eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OleśnicaPRZYGOTOWYWANIE, DOSTARCZANIE I PRZEKAZYWANIE NA ODDZIAŁY SZPITALNE ( DO KUCHENEK ODDZIAŁOWYCH) POSIŁKÓW ORAZ ODBIÓR ODPADÓW POKONSUMPCYJNYCH BEZPOŚREDNIO PO POSIŁKACH



Ogłoszenie z dnia 2017-01-12

Ogłoszenie nr 6670 - 2017 z dnia 2017-01-12 r.

Oleśnica: PRZYGOTOWYWANIE, DOSTARCZANIE I PRZEKAZYWANIE NA ODDZIAŁY SZPITALNE ( DO KUCHENEK ODDZIAŁOWYCH) POSIŁKÓW ORAZ ODBIÓR ODPADÓW POKONSUMPCYJNYCH BEZPOŚREDNIO PO POSIŁKACH
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 363348


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy, krajowy numer identyfikacyjny 93296654000000, ul. ul. Armii Krajowej  1, 56400   Oleśnica, państwo Polska, woj. dolnośląskie, tel. 71 77 67 427, faks 71 77 67 307, e-mail przetargi@pzsolesnica.pl
Adres strony internetowej (URL): www.pzsolesnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: SPZOZ

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

PRZYGOTOWYWANIE, DOSTARCZANIE I PRZEKAZYWANIE NA ODDZIAŁY SZPITALNE ( DO KUCHENEK ODDZIAŁOWYCH) POSIŁKÓW ORAZ ODBIÓR ODPADÓW POKONSUMPCYJNYCH BEZPOŚREDNIO PO POSIŁKACH

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

PZS/PN/20/2016

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w zakresie przygotowywania, dostarczania i przekazywania na oddziały szpitalne ( do kuchenek oddziałowych) posiłków oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych bezpośrednio po posiłkach Całodzienne wyżywienia dla pacjentów szpitala w Sycowie Całodzienne wyżywienie dla pacjentów szpitala w Oleśnicy Wspólny słownik zamówień publicznych: CPV: 55.32.00.00-6 ( usługi przygotowywania posiłków) Przedmioty dodatkowe: 55.52.00.00.-1 ( usługi dostarczania posiłków) Średnia ilość pacjentów : 170 osób ( +/- 10%) Wskazana powyżej ilość posiłków ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość w ramach zamówienia wynikać będzie z bieżących potrzeb szpitali. ( łączna liczba łóżek 263, w tym: szpital w Sycowie- 107, Szpital w Oleśnicy - 159) Posiłki zamawiane będą w następujący sposób:- tego samego dnia o 8:30, korekta do 10:30, Dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo- leczniczego : - II śniadanie ( jogurt) - podwieczorek ( budyń, kisiel) Dla matek karmiących - podwieczorek wysokomleczny ( jogurt, budyń...) Oddziały szpitalne: Szpital w Sycowie: 1)Oddział rehabilitacji ( I i III piętro) 2)Oddział Medycyny Paliatywnej ( II piętro) 3)Zakład Pielęgnacyjno- Opiekuńczy ( IV piętro) Szpital w Oleśnicy: 1)Oddział pediatryczny ( parter) 2)Oddział wewnętrzny ( I Piętro) 3)Oddział chirurgiczny ( II piętro) 4)Oddział ginekologiczno- położniczy ( III piętro) Jeden osobodzień żywienia składa się ze śniadania, obiadu i kolacji. Posiłki należy dostarczać punktualnie! 1.Śniadanie - 7:30 ( Syców); - 8:15 ( Oleśnica); 2. Obiad - 12:30 ( Syców); - 13:15 ( Oleśnica); 3. olacja - 17:00 ( Syców); - 17:45 ( Oleśnica); Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają aktualne wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia. W sporządzaniu posiłków należy uwzględnić powszechnie stosowane diety w szpitalach z uwzględnianiem przede wszystkim. W sporządzaniu posiłków należy uwzględnić powszechnie stosowane diety w szpitalach z uwzględnieniem przede wszystkim: 1.Dieta podstawowa 2.Dieta łatwostrawna 3.Dieta cukrzycowa 4.Dieta wrzodowo, trzustkowo, wątrobowa 5.Dieta popas KAŻDA DIETA POWINNA MIEĆ MOŻLIWOŚĆ PODANIA W POSTACI PAPKI Do obowiązków wykonawcy zależeć będzie: 1.Sporządzanie posiłków w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych. 2.Dostarczanie posiłków we wszystkie dni tygodnia, zgodnie z ustalonym harmonogramem. 3.Do śniadania i kolacji dostarczanie każdorazowo gorącej herbaty, zarówno słodkiej jak i gorzkiej w ilości niezbędnej do zaspokojenia potrzeb pacjentów Zamawiającego, niezależnie od napojów przewidzianych jadłospisem. 4.Dostarczanie posiłków do kuchenek oddziałowych Zamawiającego. 5.Odbiór wszelkich odpadów pokonsumpcyjnych i ich zagospodarowanie we własnym zakresie. 6.Przestrzeganie jadłospisów stanowiących załączniki nr: 9, 9a), 9b), 9c), 9d) do SIWZ 7.Zmiany w jadłospisie będą wymagane w okresie: a)Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy - wówczas Wykonawca ma obowiązek przygotować posiłki o charakterze świątecznym z zachowaniem tradycyjnych potraw ( po wcześniejszym ustaleniu z Zamawiającym) b)Zmiany pór roku - Wówczas Wykonawca uwzględnia w jadłospisie warzywa i owoce sezonowe ( po ustaleniu z Zamawiającym) 8.W przypadku, kiedy Inspekcja Sanitarna podczas czynności kontrolnych stwierdzi błędy w jadłospisach, wówczas Wykonawca wspólnie z Zamawiającym ponownie zweryfikują jadłospisy i dostosują je do zaleceń pokontrolnych 9.Każda zmiana w Jadłospisie będzie wymagała obustronnych uzgodnień zatwierdzenia przez Zamawiającego. 10. W jadłospisach zaznaczone muszą być alergeny pokarmowe Wykonawca zobowiązany będzie do: 1.Używania naczyń do transportu posiłków, w których pakowana będzie żywność, czystych, bez uszkodzeń mechanicznych, mogących przyczynić się do zagrożenia epidemiologicznego; 2.Stosowania pojemników i termosów zamykanych szczelnie, tak by podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. 3.Przygotowania posiłków z naturalnych produktów metodą tradycyjną bez używania produktów typu instant oraz gotowych produktów ( np. pierogi mrożone, klopsy, gołąbki, kluski, czy puree itp.) 4.Stosowania do smarowania pieczywa produktów zawierający minimum 82% tłuszczu, przy czym tłuszcz palmowy jest wykluczony. 5.Produkty smażone muszą być przygotowanie na wysokiej jakości oleju w wysokiej temperaturze dymienia ( olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego). 6.Stosowania się do zaleceń zawartych w jadłospisach ( przyprawianie, gotowanie, duszenie, itd.) 7.Zabielanie potrwa jogurtem naturalnym 2% tłuszczu, 8.Podawanie do obiadów świeżych warzyw w sezonów, poza sezonem mogą być produkty konserwowe i mrożone. 9.Podawanie co najmniej raz w tygodniu potraw z ryb. 10.Zapewnienia sosu do drugiego dania dla pacjentów ZPO - każdorazowo. 11.Podawania w okresie świąt Wielkanocy, Bożego Narodzenia posiłków o tradycyjnym charakterze. 12.Dostarczanie posiłków, które powinny posiadać temperatury: 1)Gorące zupy minimum 75 °C, 2)Gorące drugie dania i inne gorące posiłki minimum 60°C, 3)Gorące napoje minimum 80°C, 4)Surówki i sałatki maksimum 15°C. 13.Pracownik/ pracownicy/ kierowca Wykonawcy zajmujący się realizacją usługi w PZS muszą posiadać ubrania ochronne, zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz aktualne badania sanitarno- epidemiologiczne, dopuszczające do kontaktu z żywnością. 14.Wykonawca przez okres trwania umowy gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia przez wystarczającą ilość osób posiadających niezbędna kwalifikacje w tym, przynajmniej jednej osoby posiadającej kwalifikacje dietetyka. 15.Wykonawca zobowiązuje się na koszt własny dostarczyć naczynia jednorazowe dla pacjentów izolowanych. Przewidywana ilość osób izolowanych w roku to od 10 - 20 osób przebywających w szpitalu około 5 dni. 16.Zapewnienia pojemników zamykanych, służących do transportu odpadów pokonsumpcyjnych, w ilości zgodnej z rzeczywistymi potrzebami, przy czym utrzymanie ich w czystości i we właściwym stanie technicznym spoczywać będzie na Wykonawcy. 17.Odbiór brudnych termosów i pojemników po posiłkach i utrzymanie ich w należytej czystości we własnym zakresie. 18.Nadzór nad pozostawionymi pojemnikami we własnym zakresie 19.Przygotowywanie posiłków zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia oraz z uwzględnieniem potrzeb Zamawiającego. 20.przechowywania próbek żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 21.Poddawania się kontroli organów Inspekcji Sanitarnej. 22.Dowożenia przygotowanych posiłków co najmniej 2 razy dziennie ( śniadanie, obiad wraz z kolacją), w oznakowanych pojemnikach, opisanych nazwą oddziału, nazwą diety oraz liczbą porcji, odrębnie dla każdego oddziału) 23.Obowiązkowego depozytu w szpitalu w Sycowie oraz na dwóch oddziałach w szpitalu w Oleśnicy. Dopuszcza się możliwość pozostawienia w depozytach gotowych posiłków, oryginalnie zapakowanych z widoczną datą ważności ( masło, chleb, dżem, słoik z pulpetami, parówki, itp. Obowiązkowo kleik i sucharki, kaszka ) oraz uzupełnianie depozyty i wymiana produktów na świeże. 24.Dostarczanie nieodpłatnie dodatkowej porcji posiłku dla upoważnionego pracownika Zamawiającego w celu oceny gramatury, temperatury i walorów organoleptycznych posiłku II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00 - 6 ( Usługi przygotowywania posiłków) Dodatkowe kody: 55.52.00.00 - 1 (Usługi dostarczania posiłków)

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie


II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6
Dodatkowe kody CPV: 55520000-1

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/01/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT659591.50
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert1
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw:
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej:
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej:
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną:


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Eco-Catering Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowa,  ,  ul. Pryzmaty 15,,  02-226,  Warszawa,  kraj/woj. mazowieckie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa: PL
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 659591.50
Oferta z najniższą ceną/kosztem 659591.50
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 659591.50
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie  przetargu nieograniczoneg  na podstawie art. 39  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.