eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrasnystawDostawa mięsa i wędlin

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2020-07-14

Ogłoszenie nr 510126694-N-2020 z dnia 14-07-2020 r.

Dom Pomocy Społecznej im. św. Jana Pawła II w Krasnymstawie: Dostawa mięsa i wędlin

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 551014-N-2020

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Dom Pomocy Społecznej im. św. Jana Pawła II w Krasnymstawie, Krajowy numer identyfikacyjny 65459800000000, ul. ul. Kwiatowa 1, 22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie, państwo Polska, tel. 82 576 32 15, e-mail przetargi@dpskrasnystaw.pl , faks 82 576 10 84.
Adres strony internetowej (url): www.dpskrasnystaw.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa mięsa i wędlin

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Zamówienie zostaje podzielone na dwie Części, zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Przedmiotowe zamówienie stanowi zamówienie powtarzające się okresowo, o których mowa w art. 34 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Każdy wykonawca może złożyć oferty częściowe na dowolna liczbę części zamówienia. 1. Przedmiotem zamówienia jest: "Część 1 - Dostawa mięsa i wędlin wieprzowych " w ilościach i asortymencie szczegółowo wymienionych i opisanych w Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik nr 2 - Część 1 do SIWZ. Każdorazowa dostawa musi być potwierdzona odpowiednim dokumentem - w szczególności: dowód dostawy, dowód WZ . CPV: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. Formularz cenowy (Załącznik nr 2 - Część 1) określa standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia. 2. Przedmiotem zamówienia jest: "Część 2 - Dostawa mięsa i wędlin drobiowych", w ilościach i asortymencie szczegółowo wymienionym i opisanym w Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik nr 2 - Część 2 do SIWZ. Każdorazowa dostawa musi być potwierdzona odpowiednim dokumentem - w szczególności: dowód dostawy, dowód WZ. Dostawy wyrobów drobiowych stanowią ilościowo znacznie mniejszą część w stosunku do wyrobów wieprzowych. Jednorazowa ("dzienna") dostawa może dotyczyć wyrobów drobiowych w ilości kilku kilogramów. Dostawy - 5 dni w tygodniu. CPV: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. 15131500-0 produkty drobiowe Formularz cenowy (Załącznik nr 2 - Część 2) określa standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia. 3. Dostarczane wyroby muszą posiadać oznaczoną datę przydatności do spożycia nie krótszą niż 5 dni od daty sprzedaży. Dostarczane mięso surowe nie może być poddane procesowi nastrzykiwania i nie może zawierać dodatków konserwujących. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli dostaw w niezależnym laboratorium, na koszt wykonawcy, pod kontem zgodności zawartości, składu i jakości wędlin i mięsa, z wymaganymi normami, w szczególności z Polska Normą. Wykonawca uwzględni każdorazowo przy dostawach mięsa i wędlin, nieodpłatne zwiększenie ilości na poczet odrzutów (sznurki, klipsy metalowe, osłonki foliowe, foremki aluminiowe, wykałaczki, wyciek osocza i krwi, itp. ), które powstają podczas porcjowania mięsa i wędlin, w ilości nie mniejszej niż 0,5 kg na każde 13 kg dostarczanych wyrobów. Jeżeli dostarczana partia towaru jest mniejsza niż 13 kg, należy zwiększyć ilość proporcjonalnie do faktycznej wagi. Dostawy towaru będą odbywać się w każdy poniedziałek, wtorek, środę, czwartek i piątek w godzinach między 700 a 800. Zamawiający zastrzega sobie, w sytuacjach nagłych i nieprzewidzianych, możliwość dostawy towaru w inny dzień lub w innych godzinach. Formularz cenowy (Załącznik nr 2) określa standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia. 4. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 ustawy Pzp. 5. Zamawiający nie przewiduje przeprowadzenia aukcji elektronicznej, o której mowa w art. 91a ust.1 ustawy.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 15100000-9


Dodatkowe kody CPV: 15131500-0

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: Część 1 - Dostawa mięsa i wędlin wieprzowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08/07/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 165351.42
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 4
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Zakład Mięsny Wasąg Sp. J.
Email wykonawcy: gb@wasag.pl
Adres pocztowy: Hedwiżyn 118, 23-400 Biłgoraj,
Kod pocztowy: 23-400
Miejscowość: Hedwiżyn 118,
Kraj/woj.: lubelskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 213206.39
Oferta z najniższą ceną/kosztem 183642.55
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 268158.33
Waluta:

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Część 2 - Dostawa mięsa i wędlin drobiowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08/07/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 38225.46
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 02
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Zakład Mięsny Wasąg Sp. J.
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: Hedwiżyn 118, 23-400 Biłgoraj
Kod pocztowy: 23-400
Miejscowość: Hedwiżyn 118,
Kraj/woj.: lubelskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 51153.27
Oferta z najniższą ceną/kosztem 49120.56
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 51153.27
Waluta:

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.