eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Busko-ZdrójDostawa owoców, warzyw świeżych i okopowych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju - część I -

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-04-16

Busko-Zdrój: Dostawa owoców, warzyw świeżych i okopowych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju - część I -
Numer ogłoszenia: 53207 - 2015; data zamieszczenia: 16.04.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Gen. F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3780919, 3780348, faks 041 3780332.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.21wszur.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa owoców, warzyw świeżych i okopowych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju - część I -.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa owoców, warzyw okopowych i świeżych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju -część I. 2. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców, warzyw okopowych i świeżych do magazynu żywnościowego Zamawiającego przy ul. Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój. 3. Opis przedmiotu zamówienia: 1) wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami) i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L 31 z 1 lutego 2002 r.), b) rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L 338 z 13 listopada 2004r.), c) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 roku Nr 137, poz. 966; z późn. zm.), d) ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych ( Dz.U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577; z późn. zm.), e) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r.); 2) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia zał. nr 1A, 2A, 3A, 4A, 5A do SIWZ; 3) w przypadku przedsiębiorców produkujących i/lub wprowadzających do obrotu żywność dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP. Z każdą dostawą zamawiający będzie żądał od wybranego wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji); 4) w przypadku producentów (rolników) na etapie produkcji pierwotnej wprowadzających do obrotu żywność dostawy będą realizowane w oparciu o wdrożoną i stosowaną dobrą praktykę produkcyjną (GMP) i higieniczną (GHP) (oświadczenie wykonawcy, że bierze pełną odpowiedzialność za bezpieczeństwo zdrowotne sprzedawanych produktów); 4. Terminy dostaw: 1) PAKIET I - WARZYWA OKOPOWE - dostawa 2 razy w tygodniu: wtorek, czwartek w godzinach 9:00 - 10:00; 2) PAKIET II - WARZYWA ŚWIEŻE - dostawa codziennie w dni powszednie od poniedziałku do soboty w godzinach 6:00 - 7:00; 3) PAKIET III - JABŁKA - dostawa 1 raz w tygodniu, dzień do uzgodnienia z Zamawiającym w godzinach 9:00 - 10:00; 4) PAKIET IV- WARZYWA SEZONOWE - dostawa codziennie w dni powszednie od poniedziałku do soboty w godzinach 6:00 - 7:00 ; 5) PAKIET V - OWOCE SEZONOWE - dostawa codziennie w dni powszednie od poniedziałku do soboty w godzinach 9:00 - 10:00. 5.Wielkość przedmiotu zamówienia: wielkości przedmiotu dostawy zostały określone w formularzach asortymentowo-cenowych będących zał. nr 1 - 5 do SIWZ..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0, 03.22.12.00-8, 03.22.23.21-9, 03.22.13.00-9, 03.22.23.30-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna ten warunek za spełniony przez Wykonawcę jeśli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 7 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    w celu potwierdzenia na podstawie art. 25 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego poprzez złożenie: a) aktualnej decyzji lub zaświadczenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu Wykonawcy do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia, wystawione lub poświadczone nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert (ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., Nr 136 poz. 914 z późn. zm. oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy) - dot. wyłącznie przedsiębiorców produkujących i/lub wprowadzających żywność do obrotu, b) co najmniej jednego z poniższych dokumentów: - dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP poprzez zaświadczenie właściwego organu PIS o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, - protokół z urzędowej kontroli żywności przeprowadzonej przez organy PIS wraz z arkuszem ocen z okresu 12 m-cy, -certyfikat HACCP, dotyczy wyłącznie przedsiębiorców produkujących i/lub wprowadzających żywność do obrotu, c) oświadczenia o odpowiedzialności za bezpieczeństwo zdrowotne oferowanych produktów spożywczych- zał. nr 10 do SIWZ - dotyczy wyłącznie producentów (rolników) na etapie produkcji pierwotnej, d) oświadczenia rolnika ryczałtowego - zał. nr 11 do SIWZ - dotyczy dostawcy będącego rolnikiem ryczałtowym określonym w rozdz. XII pkt 7 niniejszej SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Umowa na wykonanie zamówienia publicznego zostanie zawarta z Wykonawcą, który spełni wszystkie postawione wymagania i którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza. 2. Umowa zostanie zawarta wg załączonego do niniejszej SIWZ projektu umowy - zał. nr 12, na podstawie złożonej oferty Wykonawcy. Projekt umowy zawiera warunki dokonywania zmian umowy, o których mowa w art. 144 ustawy Pzp. 3. Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający przewiduje następujące możliwości dokonania istotnej zmiany zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: 1) w zakresie wartości przedmiotu zamówienia: a) ustawowej zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy - zmiana stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę VAT, b) ograniczenia zakresu przedmiotu zamówienia spowodowaną zmianą potrzeb Zamawiającego, c) w razie zaistnienia okoliczności określonej w art. 145 ustawy Prawo zamówień publicznych, d) waloryzacji cen zgodnie z zapisem w pkt. 5 i 6 niniejszego rozdziału SIWZ. 2) w zakresie terminu realizacji zamówienia: a) w sytuacji niemożności realizacji przedmiotu umowy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, uznanych na piśmie przez Zamawiającego, b) w razie zaistnienia okoliczności określonej w art. 145 ustawy Pzp, c) w razie trzykrotnie składanej reklamacji przez Zamawiającego; 3) w zakresie zmian: a) w strukturze organizacyjnej Wykonawcy lub Zamawiającego dotyczące określonych w umowie nazw, adresów, b) osób reprezentujących strony. 4. Ceny na produkty są stałe w okresie od obowiązywania umowy do 04.07.2015 roku zgodnie ze złożoną ofertą. 5. Waloryzacja cen będzie obowiązywała w okresie od 06.07.2015 roku do czasu obowiązywania umowy. 6. Warunki waloryzacji: 1) podstawą waloryzacji będą notowania cenowe podawane przez Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. w Broniszach http://www.bronisze.com.pl/; 2) ceną danego produktu po waloryzacji będzie cena przeciętna opublikowana przez Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. w Broniszach w notowaniu piątkowym, która będzie obowiązywała od poniedziałku do soboty następnego tygodnia po piątkowej publikacji; 3) w przypadku braku cen zamówionego towaru w ostatnich notowaniach cenowych podanych przez Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. w Broniszach - zastosowanie do rozliczeń będzie miała cena z piątkowego wcześniejszego; 4) Wykonawca do dokumentu dostawy (faktury) zobowiązany będzie dołączyć przy pierwszej dostawie kolejnego tygodnia, ostatni piątkowy opublikowany wydruk z notowań cenowych podanych przez Warszawski Rolno-Spożywczego Rynek Hurtowy S.A. w Broniszach, który będzie podstawą waloryzacji ceny produktów; 5) dla pierwszej waloryzacji cen od dnia 06.07.2015 roku będą miały zastosowanie notowania z dnia 03.07.2015 roku.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://21wszur.tbu.pl/bip/przetargi.php
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 21 WSzU-R SP ZOZ w Busku-Zdroju, ul Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, budynek OPAL, piętro I, pokój nr 23..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.04.2015 godzina 12:00, miejsce: sekretariat 21 WSzU-R SP ZOZ w Busku-Zdroju, ul Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, budynek AGAT, parter, pokój nr 405..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET I - WARZYWA OKOPOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 1, oraz w opisie przedmiotu zamówienia będącym zał. nr 1A do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET II - WARZYWA ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 2, oraz w opisie przedmiotu zamówienia będącym zał. nr 2A do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PAKIET III - JABŁKA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 3, oraz w opisie przedmiotu zamówienia będącym zał. nr 3A do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PAKIET IV- WARZYWA SEZONOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 4, oraz w opisie przedmiotu zamówienia będącym zał. nr 4A do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.13.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PAKIET V - OWOCE SEZONOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 5, oraz w opisie przedmiotu zamówienia będącym zał. nr 5A do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Pozacenowe - termin płatności faktury - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.