To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-12-30
Piekary Śląskie: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2014 r
Numer ogłoszenia: 537802 - 2013; data zamieszczenia: 30.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 481474 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejskie Gimnazjum Nr 4, ul. Marii Skłodowskiej-Curie 108, 41-949 Piekary Śląskie, woj. śląskie, tel. 32 287 94 56, faks 32 287 94 56.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła publiczna dla dzieci i młodziezy prowadzona przez Gminę Piekary Śląskie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2014 r.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w następujących 5 częściach: część I: ryby przetworzone i konserwowane część II: owoce i warzywa mrożone część III: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne część IV: artykuły ogólnospożywcze: oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne produkty mleczarskie jaja produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych różne produkty spożywcze część V: warzywa i owoce Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: produkty muszą mieć ważny termin spożycia, częstotliwość dostaw - dwa razy w tygodniu (w tym w pierwszy roboczy dzień tygodnia do godz. 9.00), termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia - 24 godziny, zapis produkt równoważny oznacza, iż gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji co produkt określony przez zamawiającego, opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, mięso - powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencję elastyczną, jędrną, wędliny - powinny być świeże, czyste, gładkie, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać, zapach powinien być charakterystyczny dla asortymentu, warzywa i owoce powinny być świeże, w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzone przez choroby lub szkodniki, bez silnych uszkodzeń mechanicznych oraz pozbawione obcych smaków i zapachów, a także pozostałości środków ochrony roślin, w szczególności: ziemniaki: o średnicy min 5 cm, bez kłączy i zanieczyszczeń, jednego gatunku, niemieszane, buraki czerwone - bez liści, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 10 cm, marchew - bez liści, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, pietruszka korzeń, świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, seler korzeń: świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści, ogórki zielone - pozbawione gorzkiego smaku, twarde, sałata zielona - bez oznak zwiędnięcia i gorzkiego smaku, kapusta biała, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg do 4,0 kg bez liści bocznych, kapusta czerwona- świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg, kapusta włoska, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg- 4,0 kg, kapusta pekińska - świeża w główkach, o minimalnej średnicy 9 cm i minimalnej długości 20 cm, kalafior - w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzony przez choroby, kapusta kiszona - bez oznak zepsucia, bez konserwantów, ogórek kiszony, ogórek konserwowy - bez oznak zepsucia, twardy, pomidor - świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, cebula - świeża, twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm, rzodkiewka - świeża, bez oznak zepsucia, papryka czerwona - świeża, twarda, bez oznak zepsucia, czosnek główki - bez oznak zepsucia, produkcja polska, por świeży - bez wyrastających pędów kwiatostanu, natka pietruszki - świeża, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, koper świeży - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, szczypiorek - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, pieczarki - owocniki świeże, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5cm, jabłka, świeże, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm, gruszki: soczyste, słodkie, twarde, banany: żółte, twarde, bez brązowych plam, pomarańcze: słodkie, soczyste, nektaryny: jędrne, soczyste, słodkie, mandarynki: słodkie, bezpestkowe, skórę łatwo się obiera, dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,05 kg z wyjątkiem rzodkiewki w której pęczek to bukiet o masie co najmniej 180g (rzodkiewki pozbawione części niejadalnych ważą co najmniej 115g). warunki odbioru towaru, sposób zgłaszania ewentualnych reklamacji - wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar do wyznaczonego pomieszczenia, przy odbiorze nastąpi potwierdzenie zgodności dostarczonego asortymentu ze złożonym zamówieniem; w przypadku ewentualnych niezgodności lub nieodpowiedniej jakości dostarczonego towaru zamawiający w trybie natychmiastowym (telefon fax) poinformuje wykonawcę o zaistniałych niezgodnościach, warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 oraz rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - Dz.U. z 2003 r. nr 21, poz. 179), oznakowanie produktu zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); zgodnie z przepisami tego rozporządzenia oznakowanie musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; przy każdej dostawie dostawca ma obowiązek przedstawić Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r.)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.14.25.00 - Jaja 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: ryby przetworzone i konserwowane
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"POLAR-BRIS" PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE JERZY BROŻEK
jakie przetargi wygrała firma
"POLAR-BRIS" PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE JERZY BROŻEK
- POLAR- BRIS Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Jerzy Brożek ,, ul. Dąbrowska 207, 42-504 Będzin, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 14265,34 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 12017,25
Oferta z najniższą ceną: 12017,25 / Oferta z najwyższą ceną: 20470,00
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: owoce i warzywa mrożone
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"POLAR-BRIS" PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE JERZY BROŻEK
jakie przetargi wygrała firma
"POLAR-BRIS" PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE JERZY BROŻEK
- POLAR- BRIS Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Jerzy Brożek ,, ul. Dąbrowska 207, 42-504 Będzin, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6728,09 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 6536,78
Oferta z najniższą ceną: 6536,78 / Oferta z najwyższą ceną: 13290,00
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁAD MIĘSNY "HEMAX" H.M.BLACHLIŃSCY SPÓŁKA JAWNA
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD MIĘSNY "HEMAX" H.M.BLACHLIŃSCY SPÓŁKA JAWNA
- Zakład Mięsny HEMAX H. M. Blachlińscy Spółka Jawna, ul. 27- Stycznia 76, 42-584 Dobieszowice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 42287,64 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 43119,30
Oferta z najniższą ceną: 43119,30 / Oferta z najwyższą ceną: 54499,00
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: artykuły ogólnospożywcze
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
LENART MARCIN SKLEP SPOŻYWCZY I PRZEMYSŁOWY
jakie przetargi wygrała firma
LENART MARCIN SKLEP SPOŻYWCZY I PRZEMYSŁOWY
- Sklep Spożywczy i Przemysłowy Marcin Lenart, ul. Gen. Maczka 10, 41-943 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 293287,77 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 31729,48
Oferta z najniższą ceną: 31729,48 / Oferta z najwyższą ceną: 45126,67
Waluta: PLN.
Część NR: 5
Nazwa: warzywa i owoce
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- F.H.U DAMEX Surmański Damian, ul. Bytomska 86/1, 41-940 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35720,76 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 29964,50
Oferta z najniższą ceną: 29964,50 / Oferta z najwyższą ceną: 42697,50
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z PIEKAR ŚLĄSKICH
- Oznakowanie poziome dróg publicznych na terenie Piekar Śląskich w roku 2025
- Ochrona osób i mienia - Kochcice
- "Dostawa wraz z montażem fabrycznie nowej prasy kanałowej (belownicy)"
- Zmiana systematyki jednostki ewidencyjnej, dostosowanie identyfikatorów działek, budynków, lokali i jednostek rejestrowych do rozporządzenia egib. Sporządzenie dokumentacji geodezyjnej i zawiadomień
więcej: przetargi w Piekarach Śląskich »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.