To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2021-02-21
Przygotowanie, dowóz i rozładunek gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Numer ogłoszenia: 771261-N-2020
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:telefon: 59 810 32 90
faks: 598 105 452
e-mail: mops_slawno@pro.onet.pl
www: www.bip.mops.slawno.pl
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Przygotowanie, dowóz i rozładunek gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy): MOPS.ZP.271.2.2020/2021
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
1) Przygotowanie, dowóz i rozładunek gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie – około 150 osób (dziennie) przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem świąt (4 x drugie danie, w tym: 2x w tygodniu danie mięsne, 2x w tygodniu danie półmięsne lub bezmięsne, 1x w tygodniu zupa z wkładką mięsną + chleb). 2) Miejsce dowozu posiłków – Stołówka w MOPS Sławno, ul. Mielczarskiego 1, w godzinach 10.30 – 11.00. 3) Wykonawca zapewni odbiór odpadków pokonsumpcyjnych w tym samym dniu do godziny 14.30. 4) Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia faktyczna liczba osób, korzystających z posiłków jednodaniowych może ulec zmniejszeniu – Zamawiający szacuje, że zmniejszenie dziennej ilości posiłków może wynieść do 40%. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy. 5) Posiłki powinny być sporządzane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj.:Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn.zm. ) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. 6) Posiłki powinny być sporządzane według następujących norm ilościowych dla jednego posiłku: zupa - 400 ml, dodatkowo do zupy kiełbasa 50g lub wkładka mięsna 50g oraz chleb 100g, kotlet – 100 g, kotlet schabowy 150 g/kotlet z piersi kurczaka 150 g (co najmniej raz w miesiącu), gołąbek – 150 g, gulasz mięsny – 150 g, kurczak – 200 g, ryba – 150 g /co najmniej raz w miesiącu/ (z wyłączeniem paluszków rybnych, kotletów rybnych ), wątróbka smażona – 150 g, danie bezmięsne (pierogi, krokiety, naleśniki itp.) – 250 g, danie półmięsne (bigos, fasolka po bretońsku itp.) – 250 g, ziemniaki – 300 g (dwa razy w tygodniu), kasza – 250 g, makaron – 200 g, ryż – 200 g, udo z kurczaka 150 g (co najmniej raz w miesiącu), surówka – 100 g (do każdego drugiego dania), napój – 200 ml (kompot, woda z sokiem, płynny kisiel; w przypadku drugiego dania). 7) Wszystkie posiłki wykonawca wykona w swoim przedsiębiorstwie bez możliwości powierzenia osobom trzecim, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Posiłki powinny być urozmaicone oraz posiadać wysoką wartość odżywczą. Te same potrawy nie mogą się powtarzać częściej niż co 10 dni. 8) Posiłki wykonawca będzie dostarczał własnym transportem dopuszczonym do przewozu żywności, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 9) Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie używanych surowców i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 10) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis w formie elektronicznej lub papierowej do wiadomości Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie.
II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Nie
II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00
SEKCJA III: PROCEDURA
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 266666.67 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Dorota Szerszenowicz Usługi Gastronomiczne i Marketingowe
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Sempołowskiej 3
Kod pocztowy: 76-100
Miejscowość: Sławno
Kraj/woj.: zachodniopomorskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 288000.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 306000.00
Waluta:
INNE PRZETARGI Z SŁAWNA
- Dostawa kruszywa łamanego na potrzeby utrzymania dróg leśnych na terenie Nadleśnictwa Sławno - 2025 rok
- Rozbudowa i przebudowa stacji uzdatniania wody wraz z niezbędną infrastrukturą oraz wykonanie dwóch ujęć wody w miejscowości Rzyszczewo w gminie Sławno
- Wykonanie usługi zarządzania i nadzoru w zakresie Projektu o nazwie "Termomodernizacja obiektu Internatu Zespołu Szkół Morskich w Darłowie"
- ZP/03/2025 Dostawa opatrunków, obłożeń, rękawic i pasków do glukometrów
więcej: przetargi w Sławnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja szkoleń oraz konkursów kulinarnych dla Kół Gospodyń Wiejskich z województwa łódzkiego podczas VI Krajowych Dni Pola w Bratoszewicach.
- Kompleksowa organizacja dwóch jednodniowych warsztatów praktycznych pn."Przetwórstwo produktów rolnych szansą na rozwój inicjatyw przedsiębiorczych i krótkich łańcuchów dostaw na obszarach wiejskich".
- Świadczenie usług cateringowych w ramach projektu pn. "Zielony Parasol"
- "Świadczenie usługi wyżywienia uczestników projektu uczestniczących w 3-dniowych zjazdach nad jeziorem Garczyn w roku 2025 "
- Świadczenie usługi cateringowej dotyczącej posiłków dla obsługi dwóch festiwali organizowanych przez Zamek Książ w Wałbrzychu Sp. z o.o
- Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.