eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awekDostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2019-09-16



Og³oszenie nr 597873-N-2019 z dnia 2019-09-16 r.

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego": Dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: Zamieszczanie obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych

Nie


Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy

Nie

Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych

Nie


Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000, ul. ul. ¦w. Antoniego  11 , 87-800  W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, pañstwo Polska, tel. 544 110 380, e-mail jadlodajnia@op.pl, faks 544 110 380.
Adres strony internetowej (URL): http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):

Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/


Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Ofertê nale¿y z³o¿yæ w formie pisemnej.
Adres:
Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, Biuro I piêtro


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

Nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-08/2019
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci

Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do udzielenia ³±cznie nastêpuj±cych czê¶ci lub grup czê¶ci:

Maksymalna liczba czê¶ci zamówienia, na które mo¿e zostaæ udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
Zamówienie mo¿e zostaæ udzielone jednemu wykonawcy maksymalnie na wszystkie trzy czê¶ci zamówienia.


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego": Czê¶æ I zamówienia (produkty mleczarskie): a) Mleko UHT minimum 2% t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 800 litrów, b) Mleko UHT 1,5 % t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 1500 litrów, c) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, w opakowaniu plastikowym - kubek, opakowanie od 200 g do 450 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, d) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, opakowanie od 0,4 l do 5 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: litr: 1500 litrów, e) Mas³o - o zawarto¶ci t³uszczu mlecznego minimum 73%, w opakowaniu papierowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia czterna¶cie dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 170 kilogramów, f) Margaryna do smarowania z dodatkiem mas³a - od 400 g do 600 g, w opakowaniu plastikowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 420 kilogramów, g) Margaryna do sma¿enia - opakowanie od 200 g do 250 g, w opakowaniu papierowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 350 kilogramów, h) Ser ¿ó³ty - w opakowaniu foliowym, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 45%, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, dopuszczalne odmiany: Gouda, Edamski, Morski, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ,ilo¶æ: 150 kilogramów, i) Ser bia³y, twaróg pó³t³usty - ¶wie¿y, w opakowaniu od 0,5 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia siedem dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1100 kilogramów, j) Ser topiony plastry - w opakowaniu foliowym do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, k) Ser topiony kostka - o zawarto¶ci t³uszczu minimum 25%, w opakowaniu foliowym do 100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów. l) Ser typu feta lub równowa¿ny - tj. sa³atkowo-kanapkowy solankowy; miêkki, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 12%, w opakowaniu kartonowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, m) Serek homogenizowany waniliowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 4% w opakowaniu plastikowym od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów, n) Serek ¶mietankowy naturalny typu almette lub równowa¿ny - tj. puszysty naturalny serek twarogowy - kanapkowy, do smarowania, o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, o) Serek naturalny ziarnisty typ wiejski lub równowa¿ny - tj. ser twarogowy naturalny, niedojrzewaj±cy, produkowany z mleka krowiego, sk³adaj±cy siê z delikatnych ziaren twaro¿ku zanurzonych w ¶mietance, o zawarto¶ci t³uszczu maksymalnie 2 % w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów. p) Jogurt owocowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, q) Jogurt naturalny - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym- kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, r) Jogurt naturalny typu greckiego - gêsty, w opakowaniu od 300 g do 5000 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 120 kilogramów, Czê¶æ II zamówienia (warzywa mro¿one): a) Mieszanka warzywna - minimum 6 sk³adnikowa, sk³adaj±ca siê z co najmniej sze¶ciu spo¶ród dziewiêciu wskazanych sk³adników: kalafior, broku³, marchew, fasola szparagowa, por, brukselka, seler, pietruszka, groszek konserwowy, z zastrze¿eniem, i¿ brukselka, kalafior i broku³ s± sk³adnikami obligatoryjnymi; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, b) Kalafior - mro¿ony, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, c) Broku³ - mro¿ony, ró¿yczki, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, d) Mieszanka owocowa - sk³adaj±ca siê z trzech spo¶ród czterech wskazanych sk³adników: czarna porzeczka, wi¶nia (bez pestek), truskawka, ¶liwka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, e) Marchew - kostka, klasa I, bez zielonych i czarnych fragmentów, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, f) W³oszczyzna - mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1500 kilogramów, g) Szpinak mro¿ony - w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów. Czê¶æ III zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami - okr±g³y od 50g do 75g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, zawarto¶æ mielonego miêsa ryb bia³ych nie mniej ni¿ 50%, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja - w p³acie od 150g do 200g o maksymalnej zawarto¶ci glazury 7%, sucho mro¿ony, I gatunek, zamro¿ony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, c) Filet ¶ledziowy Matias - I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport produktów spo¿ywczych wymagaj±cych zachowania warunków ch³odniczych i/lub mro¼niczych, tj. produktów mleczarskich i mro¿onek do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: - dla czê¶ci I zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00, - dla czê¶ci II zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ trzy razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 11:00, - dla czê¶ci III zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 11:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.

II.5) G³ówny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15500000-3
15511210-8
15512000-0
15530000-2
15542100-0
15542200-1
15542300-2
15544000-3
15545000-0
15551300-8
15551310-1
15551320-4
15431100-9
15331100-8
15331170-9
15211000-0
15211100-1
15220000-6


II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Okre¶lenie przedmiotu, wielko¶ci lub zakresu oraz warunków na jakich zostan± udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesi±cach:  7   lub dniach:
lub
data rozpoczêcia:   lub zakoñczenia:

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków: Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe nie dotyczy
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków: Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe nie dotyczy
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków: Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe: nie dotyczy

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ O¦WIADCZEÑ SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W CELU WSTÊPNEGO POTWIERDZENIA, ¯E NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPE£NIA WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ SPE£NIA KRYTERIA SELEKCJI

O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
Tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW , SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

Odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy.

III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

DOKUMENTY WYMAGANE NA DZIEÑ OTWARCIA OFERT: 1) Wype³niony i podpisany formularz ofertowy. 2) Wype³niony i podpisany formularz cenowy. 3) O¶wiadczenie sk³adane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy dotycz±ce spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu i kryteriów selekcji. 4) O¶wiadczenie sk³adane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy dotycz±ce przes³anek wykluczenia z postêpowania. 5) Pe³nomocnictwa osób podpisuj±cych ofertê do podejmowania zobowi±zañ w imieniu wykonawcy sk³adaj±cego ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub innych dokumentów. DOKUMENTY WYMAGANE PO OTWARCIU OFERT: 6) O¶wiadczenie sk³adane na podstawie art. 24 ust. 11 ustawy o przynale¿no¶ci lub braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze z³o¿eniem o¶wiadczenia, wykonawca mo¿e przedstawiæ dowody, ¿e powi±zania z innym wykonawc± nie prowadz± do zak³ócenia konkurencji w postêpowaniu o udzielenie zamówienia. Niniejsze o¶wiadczenie wykonawca przekazuje Zamawiaj±cemu BEZ JEGO WEZWANIA w terminie 3 DNI od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji podanych na otwarciu ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy. 7) Odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy. Zamawiaj±cy wezwie wykonawcê, którego oferta zostanie najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w/w odpisu w wyznaczonym, nie krótszym ni¿ 5 dni, terminie aktualnego na dzieñ z³o¿enia dokumentu potwierdzaj±cego okoliczno¶ci, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat udzielania zaliczek:
nie dotyczy


IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
nie dotyczy


IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
Nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa bêdzie zawarta:

Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której bêd± zamieszczone dodatkowe informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) Nie
Nale¿y podaæ adres strony internetowej, na której aukcja bêdzie prowadzona:

Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:

Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
Cena100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:
nie dotyczy
Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:

Wstêpny harmonogram postêpowania:

Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:

Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:

Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:

Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy, a w szczególno¶ci w przypadkach okre¶lonych w § 6 wzoru umowy stanowi±cej za³±cznik nr 6 do SIWZ: 1. W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy, Wykonawca niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego, przytaczaj±c podstawê prawn±. 2. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê. W przypadku zmian, o których stanowi pkt 1 w trakcie obowi±zywania umowy, zmiana stawek podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy, nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie stosownych przepisów w tym zakresie, z zastrze¿eniem pkt. 1 i 4. 4. Zmiana postanowieñ zawartej umowy mo¿e nast±piæ za zgod± obu stron wyra¿on± na pi¶mie pod rygorem niewa¿no¶ci - z zastrze¿eniem pkt 5. 5. Zakazuje siê istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyj±tkiem zmian przewidzianych w pkt 1 - 3.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):
Zamawiaj±cy informuje, i¿ zgodnie z art. 8 w zwi±zku z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, oferty sk³adane w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego s± jawne i podlegaj± udostêpnieniu od chwili ich otwarcia, z wyj±tkiem informacji stanowi±cych tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu ustawy dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, je¶li Wykonawca w terminie sk³adania ofert zastrzeg³, ¿e ne mog± one byæ udostêpniane i jednocze¶nie wykaza³, i¿ zastrze¿one informacje stanowi± tajemnicê przedsiêbiorstwa. Wykonawca nie mo¿e zastrzec informacji, o których mowa w at. 86 ust. 4 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.
¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym
Je¿eli oferta zawiera informacje, dokumenty stanowi±ce tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, Wykonawca winien w sposób nie budz±cy w±tpliwo¶ci zastrzec, które spo¶ród zawartych w ofercie informacji stanowi± tajemnicê przedsiêbiorstwa. Zamawiaj±cy zaleca, aby informacje zastrze¿one jako tajemnica przedsiêbiorstwa by³y przez wykonawcê z³o¿one w oddzielnej wewnêtrznej kopercie z oznakowaniem "TAJEMNICA PRZEDSIÊBIORSTWA", lub spiête (zszyte) oddzielnie od pozosta³ych, jawnych elementów oferty. Informacjê o zastrze¿eniu dokumentów stanowi±cych tajemnicê przedsiêbiorstwa nale¿y podaæ w formularzu ofertowym.
IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 2019-09-24, godzina: 08:30,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
Nie
Wskazaæ powody:
nie dotyczy
Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> Oferty nale¿y sporz±dziæ w jêzyku polskim. Dokumenty sporz±dzone w jêzyku obcym s± sk³adane wraz z t³umaczeniem na jêzyk polski.
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
nie dotyczy

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH



Czê¶æ nr: 1Nazwa: Produkty mleczarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Czê¶æ I zamówienia (produkty mleczarskie): a) Mleko UHT minimum 2% t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 800 litrów, b) Mleko UHT 1,5 % t³uszczu - w litrowym opakowaniu kartonowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 1500 litrów, c) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, w opakowaniu plastikowym - kubek, opakowanie od 200 g do 450 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, d) ¦mietana 18% - pasteryzowana, ukwaszona, gêsta, opakowanie od 0,4 l do 5 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: litr: 1500 litrów, e) Mas³o - o zawarto¶ci t³uszczu mlecznego minimum 73%, w opakowaniu papierowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia czterna¶cie dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 170 kilogramów, f) Margaryna do smarowania z dodatkiem mas³a - od 400 g do 600 g, w opakowaniu plastikowym, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 420 kilogramów, g) Margaryna do sma¿enia - opakowanie od 200 g do 250 g, w opakowaniu papierowym z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 350 kilogramów, h) Ser ¿ó³ty - w opakowaniu foliowym, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 45%, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, dopuszczalne odmiany: Gouda, Edamski, Morski, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, i) Ser bia³y, twaróg pó³t³usty - ¶wie¿y, w opakowaniu od 0,5 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia siedem dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1100 kilogramów, j) Ser topiony plastry - w opakowaniu foliowym do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, k) Ser topiony kostka - o zawarto¶ci t³uszczu minimum 25%, w opakowaniu foliowym do 100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów. l) Ser typu feta lub równowa¿ny - tj. sa³atkowo-kanapkowy solankowy; miêkki, o zawarto¶ci t³uszczu minimum 12%, w opakowaniu kartonowym od 200 g do 300 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, m) Serek homogenizowany waniliowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 4% w opakowaniu plastikowym od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów, n) Serek ¶mietankowy naturalny typu almette lub równowa¿ny - tj. puszysty naturalny serek twarogowy - kanapkowy, do smarowania, o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwa miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, o) Serek naturalny ziarnisty typ wiejski lub równowa¿ny - tj. ser twarogowy naturalny, niedojrzewaj±cy, produkowany z mleka krowiego, sk³adaj±cy siê z delikatnych ziaren twaro¿ku zanurzonych w ¶mietance, o zawarto¶ci t³uszczu maksymalnie 2 % w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów. p) Jogurt owocowy - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym - kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, q) Jogurt naturalny - o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 2% w opakowaniu plastikowym- kubek od 100g do 200g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dwadzie¶cia dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, r) Jogurt naturalny typu greckiego - gêsty, w opakowaniu od 300 g do 5000 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia dziesiêæ dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 120 kilogramów,
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15500000-3, 15511210-8, 15512000-0, 15530000-2, 15542100-0, 15542200-1, 15542300-2, 15544000-3, 15545000-0, 15551300-8, 15551310-1, 15551320-4, 15431100-9

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach: 7
okres w dniach:
data rozpoczêcia:
data zakoñczenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 2Nazwa: Warzywa mro¿one
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Czê¶æ II zamówienia (warzywa mro¿one): a) Mieszanka warzywna - minimum 6 sk³adnikowa, sk³adaj±ca siê z co najmniej sze¶ciu spo¶ród dziewiêciu wskazanych sk³adników: kalafior, broku³, marchew, fasola szparagowa, por, brukselka, seler, pietruszka, groszek konserwowy, z zastrze¿eniem, i¿ brukselka, kalafior i broku³ s± sk³adnikami obligatoryjnymi; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, b) Kalafior - mro¿ony, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, c) Broku³ - mro¿ony, ró¿yczki, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, d) Mieszanka owocowa - sk³adaj±ca siê z trzech spo¶ród czterech wskazanych sk³adników: czarna porzeczka, wi¶nia (bez pestek), truskawka, ¶liwka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, e) Marchew - kostka, klasa I, bez zielonych i czarnych fragmentów, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, f) W³oszczyzna - mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1500 kilogramów, g) Szpinak mro¿ony - w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15331100-8, 15331170-9

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach: 7
okres w dniach:
data rozpoczêcia:
data zakoñczenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 3Nazwa: Ryby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Czê¶æ III zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami - okr±g³y od 50g do 75g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, zawarto¶æ mielonego miêsa ryb bia³ych nie mniej ni¿ 50%, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja - w p³acie od 150g do 200g o maksymalnej zawarto¶ci glazury 7%, sucho mro¿ony, I gatunek, zamro¿ony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, c) Filet ¶ledziowy Matias - I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15211000-0, 15211100-1, 15220000-6

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach: 7
okres w dniach:
data rozpoczêcia:
data zakoñczenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.