleb IG dla diabetyków 300 g - 200 kg 5. Chleb żytni razowy ze słonecznikiem 500 g - 300 kg 6. Chleb graham 500 g - 300 kg 7. Bułka pszenna wrocławska krojona 400 g - 4000 kg 8. Bułka mała pszenne po 50g - 10000 szt. 9. Bułka tarta - 50 kg 10. Bułka słodka z serem 100g - 2500 szt. 11. Bułka słodka z marmoladą 100g - 1500 szt. 12. Bułka słodka z jagodami 100g - 500 szt. 13. Pączki z marmoladą - 200 szt. 14. Pączki z nadzieniem różanym - 200 szt. 15. Rogal maślany po 30 g - 4000 szt. 16. Bułka maślana 90g - 5000 szt. Część 4 . Warzywa i owoce 1. Burak czerwony - 1000 kg 2. Cebula - 500 kg 3. Marchew - 1500 kg 4. Seler - 200 kg 5. Ziemniaki młode - 3500 kg 6. Ziemniaki - 10000 kg 7. Ogórek świeży od 01.11.2018-30.06.2019 - 400 kg 8. Ogórek świeży od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 500 kg 9. Ogórek małosolny - 300 kg 10. Ogórek kiszony - 300 kg 11. Kapusta pekińska - 150 kg 12. Kapusta kiszona - 600 kg 13. Kapusta biała młoda - 500 szt. 14. Kapusta biała - 400 kg 15. Kapusta włoska - 30 szt. 16. Kapusta czerwona - 150 kg 17. Sałata zielona - 1300 szt. 18. Kalafior świeży - 200 szt. 19. Koper świeży - 1200 pęczek 20. Pietruszka natka świeża - 1200 pęczek 21. Jabłka - 4000 kg 22. Pomidory świeże od 01.11.2018 do 30.06.2019 - 800 kg 23. Pomidory świeże od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 800 kg 24. Pomidor malinowy od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 300 kg 25. Szczypior - 1200 pęczek 26. Czosnek krajowy - 300 szt. 27. Pietruszka korzeń - 200 kg 28. Por - 150 kg 29. Cytryny - 450 kg 30. Groch łuskany po 5 kg - 250 kg 31. Fasola Jasiek po 500 g - 100 kg 32. Orzech włoski łuskany - 5 kg 33. Rzodkiewka - 2500 pęczek 34. Rabarbar - 30 kg 35. Botwina - 200 szt. 36. Brokuł - 50 szt. 37. Fasolka szparagowa żółta od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 60 kg 38. Fasolka szparagowa zielona od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 60 kg 39. Sałata lodowa - 60 szt. 40. Pieczarka świeża - 300 kg Część 5. Mięso i wyroby wędliniarskie 1. Filet z piersi kurczaka - 300 kg 2. Kiełbasa salami - 15 kg 3. Kiełbasa ze świniobicia - 20 kg 4. Uda z kurczaka z obciętym grzbietem - 600 kg 5. Skrzydełko z kurczaka - 50 kg 6. Porcja rosołowa z kurczaka - 1500 kg 7. Kurczak świeży - 400 kg 8. Udziec z indyka b/k - 200 kg 9. Wątroba wieprzowa - 150 kg 10. Wołowina - pręga b/k - 30 kg 11.Wołowina - ligawa b/k - 30 kg 12. Wołowina b/k pieczeniowa - 100 kg 13. Wieprzowina - golonka tylna - 50 kg 14. Wieprzowina - szynka b/k - 800 kg 15. Wieprzowina - łopatka b/k i bez tłuszczu - 150 kg 16. Wieprzowina - karkówka b/k - 500 kg 17. Wieprzowina - biodrówka b/k - 50 kg 18. Wieprzowina - pachwina - 30 kg 19. Wieprzowina - nóżki - 40 kg 20. Wieprzowina - przedgolonki - 30 kg 21. Wieprzowina-schab b/k - 250 kg 22. Żeberka wieprzowe trójkąty - 60 kg 23. Wieprzowina - kości schabowe - 250 kg 24. Parówka z szynki - 500 kg 25. Polędwica drobiowa - 50 kg 26. Polędwica z warzywami - 250 kg 27. Kiełbasa parówkowa serdelki - 100 kg 28. Kiełbasa śląska - 700 kg 29. Kiełbasa szynkowa - 150 kg 30. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 150 kg 31. Kiełbasa wiejska - 150 kg 32. Kiełbasa mielonka - 50 kg 33. Kiełbasa zwyczajna - 100 kg 34. Kiełbasa krakowska - 150 kg 35. Kiełbasa mortadela - 100 kg 36. Kiełbasa piwna - 30 kg 37. Kiełbasa biała parzona - 100 kg 38. Kiełbasa biała surowa - 50 kg 39. Kiełbasa żywiecka - 90 kg 40. Kiełbasa golonkowa - 30 kg 41. Kiełbasa jałowcowa - 150 kg 42. Schab wędzony - 30 kg 43. Schab pieczony - 20 kg 44. Polędwica sopocka - 200 kg 45. Ogonówka wędzona - 30 kg 46. Baleron - 50 kg 47. Pierś wędzona z indyka - 20 kg 48. Filet z piersi indyka - 50 kg 49. Boczek surowy - 150 kg 50. Boczek wędzony - 50 kg 51. Boczek faszerowany - 30 kg 52. Rolada boczkowa - 30 kg 53. Szynka gotowana - 250 kg 54. Szynka typu z pieca - 20 kg 55. Szynka typu krucha - 50 kg 56. Szynka drobiowa prasowana - 50 kg 57. Salceson drobiowy z kurczaka - 50 kg 58. Salceson drobiowy z indyka - 50 kg 59. Salceson wieprzowy włoski - 50 kg 60. Kaszanka z podrobami - 250 kg 61. Pieczeń wieprzowa - 50 kg 62. Pieczeń a´la kaczka - 20 kg 63. Pasztet zapiekany - 150 kg 64. Pasztetowa drobiowa - 200 kg 65. Słonina świeża bez skóry - 100 kg 66. Kabanosy - 20 kg 67. Żołądki drobiowe świeże - 30 kg 68. Żołądki z indyka świeże - 30 kg 69. Kości wędzone wieprzowe - 150 kg 70. Pachwina wędzona - 30 kg 71. Szynka konserwowa prasowana - 70 kg Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno owocowe 1. Filet z dorsza mrożony SHP, bez glazury - 100 kg 2. Miruna mrożona - filet SHP, bez glazury - 900 kg 3. Filet z mintaja mrożony SHP, bez glazury - 50 kg 4. Śledź a´la Matjas - 300 kg 5. Śledź po kaszubsku po 2,5 kg - 50 kg 6. Śledź po wiejsku po 2,5 kg - 150 kg 7. Pyzy z mięsem - 200 kg 8. Pyzy ziemniaczane - 200 kg 9. Knedle z truskawkami - 150 kg 10. Mrożonka wiosenna 7 skład. - 400 kg 11. Mrożonka włoszczyzna paski - 1000 kg 12. Mrożonka bukiet warzyw - 500 kg 13. Mrożonka kompotowa - 600 kg 14. Kalafior mrożony - 100 kg 15. Truskawka mrożona - 100 kg 16. Fasola mrożona szparagowa - 300 kg 17. Lody różne na patyku po 50 ml - 300 szt. 18. Lody różne na patyku po 110 ml - 300 szt. 19. Lody rożne rożek po 110 ml - 300 szt. 20. Lody różne w kubku po 200 ml - 300 szt. 21. Lody różne po 5 l - 60 kg 22. Pierogi z serem - 120 kg 23. Pierogi ruskie - 120 kg 24. Tłuszcz FRYTURA - 30 kg 25. Szczaw konserwowy po 320 g - 50 kg 26. Jabłka prażone "szarlotka" 11 kg - 250 kg 27. Margaryna w płynie po 3,7 l - 37 l 28. Ćwiartka z kurczaka mrożona - 300 kg 29. Czarna porzeczka mrożona - 100 kg 30. Kluski śląskie z dziurą - 120 kg 31. Mrożone leczo - 100 kg 32. Malina mrożona - 100 kg 33.Szpinak rozdrobniony - 50 kg 34. Koncentrat owocowy po 5 l (Kanister) bez syntetycznych barwników i substancji słodzących - 100 l Część 7. Jaja 1. Jaja kurze "L" - 40000 szt.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
tak
II.5) Główny Kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV: 15600000-4, 15400000-2, 15500000-3, 15811000-6, 15300000-1, 15110000-2, 15130000-8, 15200000-0, 03142500-3
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze różne |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
31/10/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
45473.81
Liczba otrzymanych ofert:
4
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: UNIMA Sp. z o.o. w Warszawie Hurtownia Art. Spożywczych
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
47455.51
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: Nabiał i mleko |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
31/10/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
76857.50
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Spółdzielnia Mleczarska KAMOS
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
84470.42
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 3 NAZWA: Pieczywo |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
31/10/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
34600.00
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: KAJZERKA Sp. z o.o.
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
47437.50
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 4 NAZWA: Warzywa i owoce |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
31/10/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
60933.00
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: PHUP MIMAR Marian Sopinka
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
71804.10
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 5 NAZWA: Mięso i wyroby wędliniarskie |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
31/10/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
95206.00
Liczba otrzymanych ofert:
4
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: JAMA Sp. z o.o.
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
104952.60
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 6 NAZWA: Ryby, mrożonki i przetwory warzywno - owocowe |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
31/10/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
49344.80
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Nordis Chłodnie Polskie Sp. z o.o.
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
56942.13
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 7 NAZWA: Jaja |
|
Postępowanie / część zostało unieważnione tak Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważniono na podstawie art. 93 ust. 1 pkt. 7 ustawy. Zgodnie z art. 93 ust. 1 pkt. 7 Ustawy postępowanie o udzielenie zamówienia unieważnia się, jeżeli obarczone jest niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Na część 7 zamówienia złożono dwie oferty o takie samej cenie. Zamawiający korzystając z dyspozycji art. 91 ust. 5 Ustawy, wystąpił do dwóch Wykonawców o złożenie w wyznaczonym przez siebie terminie ofert dodatkowych. Termin ten wyznaczono na 5 listopada 2018 roku. Wezwanie zostało skierowane do jednego wykonawcy sklasyfikowanego na pozycji pierwszej i przez omyłkę do Wykonawcy sklasyfikowanego na trzeciej zamiast ex aequo na pozycji pierwszej w rankingu ofert. Takie działanie doprowadziło do sytuacji, w której w wyznaczonym terminie ofertę dodatkową złożył Wykonawca uprawniony i Wykonawca nieuprawniony do dokonania tej czynności. Biorąc pod uwagę przepis art. 7 Ustawy wskazujący na prowadzenie postępowania w sposób zapewniający równe traktowanie wykonawców i zachowanie uczciwej konkurencji, Zamawiający nie znalazł podstawy do zawezwania uprawnionego Wykonawcy (nie wezwanego pierwotnie) do złożenia oferty dodatkowej w odmiennym terminie od tego, w którym zobowiązany był to uczynić Wykonawca prawidłowo wezwany, gdyż to mogło Go stawiać w uprzywilejowanej pozycji. Mając na uwadze powyższe Zamawiający nie był w stanie dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej zgodnie z przepisami i tym samym uznał, że postępowanie jest obarczone niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy. |
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z KAMIENNEJ GÓRY
- Zimowe utrzymanie dróg powiatowych (w okresie od dnia zawarcia do dnia 30 kwietnia 2025 r.)
- Budowa budynku komunalnego przy Al. Wojska Polskiego 25 w Kamiennej Górze
więcej: przetargi w Kamiennej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych.
- Dostawa konfekcjonowanych owoców i warzyw
- Przetarg 2. Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek do ZS im. Jana Koszczyca Witkiewicza w Kazimierzu Dolnym na 2025 r.
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych oraz mrożonek do Zakładu Karnego w Uhercach Mineralnych
- Dostawa artykułów nabiałowych i tłuszczowych dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla spółki Termy Maltańskie sp. z o.o
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.