eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LnianoDostawa jednodaniowego obiadu dla dzieci szkolnych do Publicznego Gimnazjum w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Siemkowie oraz do Szko³y Podstawowej w B³±dzimiu w okresie od 02 stycznia do 31 grudnia 2013r.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2012-12-13

Lniano: Dostawa jednodaniowego obiadu dla dzieci szkolnych do Publicznego Gimnazjum w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Siemkowie oraz do Szko³y Podstawowej w B³±dzimiu w okresie od 02 stycznia do 31 grudnia 2013r.
Numer og³oszenia: 510420 - 2012; data zamieszczenia: 13.12.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny O¶rodek Pomocy Spo³ecznej , ul. Wyzwolenia 9, 86-141 Lniano, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3323002 wew. 35, faks 0-52 3323002 wew. 35.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa jednodaniowego obiadu dla dzieci szkolnych do Publicznego Gimnazjum w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Siemkowie oraz do Szko³y Podstawowej w B³±dzimiu w okresie od 02 stycznia do 31 grudnia 2013r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa jednodaniowego obiadu dla dzieci szkolnych do Publicznego Gimnazjum w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Siemkowie oraz do Szko³y Podstawowej w B³±dzimiu.1.W okresie od 02.01.2013r. do 31.12.2013 r. z przerwami obowi±zuj±cymi w trakcie roku szkolnego w ilo¶ci 120 posi³ków dziennie z mo¿liwo¶ci± odstêpstwa +/- 20%, ze wzglêdu na ilo¶æ dzieci spo¿ywaj±cych posi³ki.2.2. Jad³ospis z wykazem posi³ków obowi±zuj±cych w cyklu miesiêcznym podano w za³±czniku nr 1 do umowy. 3.Zupa powinna byæ wydawana w poniedzia³ki i ¶rody ka¿dego tygodnia, a danie z 80 g sztuk± miêsa powinno byæ wydawane we wtorki i w czwartki ka¿dego tygodnia, natomiast danie, wydawane w pi±tki powinno byæ daniem tzw. postnym ( wg za³±cznika nr 1 do umowy). 4. Jedna porcja zupy z dodatkiem warzyw, ziemniaków powinna mieæ objêto¶æ 400 ml. + 2 kromki chleba. 5.Wed³ug podanego jad³ospisu drugie danie powinno zawieraæ: 200g ziemniaków, 100g surówki, 80g miêsa, 200g nale¶ników, 200g pierogów,150g gulaszu,150g go³±bków w sosie pomidorowym, 80g fileta z ryby 6. Dostawa w³asnym transportem, z w³asnymi naczyniami i sztuæcami do Szkó³ Podstawowych w Siemkowie i B³±dzimiu. 7. Dostawa w³asnym transportem bez naczyñ i sztuæców do Gimnazjum w Lnianie oraz Szko³y Podstawowej w Lnianie. 8. W³asna obs³uga (zabranie i mycie naczyñ oraz wydawanie posi³ków) w Szkole Podstawowej w Siemkowie i B³±dzimiu. 9. W³asna obs³uga oraz wydawanie posi³ków w sto³ówce Gimnazjum w Lnianie oraz w Szkole Podstawowej w Lnianie. 10. Godziny wydawania posi³ków nale¿y ustaliæ z dyrektorami szkó³. 11. Dostawca ka¿dorazowo, po ka¿dym dostarczeniu ¿ywno¶ci odbiera resztki posi³ku..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków do szkó³ 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 02.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Informacje o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu. 1.W celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.- Prawo Zamówieñ Publicznych, wykonawca sk³ada nastêpuj±ce dokumenty: a) Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. b) O¶wiadczenie oferenta o nie zaleganiu z podatkami w Urzêdzie Skarbowym. c) Za¶wiadczenie z krajowego rejestru karnego o niekaralno¶ci. d) O¶wiadczenie oferenta o nie zaleganiu ze sk³adkami na ubezpieczenie spo³eczne w Zak³adzie Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub w Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego. e) Aktualne dokumenty wymagane przepisami prawa po¶wiadczaj±cego uprawnienia i mo¿liwo¶æ wykonywania przedmiotu zamówienia przez oferenta np. koncesja.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 1.Potwierdzone 5 rekomendacjami za¶wiadczenia, ¿e dostarczane wcze¶niej posi³ki osi±ga³y jako¶æ zgodn± z podjêt± umow± o realizacji dostawy. O¶wiadczenie oferenta, ¿e bêdzie w swojej siedzibie przechowywaæ próbki ¿ywno¶ci zgodnie z przepisami. 2.Pozwolenie Pañstwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej. 3.Aktualne pozwolenie Pañstwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej na dowóz gor±cych posi³ków obiadowych w³asnym transportem ze wskazaniem pojazdów bêd±cych w dyspozycji Wykonawcy, którymi bêd± dowo¿one gor±ce posi³ki obiadowe (marka samochodu, numer rejestracyjny). 4.O¶wiadczenie oferenta o liczbie zatrudnionych w okresie ostatnich trzech lat pracowników w firmie wykonawcy. W przypadku prowadzenia dzia³alno¶ci w okresie krótszym ni¿ trzy lata, za dany okres. 5.Wykaz niezbêdnych do wykonania zamówienia urz±dzeñ (sprzêtu kuchennego), jakimi dysponuje Wykonawca. 6.Podpisane i wype³nione o¶wiadczenie oferenta- za³±cznik nr 1 do formularza ofertowego oraz za³±cznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 7.Wype³niony formularz ofertowy- za³±cznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia 8.Wype³niony i podpisany formularz umowy - za³±cznik nr 3 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia 9.Formularz jad³ospisu- za³±cznik nr 1 do umowy Dokumenty mog± byæ sk³adane w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez Wykonawcê. Oferta powinna byæ podpisana przez uprawnionego przedstawiciela reprezentuj±cego oferenta.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie oferenta stanowi±ce za³±cznik nr 1 do formularza ofertowego.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie oferenta stanowi±ce za³±cznik nr 1 do formularza ofertowego.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie oferenta stanowi±ce za³±cznik nr 1 do formularza ofertowego.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • koncesjê, zezwolenie lub licencjê
    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
    • wykaz narz±dzi, wyposa¿enia zak³adu i urz±dzeñ technicznych dostêpnych wykonawcy us³ug lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacj± o podstawie dysponowania tymi zasobami
    • o¶wiadczenie na temat wielko¶ci ¶redniego rocznego zatrudnienia u wykonawcy us³ug lub robót budowlanych oraz liczebno¶ci personelu kierowniczego w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a w przypadku gdy okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie
    • wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • o¶wiadczenie, ¿e osoby, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, posiadaj± wymagane uprawnienia, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ
    • op³acon± polisê, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Potwierdzone 5 rekomendacjami za¶wiadczenia, ¿e dostarczone wcze¶niej posi³ki osi±ga³y jako¶æ zgodn± z podjêt± umow± - 20

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lniano.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Gminny O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Lnianie ul. Wyzwolenia 9, 86-141 Lniano- biuro GOPS, czynne od poniedzia³ku do pi±tku, równie¿ w sobotê 15.12.br. w godz. od 7:00 do 15:00.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 21.12.2012 godzina 12:00, miejsce: Gminny O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Lnianie ul. Wyzwolenia 9, 86-141 Lniano- biuro GOPS..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: do 20.01.2013.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.