Og³oszenie z dnia 2020-01-20
Og³oszenie nr 510011389-N-2020 z dnia 20-01-2020 r.
Publiczna Szko³a Podstawowa nr 4 z klasami sportowymi im. Ireny Szewiñskiej w Pu³tusku: Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do
Publicznej Szko³y Podstawowej Nr 4 z klasami sportowymi im. Ireny Szewiñskiej w Pu³tusku
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia:
obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
tak
Numer og³oszenia: 638601-N-2019
Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Publiczna Szko³a Podstawowa nr 4 z klasami sportowymi im. Ireny Szewiñskiej w Pu³tusku, Krajowy numer identyfikacyjny 00113316300000,
ul. New Britain
1,
06-100
Pu³tusk, woj.
mazowieckie, pañstwo
Polska, tel.
236921095, 236921095, e-mail
sekretariat@psp4pultusk.edu.pl, k.piekarski@psp4pultusk.edu.pl, faks
236920383.
Adres strony internetowej (url): www.psp4pultusk.edu.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:
Administracja samorz±dowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:
Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Publicznej Szko³y Podstawowej Nr 4 z klasami sportowymi im. Ireny Szewiñskiej w Pu³tusku
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki szkolnej w podziale na 8 czê¶ci: Czê¶æ I - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Warzywa i owoce, Czê¶æ II - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Drób, Czê¶æ III - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Miêso i wêdliny, Czê¶æ IV - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Nabia³, Czê¶æ V - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Jaja, Czê¶æ VI - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Ziemniaki, Czê¶æ VII - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Mro¿onki, Czê¶æ VIII - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Pieczywo.
II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:
tak
II.5) G³ówny Kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV: 03220000-9, 15300000-1, 15112000-6, 15113000-3, 15111000-9, 15131100-6, 15500000-3, 03142500-3, 03212100-1, 15310000-4, 15896000-5, 15810000-9
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZÊ¦Æ NR: 1 NAZWA: Czê¶æ I - Warzywa i owoce |
|
Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione tak Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania: Z godnie z dyspozycj± art. 93 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego uniewa¿nia siê, je¿eli cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najkorzystniejsz± cen± przewy¿sza kwotê, któr± Zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia, chyba ¿e Zamawiaj±cy mo¿e zwiêkszyæ tê kwotê do ceny oferty najkorzystniejszej. W przedmiotowym postêpowaniu w zakresie Czê¶ci I ceny z³o¿onych ofert przekraczaj± mo¿liwo¶ci finansowe Zamawiaj±cego, który zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia nastêpuj±c± kwotê: 24 000,00 z³ brutto. Zamawiaj±cy w zakresie Czê¶ci I nie mo¿e zwiêkszyæ kwoty na realizacjê zamówienia objêtego przedmiotow± procedur± do ceny oferty najkorzystniejszej. Maj±c powy¿sze na wzglêdzie uznano, i¿ zachodzi przes³anka uniewa¿nienia postêpowania na ww. podstawie prawnej. |
|
CZÊ¦Æ NR: 2 NAZWA: Czê¶æ II - Drób |
|
Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione tak Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania: Z godnie z dyspozycj± art. 93 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego uniewa¿nia siê, je¿eli cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najkorzystniejsz± cen± przewy¿sza kwotê, któr± Zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia, chyba ¿e Zamawiaj±cy mo¿e zwiêkszyæ tê kwotê do ceny oferty najkorzystniejszej. W przedmiotowym postêpowaniu w zakresie Czê¶ci II cena z³o¿onej oferty przekracza mo¿liwo¶ci finansowe Zamawiaj±cego, który zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia nastêpuj±c± kwotê: 24 000,00 z³ brutto. Zamawiaj±cy w zakresie Czê¶ci II nie mo¿e zwiêkszyæ kwoty na realizacjê zamówienia objêtego przedmiotow± procedur± do ceny oferty najkorzystniejszej. Maj±c powy¿sze na wzglêdzie uznano, i¿ zachodzi przes³anka uniewa¿nienia postêpowania na ww. podstawie prawnej. |
|
CZÊ¦Æ NR: 3 NAZWA: Czê¶æ III - Miêso i wêdliny |
|
Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione tak Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania: Z godnie z dyspozycj± art. 93 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego uniewa¿nia siê, je¿eli cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najkorzystniejsz± cen± przewy¿sza kwotê, któr± Zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia, chyba ¿e Zamawiaj±cy mo¿e zwiêkszyæ tê kwotê do ceny oferty najkorzystniejszej. W przedmiotowym postêpowaniu w zakresie Czê¶ci III cena z³o¿onej oferty przekracza mo¿liwo¶ci finansowe Zamawiaj±cego, który zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia nastêpuj±c± kwotê: 32 000,00 z³ brutto. Zamawiaj±cy w zakresie Czê¶ci III nie mo¿e zwiêkszyæ kwoty na realizacjê zamówienia objêtego przedmiotow± procedur± do ceny oferty najkorzystniejszej. Maj±c powy¿sze na wzglêdzie uznano, i¿ zachodzi przes³anka uniewa¿nienia postêpowania na ww. podstawie prawnej. |
|
CZÊ¦Æ NR: 4 NAZWA: Czê¶æ IV - Nabia³ |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
09/01/2020 IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia
Warto¶æ bez VAT
11100.00
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Hurt i Detal Artyku³y Spo¿ywczo-Rolne Anna Siekierko
tak Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy
11965.80
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZÊ¦Æ NR: 5 NAZWA: Czê¶æ V - Jaja |
|
Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione tak Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania: Z godnie z dyspozycj± art. 93 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego uniewa¿nia siê, je¿eli cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najkorzystniejsz± cen± przewy¿sza kwotê, któr± Zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia, chyba ¿e Zamawiaj±cy mo¿e zwiêkszyæ tê kwotê do ceny oferty najkorzystniejszej. W przedmiotowym postêpowaniu w zakresie Czê¶ci V ceny z³o¿onych ofert przekraczaj± mo¿liwo¶ci finansowe Zamawiaj±cego, który zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia nastêpuj±c± kwotê: 2 200,00 z³ brutto. Zamawiaj±cy w zakresie Czê¶ci V nie mo¿e zwiêkszyæ kwoty na realizacjê zamówienia objêtego przedmiotow± procedur± do ceny oferty najkorzystniejszej. Maj±c powy¿sze na wzglêdzie uznano, i¿ zachodzi przes³anka uniewa¿nienia postêpowania na ww. podstawie prawnej. |
|
CZÊ¦Æ NR: 6 NAZWA: Czê¶æ VI - Ziemniaki |
|
Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione tak Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania: Z godnie z dyspozycj± art. 93 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego uniewa¿nia siê, je¿eli cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najkorzystniejsz± cen± przewy¿sza kwotê, któr± Zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia, chyba ¿e Zamawiaj±cy mo¿e zwiêkszyæ tê kwotê do ceny oferty najkorzystniejszej. W przedmiotowym postêpowaniu w zakresie Czê¶ci VI ceny z³o¿onych ofert przekraczaj± mo¿liwo¶ci finansowe Zamawiaj±cego, który zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia nastêpuj±c± kwotê: 19 500,00 z³ brutto. Zamawiaj±cy w zakresie Czê¶ci VI nie mo¿e zwiêkszyæ kwoty na realizacjê zamówienia objêtego przedmiotow± procedur± do ceny oferty najkorzystniejszej. Maj±c powy¿sze na wzglêdzie uznano, i¿ zachodzi przes³anka uniewa¿nienia postêpowania na ww. podstawie prawnej. |
|
CZÊ¦Æ NR: 7 NAZWA: Cze¶æ VII- Mro¿onki |
|
Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione tak Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania: Z godnie z dyspozycj± art. 93 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego uniewa¿nia siê, je¿eli cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najkorzystniejsz± cen± przewy¿sza kwotê, któr± Zamawiaj±cy zamierza przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia, chyba ¿e Zamawiaj±cy mo¿e zwiêkszyæ tê kwotê do ceny oferty najkorzystniejszej. W przedmiotowym postêpowaniu w zakresie Czê¶ci VII ceny z³o¿onych ofert przekraczaj± mo¿liwo¶ci finansowe Zamawiaj±cego, który zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie zamówienia nastêpuj±c± kwotê: 26 000,00 z³ brutto. Zamawiaj±cy w zakresie Czê¶ci VII nie mo¿e zwiêkszyæ kwoty na realizacjê zamówienia objêtego przedmiotow± procedur± do ceny oferty najkorzystniejszej. Maj±c powy¿sze na wzglêdzie uznano, i¿ zachodzi przes³anka uniewa¿nienia postêpowania na ww. podstawie prawnej. |
|
CZÊ¦Æ NR: 8 NAZWA: Czê¶æ VIII - Pieczywo |
|
Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione tak Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania: Przedmiotowe postêpowanie o udzielenie zamówienia w zakresie Czê¶ci VIII - Pieczywo Zamawiaj±cy uniewa¿nia na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp gdy¿ w wyznaczonym terminie do sk³adania ofert, tj. do dnia 31 grudnia 2019 r. godz. 10:00 nie z³o¿ono ¿adnej oferty. |
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z PU£TUSKA
- Przebudowa drogi powiatowej Lipniki Stare-Przewodowo
- Odbiór i zagospodarowanie odpadów komunalnych z nieruchomo¶ci niezamieszka³ych na terenie Gminy Pu³tusk
wiêcej: przetargi w Pu³tusku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWY MIÊSA I WÊDLIN DLA WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA SPECJALISTYCZNEGO W LEGNICY
- Dostawa NABIA£U dla Samodzielnego Publicznego Zak³adu Opieki Zdrowotnej w Kêpnie
- "Sukcesywna dostawa mleka i wyrobów mleczarskich w III kwartale 2025r. dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Zawierciu"
- Dostawa warzyw i owoców (51)
- Dostawy jaj kurzych - znak sprawy: Z/30/PN/25
- Sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci 2025 - 2
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.