Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2018-10-10
Ogłoszenie nr 634517-N-2018 z dnia 2018-10-10 r.
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie, krajowy numer identyfikacyjny
23109500700000, ul.
Szarocin
1
,
58400
Kamienna Góra, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
0-75 742 44 20, e-mail
szarocin@post.pl, faks
0-75 742 44 20.
Adres strony internetowej (URL): www.dpsszarocin.wordpress.com
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.dpsszarocin.wordpress.com
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie, Szarocin 1, 58-400 Kamienna Góra
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
Numer referencyjny:
1/D/2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie. 2. Przedmiot zamówienia podzielony został na siedem części: Część 1 Artykuły spożywcze różne Część 2 Nabiał i mleko Część 3 Pieczywo Część 4 Warzywa i owoce Część 5 Mięso i wyroby wędliniarskie Część 6 Ryby, mrożonki i przetwory warzywno - owocowe Część 7 Jaja 3. Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych artykułów żywnościowych zawarte jest w poniższych tabelach. 4. Użyte w załącznikach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, iż oferowany artykuł powinien być równoważy do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. 5. Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres 14 miesięcy. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 6. Dostawy artykułów żywnościowych odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do soboty, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach od 6°° do godziny 13°°. Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego (Pałac- kuchnia). 7. Zamawiający będzie zamawiał wyroby sukcesywnie, w miarę potrzeb - od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 7°°do godziny 13°°. 8. Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem w formie pisemnej (faksem) lub telefonicznej. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. 9. Częstotliwość składanych zamówień uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego i zamawianego asortymentu. Szacuje się, że będzie ona średnio wynosiła: dla części 1, 4, 7 - jeden raz w tygodniu, dla części 5 - dwa razy w tygodniu, dla części 2 - 3 razy w tygodniu, dla części 3 - 6 razy w tygodniu i dla części 6 - wg zapotrzebowania. 10. Dostarczane artykuły żywnościowe będące przedmiotem umowy muszą być: - świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy, - dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia (nie dotyczy warzyw i owoców), - dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. 11. Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem. 12. Artykuły spożywcze powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu. 13. W przypadku wykrycia wad zamówionych artykułów spożywczych lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad i/lub dostarczyć (uzupełnić) asortyment i ilości zgodnie z zamówieniem. 14. Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia. 15. W przypadku wystąpienia trzech udokumentowanych reklamacji, Zamawiający ma prawo do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. 16. W przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w ustalonych terminach lub gdy wskutek reklamacji nie dokona niezwłocznej wymiany towaru wadliwego na wolny od wad i/lub uzupełnienia asortymentu i ilości, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy w asortymencie i ilościach odpowiadających niezrealizowanej/niewymienionej dostawie, co będzie skutkować zmniejszeniem ilości przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu. 17. W przypadku zaistnienia sytuacji określonej w pkt 16, Wykonawca zobowiązany będzie do zwrotu Zamawiającemu kwoty wynikającej z różnicy pomiędzy ceną zakupu a ceną wynikającą z umowy, po uprzednim przesłaniu do Wykonawcy kopii faktury zakupu danego asortymentu. 18. Do obowiązków Wykonawcy, który złoży ofertę najkorzystniejszą na Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno - owocowe, należeć będzie nieodpłatne wyposażenie Zamawiającego w 4 szt. zamrażarek, każda o pojemności 350 litrów - na czas trwania umowy. Powyższe winno być wkalkulowane w cenę oferty. Część 1. Artykuły spożywcze różne 1. Makaron nitki 250 g (4 jajeczny)- 150 kg 2. Makaron świderki po 2,5 kg z mąki durum - 500 kg 3. Makaron kolanka po 2,5 kg z mąki durum - 100 kg 4. Makaron muszelki po 2,5 kg z mąki durum - 100 kg 5. Woda mineralna gazowana - butelki 0,5 l - 1000 l 6. Woda mineralna gazowana - butelki 1,5 l - 1500 l 7. Woda mineralna niegazowana - butelki 0,5 l- 600 l 8. Sól po 1 kg - 700 kg 9. Pasztet z drobiu 160g (typu prochowicki) - 400 kg 10. Pasztet z drobiu 300g (typu prochowicki) - 350 kg 11. Konserwy mięsne wieprzowe 300g - 250 kg 12. Pasztet wieprzowy 500g - 50 kg 13. Ogórek konserwowy po 900 g - 500 kg 14. Mąka pszenna typ 450 po 5 kg - 500 kg 15. Mąka tortowa typ 450 po 1 kg - 500 kg 16. Mąka ziemniaczana po 1 kg - 50 kg 17. Kasza manna po 1 kg - 150 kg 18. Kasza jęczmienna po 1 kg - 300 kg 19. Kasza kukurydziana po 0,5 kg - 50 kg 20. Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 1 kg - 900 kg 21. Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 5 kg - 2600 kg 22. Cukier puder po 0,5 kg - 15 kg 23. Groszek konserwowy po 400 g - 250 kg 24. Musztarda po 1 kg - 120 kg 25. Ocet po 1 l - 100 l 26. Olej roślinny (opak. 1 l) - 250 l 27. Olej roślinny (opak. 3 l) - 350 l 28. Olej słonecznikowy (opak. 1 l) - 100 l 29. Miód naturalny po 900 g- PSZCZELI - 150 kg 30. Krem czekoladowy po 400 g - 50 kg 31. Dżemy po 280 g - 250 kg 32. Powidła śliwkowe po 300g - 100 kg 33. Marmolada wieloowocowa po 1 kg - 100 kg 34. Masa makowa po 850 g - 20 kg 35. Brzoskwinie w puszce po 850 g - 20 kg 36. Wiórki kokosowe po 100 g - 5 kg 37. Rodzynki po 500 g - 10 kg 38. Cukier waniliowy po 1 kg - 5 kg 39. Kwasek cytrynowy po 1 kg - 5 kg 40. Proszek do pieczenia po 1 kg - 5 kg 41. Żelatyna po 1 kg - 5 kg 42. Konserwa makrela w pomidorach po 170 g - 100 kg 43. Konserwa makrela w oleju po 170 g - 100 kg 44. Pieczarki marynowane po 850 g - 70 kg 45. Płatki kukurydziane po 500 g - 90 kg 46. Płatki owsiane błyskawiczne po 400 g - 60 kg 47. Płatki jęczmienne błyskawiczne po 400 g - 30 kg 48. Ananasy w puszce po 500 g - 30 kg 49. Napoje owocowe różne gazowane po 1,5 l - 180 szt. 50. Napoje owocowe różne niegazowane po 1,5 l - 180 szt. 51. Aromaty do ciast różne po 9 ml - 30 szt. 52. Soda oczyszczona po 500g - 3 kg 53. Fasola konserwowa czerwona 400g - 60 kg 54. Cieciorka 400g - 80 kg 55. Majonez 700 g typu Winiary - 600 kg 56. Oranżada różna po 1,5 l - 180 szt. Część 2. Nabiał i mleko 1. Ser biały półtłusty - 1300 kg 2. Ser topiony kostka kremowy 100g - 350 kg 3. Serek homogenizowany po 150 g typu Danio - 600 kg 4. Śmietana 18% - 800 kg 5. Śmietana 30% - 50 kg 6. Jogurt owocowy po 115 g typu Danon - 500 szt. 7. Jogurt naturalny po 150 g min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 1500 szt. 8. Jogurt naturalny min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 300 kg 9. Jogurt owocowy po 150 g typu Jogobella - 4000 szt. 10. Masło extra (osełka po 100g) min 82% tłuszczu zwierzęcego - 200 kg 11. Masło extra min 82% tłuszczu zwierzęcego pakowane po 1 kg - 50 kg 12. Masło smakowe typu smaksełko po 100g - 50 kg 13. Margaryna z masłem do smarowania pieczywa min 5% masła - 1500 kg 14. Margaryna do smarowania pieczywa typu Śniadaniowa, Smakowita maślany smak - 300 kg 15. Ser żółty (typu gouda)- 250 kg 16. Ser żółty (typu salami)- 300 kg 17. Ser żółty typu dziurawiec - 150 kg 18. Ser żółty typu morski - 50 kg 19. Ser żółty EDAMSKI - 100 kg 20. Ser żółty dziurawiec typu RYDZKI - 50 kg 21. Ser żółty typu rolada ustrzycka - 100 kg 22. Ser żółty wędzony - 100 kg 23. Margaryna do pieczenia typu KASIA - 100 kg 24. Margaryna mleczna - 350 kg 25. Mleko 1l 2% - 6000 l 26. Maślanka 1l - 240 l 27. Kefir 380g - 2000 szt. 28. Serek wiejski 150g - 200 kg 29. Serek kanapkowy po 150 g - 200 szt. 30. Serek typu mój ulubiony po 450 g - 100 kg 31. Deser ryżowy po 150 g - 300 szt. 32. Deser - kaszka po 150 g - 300 szt. 33. Deser - serniczek po 150 g - 300 szt. Część 3. Pieczywo 1. Chleb zwykły krojony 550 g - 7000 kg 2. Chleb z orkiszem krojony 500 g - 200 kg 3. Chleb typu FITNNESS krojony 500 g - 200 kg 4. Chleb IG dla diabetyków 300 g - 200 kg 5. Chleb żytni razowy ze słonecznikiem 500 g - 300 kg 6. Chleb graham 500 g - 300 kg 7. Bułka pszenna wrocławska krojona 400 g - 4000 kg 8. Bułka mała pszenne po 50g - 10000 szt. 9. Bułka tarta - 50 kg 10. Bułka słodka z serem 100g - 2500 szt. 11. Bułka słodka z marmoladą 100g - 1500 szt. 12. Bułka słodka z jagodami 100g - 500 szt. 13. Pączki z marmoladą - 200 szt. 14. Pączki z nadzieniem różanym - 200 szt. 15. Rogal maślany po 30 g - 4000 szt. 16. Bułka maślana 90g - 5000 szt. Część 4 . Warzywa i owoce 1. Burak czerwony - 1000 kg 2. Cebula - 500 kg 3. Marchew - 1500 kg 4. Seler - 200 kg 5. Ziemniaki młode - 3500 kg 6. Ziemniaki - 10000 kg 7. Ogórek świeży od 01.11.2018-30.06.2019 - 400 kg 8. Ogórek świeży od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 500 kg 9. Ogórek małosolny - 300 kg 10. Ogórek kiszony - 300 kg 11. Kapusta pekińska - 150 kg 12. Kapusta kiszona - 600 kg 13. Kapusta biała młoda - 500 szt. 14. Kapusta biała - 400 kg 15. Kapusta włoska - 30 szt. 16. Kapusta czerwona - 150 kg 17. Sałata zielona - 1300 szt. 18. Kalafior świeży - 200 szt. 19. Koper świeży - 1200 pęczek 20. Pietruszka natka świeża - 1200 pęczek 21. Jabłka - 4000 kg 22. Pomidory świeże od 01.11.2018 do 30.06.2019 - 800 kg 23. Pomidory świeże od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 800 kg 24. Pomidor malinowy od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 300 kg 25. Szczypior - 1200 pęczek 26. Czosnek krajowy - 300 szt. 27. Pietruszka korzeń - 200 kg 28. Por - 150 kg 29. Cytryny - 450 kg 30. Groch łuskany po 5 kg - 250 kg 31. Fasola Jasiek po 500 g - 100 kg 32. Orzech włoski łuskany - 5 kg 33. Rzodkiewka - 2500 pęczek 34. Rabarbar - 30 kg 35. Botwina - 200 szt. 36. Brokuł - 50 szt. 37. Fasolka szparagowa żółta od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 60 kg 38. Fasolka szparagowa zielona od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 60 kg 39. Sałata lodowa - 60 szt. 40. Pieczarka świeża - 300 kg Część 5. Mięso i wyroby wędliniarskie 1. Filet z piersi kurczaka - 300 kg 2. Kiełbasa salami - 15 kg 3. Kiełbasa ze świniobicia - 20 kg 4. Uda z kurczaka z obciętym grzbietem - 600 kg 5. Skrzydełko z kurczaka - 50 kg 6. Porcja rosołowa z kurczaka - 1500 kg 7. Kurczak świeży - 400 kg 8. Udziec z indyka b/k - 200 kg 9. Wątroba wieprzowa - 150 kg 10. Wołowina - pręga b/k - 30 kg 11. Wołowina - ligawa b/k - 30 kg 12. Wołowina b/k pieczeniowa - 100 kg 13. Wieprzowina - golonka tylna - 50 kg 14. Wieprzowina - szynka b/k - 800 kg 15. Wieprzowina - łopatka b/k i bez tłuszczu - 150 kg 16. Wieprzowina - karkówka b/k - 500 kg 17. Wieprzowina - biodrówka b/k - 50 kg 18. Wieprzowina - pachwina - 30 kg 19. Wieprzowina - nóżki - 40 kg 20. Wieprzowina - przedgolonki - 30 kg 21. Wieprzowina-schab b/k - 250 kg 22. Żeberka wieprzowe trójkąty - 60 kg 23. Wieprzowina - kości schabowe - 250 kg 24. Parówka z szynki - 500 kg 25. Polędwica drobiowa - 50 kg 26. Polędwica z warzywami - 250 kg 27. Kiełbasa parówkowa serdelki - 100 kg 28. Kiełbasa śląska - 700 kg 29. Kiełbasa szynkowa - 150 kg 30. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 150 kg 31. Kiełbasa wiejska - 150 kg 32. Kiełbasa mielonka - 50 kg 33. Kiełbasa zwyczajna - 100 kg 34. Kiełbasa krakowska - 150 kg 35. Kiełbasa mortadela - 100 kg 36. Kiełbasa piwna - 30 kg 37. Kiełbasa biała parzona - 100 kg 38. Kiełbasa biała surowa - 50 kg 39. Kiełbasa żywiecka - 90 kg 40. Kiełbasa golonkowa - 30 kg 41. Kiełbasa jałowcowa - 150 kg 42. Schab wędzony - 30 kg 43. Schab pieczony - 20 kg 44. Polędwica sopocka - 200 kg 45. Ogonówka wędzona - 30 kg 46. Baleron - 50 kg 47. Pierś wędzona z indyka - 20 kg 48. Filet z piersi indyka - 50 kg 49. Boczek surowy - 150 kg 50. Boczek wędzony - 50 kg 51. Boczek faszerowany - 30 kg 52. Rolada boczkowa - 30 kg 53. Szynka gotowana - 250 kg 54. Szynka typu z pieca - 20 kg 55. Szynka typu krucha - 50 kg 56. Szynka drobiowa prasowana - 50 kg 57. Salceson drobiowy z kurczaka - 50 kg 58. Salceson drobiowy z indyka - 50 kg 59. Salceson wieprzowy włoski - 50 kg 60. Kaszanka z podrobami - 250 kg 61. Pieczeń wieprzowa - 50 kg 62. Pieczeń a´la kaczka - 20 kg 63. Pasztet zapiekany - 150 kg 64. Pasztetowa drobiowa - 200 kg 65. Słonina świeża bez skóry - 100 kg 66. Kabanosy - 20 kg 67. Żołądki drobiowe świeże - 30 kg 68. Żołądki z indyka świeże - 30 kg 69. Kości wędzone wieprzowe - 150 kg 70. Pachwina wędzona - 30 kg 71. Szynka konserwowa prasowana - 70 kg Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno owocowe 1. Filet z dorsza mrożony SHP, bez glazury - 100 kg 2. Miruna mrożona - filet SHP, bez glazury - 900 kg 3. Filet z mintaja mrożony SHP, bez glazury - 50 kg 4. Śledź a´la Matjas - 300 kg 5. Śledź po kaszubsku po 2,5 kg - 50 kg 6. Śledź po wiejsku po 2,5 kg - 150 kg 7. Pyzy z mięsem - 200 kg 8. Pyzy ziemniaczane - 200 kg 9. Knedle z truskawkami - 150 kg 10. Mrożonka wiosenna 7 skład. - 400 kg 11. Mrożonka włoszczyzna paski - 1000 kg 12. Mrożonka bukiet warzyw - 500 kg 13. Mrożonka kompotowa - 600 kg 14. Kalafior mrożony - 100 kg 15. Truskawka mrożona - 100 kg 16. Fasola mrożona szparagowa - 300 kg 17. Lody różne na patyku po 50 ml - 300 szt. 18. Lody różne na patyku po 110 ml - 300 szt. 19. Lody rożne rożek po 110 ml - 300 szt. 20. Lody różne w kubku po 200 ml - 300 szt. 21. Lody różne po 5 l - 60 kg 22. Pierogi z serem - 120 kg 23. Pierogi ruskie - 120 kg 24. Tłuszcz FRYTURA - 30 kg 25. Szczaw konserwowy po 320 g - 50 kg 26. Jabłka prażone "szarlotka" 11 kg - 250 kg 27. Margaryna w płynie po 3,7 l - 37 l 28. Ćwiartka z kurczaka mrożona - 300 kg 29. Czarna porzeczka mrożona - 100 kg 30. Kluski śląskie z dziurą - 120 kg 31. Mrożone leczo - 100 kg 32. Malina mrożona - 100 kg 33. Szpinak rozdrobniony - 50 kg 34. Koncentrat owocowy po 5 l (Kanister) bez syntetycznych barwników i substancji słodzących - 100 l Część 7. Jaja 1. Jaja kurze "L" - 40000 szt.
II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
15600000-4 |
15400000-2 |
15500000-3 |
15811000-6 |
15300000-1 |
15110000-2 |
15130000-8 |
15200000-0 |
03142500-3 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia:
Okres w miesiącach | Okres w dniach | Data rozpoczęcia | Data zakończenia |
2019-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
nie dotyczy
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
nie dotyczy
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
nie dotyczy
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 Ustawy - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przez upływem terminu składania ofert.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zakres zmian oraz warunki ich wprowadzenia określone zostały w specyfikacji istotnych warunków zamówienia
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-10-19, godzina: 10:45,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Ofertę należy sporządzić w języku polskim
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: | 1 | Nazwa: | Artykuły spożywcze różne |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15600000-4, 15400000-2
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 2 | Nazwa: | Nabiał i mleko |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 3 | Nazwa: | Pieczywo |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15811000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 4 | Nazwa: | Warzywa i owoce |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 5 | Nazwa: | Mięso i wyroby wędliniarskie |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2, 15130000-8
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 6 | Nazwa: | Ryby, mrożonki i przetwory warzywno owocowe |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 7 | Nazwa: | Jaja |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 7 | Nazwa: | Jaja |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty (brutto) | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
INNE PRZETARGI Z KAMIENNEJ GÓRY
- Dostawa nici, staplerów, siatek chirurgicznych oraz innych specjalistycznych wyrobów medycznych na potrzeby bloku operacyjnego w Powiatowym Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze
- Pełnienie nadzoru inwestorskiego przy remoncie jednego z najstarszych budynków w Kamiennej Górze przy ul. Karola Miarki 27
- DOSTAWA SPRZĘTU DO PROWADZENIA ZAJĘĆ WYRÓWNAWCZYCH DLA UCZNIÓW w ramach Projektu pn. Szansa dla wszystkich - program podniesienia wyników maturalnych uczniów dolnośląskich szkół (powtórzone)
- Dostawa samochodu typu wywrotka wyprodukowanego nie wcześniej niż w 2022 roku
więcej: przetargi w Kamiennej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.