To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2019-10-10
Og³oszenie nr 510216389-N-2019 z dnia 10-10-2019 r.
Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego": Dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia:
obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
tak
Numer og³oszenia: 597873-N-2019
Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", Krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000,
ul. ul. ¦w. Antoniego
11,
87-800
W³oc³awek, woj.
kujawsko-pomorskie, pañstwo
Polska, tel.
544 110 380, e-mail
jadlodajnia@op.pl, faks
544 110 380.
Adres strony internetowej (url): http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:
Administracja samorz±dowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:
Dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
Numer referencyjny(je¿eli dotyczy):MJ.AZ.2420-08/2019
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego": Czê¶æ I zamówienia (produkty mleczarskie): a) Mleko UHT minimum 2% t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 800 litrów, b) Mleko UHT 1,5 % t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 1500 litrów, c) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, w opakowaniu plastikowym - kubek, opakowanie od 200 g do 450 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, d) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, opakowanie od 0,4 l do 5 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: litr: 1500 litrów, e) Mas³o - o zawarto¶ci t³uszczu mlecznego minimum 73%, w opakowaniu papierowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia czterna¶cie dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 170 kilogramów, f) Margaryna do smarowania z dodatkiem mas³a - od 400 g do 600 g, w opakowaniu plastikowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 420 kilogramów, g) Margaryna do sma¿enia - opakowanie od 200 g do 250 g, w opakowaniu papierowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 350 kilogramów, h) Ser ¿ó³ty - w opakowaniu foliowym, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 45%, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, dopuszczalne odmiany: Gouda, Edamski, Morski, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ,ilo¶æ: 150 kilogramów, i) Ser bia³y, twaróg pó³t³usty - ¶wie¿y, w opakowaniu od 0,5 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia siedem dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1100 kilogramów, j) Ser topiony plastry - w opakowaniu foliowym do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, k) Ser topiony kostka - o zawarto¶ci t³uszczu minimum 25%, w opakowaniu foliowym do 100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów. l) Ser typu feta lub równowa¿ny - tj. sa³atkowo-kanapkowy solankowy; miêkki, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 12%, w opakowaniu kartonowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, m) Serek homogenizowany waniliowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 4% w opakowaniu plastikowym od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów, n) Serek ¶mietankowy naturalny typu almette lub równowa¿ny - tj. puszysty naturalny serek twarogowy - kanapkowy, do smarowania, o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, o) Serek naturalny ziarnisty typ wiejski lub równowa¿ny - tj. ser twarogowy naturalny, niedojrzewaj±cy, produkowany z mleka krowiego, sk³adaj±cy siê z delikatnych ziaren twaro¿ku zanurzonych w ¶mietance, o zawarto¶ci t³uszczu maksymalnie 2 % w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów. p) Jogurt owocowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, q) Jogurt naturalny - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym- kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, r) Jogurt naturalny typu greckiego - gêsty, w opakowaniu od 300 g do 5000 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 120 kilogramów, Czê¶æ II zamówienia (warzywa mro¿one): a) Mieszanka warzywna - minimum 6 sk³adnikowa, sk³adaj±ca siê z co najmniej sze¶ciu spo¶ród dziewiêciu wskazanych sk³adników: kalafior, broku³, marchew, fasola szparagowa, por, brukselka, seler, pietruszka, groszek konserwowy, z zastrze¿eniem, i¿ brukselka, kalafior i broku³ s± sk³adnikami obligatoryjnymi; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, b) Kalafior - mro¿ony, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, c) Broku³ - mro¿ony, ró¿yczki, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, d) Mieszanka owocowa - sk³adaj±ca siê z trzech spo¶ród czterech wskazanych sk³adników: czarna porzeczka, wi¶nia (bez pestek), truskawka, ¶liwka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, e) Marchew - kostka, klasa I, bez zielonych i czarnych fragmentów, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, f) W³oszczyzna - mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1500 kilogramów, g) Szpinak mro¿ony - w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów. Czê¶æ III zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami - okr±g³y od 50g do 75g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, zawarto¶æ mielonego miêsa ryb bia³ych nie mniej ni¿ 50%, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja - w p³acie od 150g do 200g o maksymalnej zawarto¶ci glazury 7%, sucho mro¿ony, I gatunek, zamro¿ony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, c) Filet ¶ledziowy Matias - I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: - dla czê¶ci I zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00, - dla czê¶ci II zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ trzy razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 11:00, - dla czê¶ci III zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 11:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.
II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:
tak
II.5) G³ówny Kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV: 15500000-3, 15511210-8, 15512000-0, 15530000-2, 15542100-0, 15542200-1, 15542300-2, 15544000-3, 15545000-0, 15551300-8, 15551310-1, 15551320-4, 15431100-9, 15331100-8, 15331170-9, 15211000-0, 15211100-1, 15220000-6
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
nie dotyczy
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZÊ¦Æ NR: 1 NAZWA: Produkty mleczarskie |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
10/10/2019 IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia
Warto¶æ bez VAT
111807.66
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: ABER Sp. z o.o. Oddzia³ w Bydgoszczy
tak Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy
48503.18
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe: nie dotyczy |
CZÊ¦Æ NR: 2 NAZWA: Warzywa mro¿one |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
10/10/2019 IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia
Warto¶æ bez VAT
36301.00
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: TRANS-MER Spó³ka Jawna A. i S. Kaczmarek
tak Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy
15964.20
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe: nie dotyczy |
CZÊ¦Æ NR: 3 NAZWA: Ryby |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
10/10/2019 IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia
Warto¶æ bez VAT
26337.00
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: TRANS-MER Spó³ka Jawna A. i S. Kaczmarek
tak Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy
12705.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe: nie dotyczy |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z W£OC£AWKA
- KWALIFIKOWANY PRACOWNIK OCHRONY FIZYCZNEJ
- Przebudowa obiektu mostowego w miejscowo¶ci Zg³owi±czka w ci±gu drogi powiatowej nr 2919C ¯ydowo - Zg³owi±czka - Wiktorowo
- Dostawê i monta¿ klimatyzacji w budynku Miejskiego O¶rodka Pomocy Rodzinie, przy ul. Ogniowej 8/10 we W³oc³awku.
- ROZBUDOWA PLACU ZABAW DLA ¯£OBKA "KRUSZYNKA"
- REMONTY WYKOÑCZENIOWE W ¦WIETLICY WIEJSKIEJ W MIEJSCOWO¦CI PIÑCZATA W RAMACH REALIZACJI PROJEKTU PN.: "REMONT I DOPOSA¯ENIE INSTYTUCJI KULTURY"
- Dostawa gazów medycznych wraz z dzier¿aw± zbiornika i przegl±dami instalacji - II postêpowanie
wiêcej: przetargi w W³oc³awku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mleka i produktów mlecznych
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki szkolnej w Zespole Szkó³ w Micha³owie
- 2025 DOSTAWY PRODUKTÓW DO STO£ÓWKI INTERNATU ZESPO£U SZKÓ£ NR 2 im. Ks. WARCIS£AWA IV W SZCZECINKU
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Szko³y Podstawowej nr 37 w Chorzowie, ul. Ratuszowa 20 - I/2025
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 1 w Rydu³towach w roku szkolnym 2025/2026"
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.