eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awekDostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2019-10-10

Og³oszenie nr 510216389-N-2019 z dnia 10-10-2019 r.

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego": Dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia:

obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

tak
Numer og³oszenia: 597873-N-2019

Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", Krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000, ul. ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, pañstwo Polska, tel. 544 110 380, e-mail jadlodajnia@op.pl, faks 544 110 380.
Adres strony internetowej (url): http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:

Administracja samorz±dowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:

Dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

Numer referencyjny(je¿eli dotyczy):

MJ.AZ.2420-08/2019

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego": Czê¶æ I zamówienia (produkty mleczarskie): a) Mleko UHT minimum 2% t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 800 litrów, b) Mleko UHT 1,5 % t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 1500 litrów, c) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, w opakowaniu plastikowym - kubek, opakowanie od 200 g do 450 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, d) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, opakowanie od 0,4 l do 5 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: litr: 1500 litrów, e) Mas³o - o zawarto¶ci t³uszczu mlecznego minimum 73%, w opakowaniu papierowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia czterna¶cie dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 170 kilogramów, f) Margaryna do smarowania z dodatkiem mas³a - od 400 g do 600 g, w opakowaniu plastikowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 420 kilogramów, g) Margaryna do sma¿enia - opakowanie od 200 g do 250 g, w opakowaniu papierowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 350 kilogramów, h) Ser ¿ó³ty - w opakowaniu foliowym, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 45%, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, dopuszczalne odmiany: Gouda, Edamski, Morski, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ,ilo¶æ: 150 kilogramów, i) Ser bia³y, twaróg pó³t³usty - ¶wie¿y, w opakowaniu od 0,5 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia siedem dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1100 kilogramów, j) Ser topiony plastry - w opakowaniu foliowym do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, k) Ser topiony kostka - o zawarto¶ci t³uszczu minimum 25%, w opakowaniu foliowym do 100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów. l) Ser typu feta lub równowa¿ny - tj. sa³atkowo-kanapkowy solankowy; miêkki, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 12%, w opakowaniu kartonowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, m) Serek homogenizowany waniliowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 4% w opakowaniu plastikowym od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów, n) Serek ¶mietankowy naturalny typu almette lub równowa¿ny - tj. puszysty naturalny serek twarogowy - kanapkowy, do smarowania, o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, o) Serek naturalny ziarnisty typ wiejski lub równowa¿ny - tj. ser twarogowy naturalny, niedojrzewaj±cy, produkowany z mleka krowiego, sk³adaj±cy siê z delikatnych ziaren twaro¿ku zanurzonych w ¶mietance, o zawarto¶ci t³uszczu maksymalnie 2 % w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów. p) Jogurt owocowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, q) Jogurt naturalny - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym- kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, r) Jogurt naturalny typu greckiego - gêsty, w opakowaniu od 300 g do 5000 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 120 kilogramów, Czê¶æ II zamówienia (warzywa mro¿one): a) Mieszanka warzywna - minimum 6 sk³adnikowa, sk³adaj±ca siê z co najmniej sze¶ciu spo¶ród dziewiêciu wskazanych sk³adników: kalafior, broku³, marchew, fasola szparagowa, por, brukselka, seler, pietruszka, groszek konserwowy, z zastrze¿eniem, i¿ brukselka, kalafior i broku³ s± sk³adnikami obligatoryjnymi; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, b) Kalafior - mro¿ony, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, c) Broku³ - mro¿ony, ró¿yczki, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, d) Mieszanka owocowa - sk³adaj±ca siê z trzech spo¶ród czterech wskazanych sk³adników: czarna porzeczka, wi¶nia (bez pestek), truskawka, ¶liwka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, e) Marchew - kostka, klasa I, bez zielonych i czarnych fragmentów, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, f) W³oszczyzna - mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1500 kilogramów, g) Szpinak mro¿ony - w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów. Czê¶æ III zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami - okr±g³y od 50g do 75g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, zawarto¶æ mielonego miêsa ryb bia³ych nie mniej ni¿ 50%, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja - w p³acie od 150g do 200g o maksymalnej zawarto¶ci glazury 7%, sucho mro¿ony, I gatunek, zamro¿ony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, c) Filet ¶ledziowy Matias - I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: - dla czê¶ci I zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00, - dla czê¶ci II zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ trzy razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 11:00, - dla czê¶ci III zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 11:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.

II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:
Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:

tak

II.5) G³ówny Kod CPV: 15000000-8


Dodatkowe kody CPV: 15500000-3, 15511210-8, 15512000-0, 15530000-2, 15542100-0, 15542200-1, 15542300-2, 15544000-3, 15545000-0, 15551300-8, 15551310-1, 15551320-4, 15431100-9, 15331100-8, 15331170-9, 15211000-0, 15211100-1, 15220000-6

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

nie dotyczy

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZÊ¦Æ NR: 1

NAZWA: Produkty mleczarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/10/2019
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 111807.66
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: ABER Sp. z o.o. Oddzia³ w Bydgoszczy
Email wykonawcy: tele@aber.pl
Adres pocztowy: ul. Przemys³owa 8
Kod pocztowy: 85-758
Miejscowo¶æ: Bydgoszcz
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

tak

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 48503.18
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 48503.18
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 51600.05
Waluta: z³

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:

nie dotyczy


CZÊ¦Æ NR: 2

NAZWA: Warzywa mro¿one

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/10/2019
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 36301.00
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: TRANS-MER Spó³ka Jawna A. i S. Kaczmarek
Email wykonawcy: s.kaczmarek@transmer.pl
Adres pocztowy: Al. Bukowa 51A Glinnik
Kod pocztowy: 95-002
Miejscowo¶æ: Smardzew
Kraj/woj.: ³ódzkie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

tak

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 15964.20
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 15964.20
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 18963.00
Waluta: z³

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:

nie dotyczy


CZÊ¦Æ NR: 3

NAZWA: Ryby

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/10/2019
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 26337.00
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: TRANS-MER Spó³ka Jawna A. i S. Kaczmarek
Email wykonawcy: s.kaczmarek@transmer.pl
Adres pocztowy: Al. Bukowa 51A Glinnik
Kod pocztowy: 95-002
Miejscowo¶æ: Smardzew
Kraj/woj.: ³ódzkie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

tak

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 12705.00
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 12705.00
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 15813.00
Waluta: z³

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:

nie dotyczy


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.