Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-02-18
Chełm: Przetarg nieograniczony na wyżywienie i zakwaterowanie w ramach wizyty studyjnej w Szwajcarii
Numer ogłoszenia: 65574 - 2013; data zamieszczenia: 18.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Stowarzyszenie Samorządów Euroregionu Bug , Pl. Niepodległości 1, 22-100 Chełm, woj. lubelskie, tel. 82 562 75 77, faks 82 562 75 67.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.euroregionbug.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: N/D
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Stowarzyszenie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na wyżywienie i zakwaterowanie w ramach wizyty studyjnej w Szwajcarii.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia i zakwaterowania dla uczestników wyjazdu studyjnego realizowanego w ramach projektu pt. Czynniki rozwoju euroregionów - wymiana doświadczeń pomiędzy Euroregionem Basilensis i Euroregionem Bug, realizowanego przy wsparciu Szwajcarii w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje 5 części: 1. Część I - zadanie 1 obejmuje usługę gastronomiczną w postaci obiadu dla 32 osób w dniu 16 marca 2013 r. na trasie pomiędzy obszarem administracyjnym miasta Tomaszów Mazowiecki a obszarem administracyjnym miasta Łódź (Droga wojewódzka nr 713 (DW713)). Dopuszczalna odległość miejsca świadczenia usługi od wskazanej trasy to nie więcej niż 5 km. Na obiad powinny się składać: I danie gorące (zupa + pieczywo /różnorodne - jasne, ciemne, bagietki/), II danie gorące (danie mięsne z dodatkami np. ziemniaki, ryż i surówka), zimne napoje (soki, kompot lub woda mineralna gazowana i niegazowana) oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa). Podczas obiadu powinna być zapewniona obsługa kelnerska. Lokal powinien posiadać klimatyzację w pomieszczeniu wykonywania usługi oraz zaplecze sanitarne. Oferent powinien dysponować parkingiem dla autokaru i udostępnić miejsce parkingowe. 2. Część II - zadanie 2 obejmuje - zakwaterowanie dla 32 osób w pokojach jednoosobowych w dniu 16/17 marca 2013 r. (32 noclegi) na terenie Słubic (w obrębie administracyjnym miasta Słubice) - w cenę powinno być wliczone śniadanie. Każdy z pokoi powinien posiadać telewizor, łazienkę z prysznicem lub wanną. Dopuszcza się wykorzystanie pokoi dwuosobowych do zakwaterowania jednej osoby - kolacja dla 32 osób w dniu 16 marca 2013 r. na terenie Słubic (w obrębie administracyjnym miasta Słubice). W skład kolacji powinny wchodzić: I danie gorące (zupa + pieczywo /różnorodne - jasne, ciemne, bagietki/), II danie gorące (danie mięsne z dodatkami np. ziemniaki, ryż i surówka), deser , zimne napoje (soki, kompot lub woda mineralna gazowana i niegazowana) oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa). Podczas kolacji powinna być zapewniona obsługa kelnerska. Lokal powinien posiadać klimatyzację w pomieszczeniu wykonywania usługi oraz zaplecze sanitarne. Usługa powinna być świadczona w tym samym budynku/kompleksie budynków, co usługa noclegowa. Oferent powinien dysponować parkingiem dla autokaru i udostępnić miejsce parkingowe. 3. Część III - zadanie 3 obejmuje usługę gastronomiczną w postaci obiadu dla 32 osób w dniu 17 marca 2013 r. w obszarze administracyjnym miasta Frankfurt nad Menem (Niemcy). Na obiad powinny się składać: przystawka - sałatka z warzyw sezonowych z sosem, danie główne gorące, deser, zimne napoje (soki, kompot lub woda mineralna gazowana i niegazowana) oraz kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa). Uczestnicy obiadu powinni mieć zapewnioną możliwość wyboru na miejscu pomiędzy daniem mięsnym i wegetariańskim. Podczas obiadu powinna być zapewniona obsługa kelnerska. Lokal powinien posiadać klimatyzację w pomieszczeniu wykonywania usługi oraz zaplecze sanitarne. Oferent powinien dysponować parkingiem dla autokaru i udostępnić miejsce parkingowe. 4. Część IV - zadanie 4 obejmuje: zakwaterowanie dla 32 osób w pokojach jednoosobowych w dniach 17-19 marca 2013 r. (64 noclegi) na terenie Bazylei w Szwajcarii (w obrębie administracyjnym miasta Bazylea) - w cenę powinno być wliczone śniadanie, City Tax, dostęp do sieci bezprzewodowej LAN. Każdy z pokoi powinien posiadać telewizor, łazienkę z prysznicem lub wanną, biurko. Dopuszcza się wykorzystanie pokoi dwuosobowych do zakwaterowania jednej osoby. usługi gastronomicznej w postaci: - serwisu kawowego w godzinach przedpołudniowych w dniu 18 marca 2013 r. dla 40 osób. W skład usługi powinno się wliczać: różnorodne soki (min. 3 rodzaje), świeże owoce (min. 3 rodzaje), croissanty, pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, bagietki), wędlina (min. 3 rodzaje) - obiadów w dniach 18 i 19 marca 2013 r. dla 40 osób. Obiad powinien się składać z dwóch dań - dania głównego z sałatką/surówkami i deseru. Oferent zapewni na miejscu możliwość indywidualnego wyboru pomiędzy daniem mięsnym i jarskim wśród uczestników wizyty. W cenę obiadu powinna być wliczona woda mineralna (gazowana / niegazowana) i kawa/herbata. - serwisu kawowego w godzinach popołudniowych w dniu 18 marca 2013 r. dla 40 osób. W skład usługi powinno się wliczać: różnorodne soki (min. 3 rodzaje), świeże owoce (min. 3 rodzaje), ciastka deserowe i słodycze (cukierki). - kolacji w dniach 17 i 18 marca 2013 r. dla 35 osób. Kolacja powinna się składać z trzech dań - przystawki/zupy, dania głównego z sałatką/surówkami i deseru. Oferent zapewni na miejscu możliwość indywidualnego wyboru pomiędzy daniem głównym mięsnym i jarskim wśród uczestników wizyty. W cenę kolacji powinna być wliczona woda mineralna (gazowana / niegazowana) i kawa/herbata. - przygotowania 32 zestawów suchego prowiantu (lunchbags) w dniu 19 marca 2013 r. W skład każdego zestawu powinny wchodzić: butelka 0,5l wody mineralnej, świeży owoc (np. banan, pomarańcza, jabłko), 3 kanapki (z wędliną lub serem), baton energetyczny, 1 gotowane jajko z solą i pieprzem. Oferent powinien dysponować salą konferencyjną na min. 40 osób oraz bezpłatnie ją udostępnić na potrzeby wizyty studyjnej w dniu 18 marca 2013 r. w godzinach 8.00 - 18.00. Podczas obiadów i kolacji powinna być zapewniona obsługa kelnerska. Lokal powinien posiadać klimatyzację w pomieszczeniach, w których świadczone będą usługi oraz zaplecze sanitarne. Oferent powinien dysponować parkingiem dla autokaru i udostępnić miejsce parkingowe. 5. Część V - zadanie 5 obejmuje usługę gastronomiczną w postaci śniadania dla 32 osób w dniu 20 marca 2013 r. na trasie pomiędzy obszarem administracyjnym miasta Wieluń a obszarem administracyjnym miasta Bełchatów (Trasa nr E67). Dopuszczalna odległość miejsca świadczenia usługi od wskazanej trasy to nie więcej niż 5 km. Śniadanie powinno mieć formą stołu szwedzkiego, a każdy z uczestników powinien mieć zapewnione miejsce siedzące. W skład śniadania powinny wchodzić: żurek staropolski z kiełbasą, jajecznica/jaja sadzone, kiełbaski na gorąco, jajka gotowane, wędliny regionalne, sery żółte (różnorodne gatunki), serek topiony, twarożek ze szczypiorkiem, dżem, świeże warzywa (pomidory, ogórki, sałata), sałatki min 2 rodzaje (np. jarzynowa, pieczarkowa), płatki kukurydziane/muesli z mlekiem, pieczywo (różnorodne - bułki, chleb żytni, chleb pełnoziarnisty, bagietki), kawa (różnorodna - z ekspresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) i herbata (różnorodna - czarna, zielona owocowa), soki (do wyboru pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy) woda mineralna gazowana i niegazowana. Lokal powinien posiadać klimatyzację w pomieszczeniu wykonywania usługi oraz zaplecze sanitarne. Oferent powinien dysponować parkingiem dla autokaru i udostępnić miejsce parkingowe..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 16.03.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania (potwierdzenia) spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, Zamawiający żąda następujących dokumentów: a) Oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, na formularzu stanowiącym Załącznik Nr 2 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania (potwierdzenia) spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, Zamawiający żąda następujących dokumentów: a) Oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, na formularzu stanowiącym Załącznik Nr 2 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania (potwierdzenia) spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, Zamawiający żąda następujących dokumentów: a) Oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, na formularzu stanowiącym Załącznik Nr 2 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania (potwierdzenia) spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, Zamawiający żąda następujących dokumentów: a) Oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, na formularzu stanowiącym Załącznik Nr 2 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania (potwierdzenia) spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, Zamawiający żąda następujących dokumentów: a) Oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, na formularzu stanowiącym Załącznik Nr 2 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Załącznik Nr 2 do SIWZ - Oświadczenie z art. 22 ust. 1 Załącznik Nr 3 do SIWZ - Oświadczenie z art. 24 ust 1 Załącznik Nr 9 do SIWZ - Oświadczenie o zamiarze powierzenia części zamówienia podwykonawcom
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://euroregionbug.pl/bip/index.php
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Stowarzyszenie Samorządów Euroregionu Bug
Pl. Niepodległości 1, pok. nr 16
22-100 Chełm.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.02.2013 godzina 10:00, miejsce: Stowarzyszenie Samorządów Euroregionu Bug Pl. Niepodległości 1, pok. nr 16 22-100 Chełm.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Postępowanie prowadzone jest na potrzeby projektu pt. Czynniki rozwoju euroregionów - wymiana doświadczeń pomiędzy Euroregionem Basilensis i Euroregionem Bug realizowanego przy wsparciu Szwajcarii w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Obiady dla 32 osób w dniu 16 marca 2013 r. na trasie Tomaszów Mazowiecki - Łódź.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 obejmuje obiady dla 32 osób w dniu 16 marca 2013 r. na trasie Tomaszów Mazowiecki - Łódź, zgodnie ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 16.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakwaterowanie i wyżywienie na terenie Słubic.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - zakwaterowanie dla 32 osób w pokojach jednoosobowych w dniu 16/17 marca 2013 r. (32 noclegi) na terenie Słubic (w obrębie administracyjnym miasta Słubice), - kolacja dla 32 osób w dniu 16 marca 2013 r. na terenie Słubic (w obrębie administracyjnym miasta Słubice),zgodnie ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Obiad dla 32 osób w dniu 17 marca 2013 r. w obszarze administracyjnym miasta Frankfurt nad Menem (Niemcy).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Obiadu dla 32 osób w dniu 17 marca 2013 r. w obszarze administracyjnym miasta Frankfurt nad Menem (Niemcy) zgodnie ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Usługi wyżywienia i zakwaterowania świadczone na terenie Bazylei (Szwajcaria).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zadania obejmuje następujące usługi świadczone na terenie Bazylei (Szwajcaria): - zakwaterowanie dla 32 osób w dniach 17-19 marca 2013 r., - serwis kawowy w godzinach przedpołudniowych w dniu 18 marca 2013 r. dla 40 osób, - obiady w dniach 18 i 19 marca 2013 r. dla 40 osób, - serwis kawowy w godzinach popołudniowych w dniu 18 marca 2013 r. dla 40 osób, - kolacje w dniach 17 i 18 marca 2013 r. dla 35 osób, - przygotowanie 32 zestawów suchego prowiantu (lunchbags) w dniu 19 marca 2013 r. zgodnie ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3, 55.32.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 19.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Śniadanie dla 32 osób w dniu 20 marca 2013 r. na trasie Wieluń - Bełchatów.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śniadanie dla 32 osób w dniu 20 marca 2013 r. na trasie Wieluń - Bełchatów zgodnie ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z CHEŁMA
- Usługi szkoleniowe w ramach realizacji projektu pn. "Doskonalenie kompetencji kadry dydaktycznej PANS w Chełmie"
- Wymiana serwerów wraz z macierzą i odtworzenie danych zintegrowanego systemu zarządzania szpitalem
- Przeglądy techniczne oraz czyszczenie separatorów ropopochodnych, osadników i separatora tłuszczowego usytuowanych w Komendzie Nadbużańskiego OSG oraz podległych Placówkach SG
- Organizacja wyjazdów edukacyjnych dla uczestników projektu pn. "SIÓDEMKA" Z PASJĄ - SZKOŁA DLA MNIE I DLA CIEBIE"
- Przebudowa budynku dydaktycznego ZST w Chełmie w ramach realizacji projektu "Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w Chełmie w dziedzinie mechatronika"
- "Remont uszkodzonych płyt betonowych nawierzchni dróg i placów oraz odwodnienia liniowego" - DPG w Hrebennem
więcej: przetargi w Chełmie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Usługa cateringowa, obejmująca przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas konferencji organizowanej w ramach projektu pn. "Utworzenie BCU przy ZSCKR w dziedzinie ogrodnictwa".
- Przygotowywanie posiłków na potrzeby Punktu Opieki Dziennej w Ciechocinie (powtórzony)
- USŁUGA CATERINGU POSIŁKÓW DLA DZIECI, KTÓRE BĘDĄ UCZĘSZCZAĆ DO GMINNEGO PRZEDSZKOLA IM. JULIANA TUWIMA W STRASZYNIE W ROKU SZKOLNYM 2025/2026
- Kompleksowe zorganizowanie i przeprowadzenie 92 krótkookresowych pobytów 3-dniowych dla rodziców zastępczych i naturalnych oraz 2 wyjazdowych turnusów profilaktycznych 10-dni dla dzieci i młodzieży
- Organizacja wyjazdu szkoleniowego dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Siemianowicach Śląskich pn. "Cyberbezpieczeństwo w urzędzie"
- Świadczenie usługi kateringowej w związku z organizacją obchodów jubileuszu 70-lecia IFJ PAN w dniach 2 września 2025 r. oraz 5 września 2025 r. (DZP.260.11.2025)
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.