Ogłoszenie z dnia 2012-03-08
Dobrcz: świadczenie usługi hotelarskiej, gastronomicznej i wynajmu sal z wyposażeniem w dniach 10 stycznia 2011 r. - 19 kwietnia 2011 dla 85 uczestników szkoleń w ramach projektu Partnerstwo gmin dla wzrostu kompetencji kadr i sprawności urzędu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 71268 - 2012; data zamieszczenia: 08.03.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Dobrcz, ul. Długa 50, 86-022 Dobrcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3648010, faks 052 3648032.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: świadczenie usługi hotelarskiej, gastronomicznej i wynajmu sal z wyposażeniem w dniach 10 stycznia 2011 r. - 19 kwietnia 2011 dla 85 uczestników szkoleń w ramach projektu Partnerstwo gmin dla wzrostu kompetencji kadr i sprawności urzędu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 2.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarskiej, gastronomicznej i wynajmu sal z wyposażeniem w dniach 10 stycznia 2011 r. - 19 kwietnia 2011 dla 85 uczestników szkoleń w ramach projektu Partnerstwo gmin dla wzrostu kompetencji kadr i sprawności urzędu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Świadczenie usługi hotelarskiej, gastronomicznej i wynajmu sal z wyposażeniem w dniach 10 stycznia 2011 r. - 19 kwietnia 2011 dla 85 uczestników projektu Partnerstwo gmin dla wzrostu kompetencji kadr i sprawności urzędu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w obiekcie, w którym pokoje spełniają wymogi hotelu, co najmniej 3 gwiazdkowego, w rozumieniu przepisów § 2 ust. 2 pkt. 1 Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. Nr 188, poz. 1945) oraz który ma możliwość, w ramach prowadzonej działalności: serwować gościom całodzienne wyżywienie, udostępnić sale konferencyjne (wszystko zlokalizowane na terenie tego samego obiektu) z pełnym wyposażeniem: projektor multimedialny, ekran, laptop, dostęp do Internetu, nagłośnienie, tablica typu Flipchart. 2.2.1. Warunki zakwaterowania (baza noclegowa): tylko pokoje jednoosobowe z łazienką ( wyposażoną w prysznic), w pokojach TV,dostęp do Internetu, w takim samym standardzie dla wszystkich uczestników szkolenia; nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach; doba hotelowa 10-11 stycznia 2011 r. - 27 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 13-14 stycznia 2011 r. - 17 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 17-18 stycznia 2011 r. - 16 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 20-21 stycznia 2011 r. - 10 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 24-25 stycznia 2011 r. - 15 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 31 stycznia -01 lutego 2011 r. - 27 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 03-04lutego 2011 r. - 17 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 07-08 lutego 2011 r. - 16 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 10-11 lutego 2011 r. - 10 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 14-15 lutego 2011 r. - 15 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 21-22 lutego 2011 r. - 27 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 24-25 lutego 2011 r. - 17 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 28 lutego-01 marca 2011 r. - 16 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 03-04 marca 2011 r. - 10 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 07-08 marca 2011 r. - 15 pokoi jednoosobowych doba hotelowa 14-15 marca 2011 r. - 27 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 17-18 marca 2011 r. - 17 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 21-22 marca 2011 r. - 16 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 24-25 marca 2011 r. - 10 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 28-29 marca 2011 r. - 15 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 04-05 kwietnia 2011 r. - 27 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 07-08 kwietnia 2011 r. - 17 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 11-12 kwietnia 2011 r. - 16 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 14-15 kwietnia 2011 r. - 10 pokoi jednoosobowych, doba hotelowa 18-19 kwietnia 2011 r. - 15 pokoi jednoosobowych, 2.2.2. Zapewnienie wyżywienia: uczestnikowi szkolenia przysługuje wyżywienie : w pierwszym dniu szkolenia : 2 przerwy kawowe (kawa, herbata z dodatkami typu śmietanka lub mleko pasteryzowane do kawy oraz cytryna bez ograniczeń, woda mineralna gazowana i niegazowana, owoce-4 rodzaje, soki owocowe -2 rodzaje, ciasto -3 rodzaje); obiad (menu - szwedzki stół : 2 rodzaje zup, danie główne na ciepło 2 rodzaje dań mięsnych i jedno danie bezmięsne, sałatki lub/i surówki- 3 rodzaje, dodatki typu ryż, warzywa gotowane, deser min. 2 rodzaje oraz napoje bezalkoholowe - sok min. 2 rodzaje); kolacja (szwedzki stół - 4 rodzaje dań typu mięsnego i bezmięsnego na ciepło, sałatki- 4 rodzaje, pieczywa-min. 2 rodzaje, deseru oraz kawy i herbaty, soki 2 rodzaje), w drugim dniu spotkania 2 przerwy kawowe, obiad (menu - szwedzki stół) jak pierwszego dnia. Dokładne menu zostanie ustalone z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę. 2.2.3. Wynajem sali konferencyjnej (sal) w dniach wskazanych w 2.2.1. dla 85 osób od godziny 9:00 dnia pierwszego do godziny 17:00 dnia drugiego (pełne dwa dni): - krzesła i stoły ustawione dla około 30 osób w każdym terminie jednostkowego szkolenia; - sala (sale) musi posiadać zaplecze sanitarne, - osobny stół dla trenera, - w sali musi znajdować się projektor multimedialny, ekran, laptop, dostęp do Internetu, tablica typu Flipchart; - sala (sale ) wyposażone w klimatyzację. 2.2.4. W zakresie realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest również do: 1) zapewnienia pełnego serwisu gastronomicznego związanego z wyżywieniem (przygotowanie, obsługa kelnerska, nakrycie stołów, sztućce, porcelana i szkło oraz sprzątanie i inne niezbędne czynności), 2) posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej obejmującego przedmiot niniejszego zamówienia. 2.2.5. Parking dla 10 pojazdów przez 2 doby. 2.2.6. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca w miejscu świadczenia usług stanowiących przedmiot zamówienia, dysponował zapleczem rekreacyjno-sportowym co najmniej składającym się z sauny lub kompleks spa, siłowni, z możliwością korzystania z tego zaplecza przez uczestników szkolenia w ich czasie wolnym. 2.2.7. W przypadku wszystkich edycji szkoleń miejsce zakwaterowania, miejsce wydawania posiłków, sala wykładowa oraz baza rekreacyjno-sportowa powinny być zlokalizowane w obrębie jednego kompleksu hotelowego..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.12.00.00 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Działania 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- 2. Rutkowski LTD sp z.o.o, ul. Warszawska, 87-100 Toruń, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 138000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 129901,25
Oferta z najniższą ceną: 129901,25 / Oferta z najwyższą ceną: 165325,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przeprowadzono dwa razy tryb zamówienia publicznego w przetargu nieograniczonym, które zostały unieważnione. Z uwagi na termin realizacji zadania wybrano zapytanie o cenę.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringu wraz z serwisem kawowym na potrzeby organizacji posiedzeń Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego w Kielcach
- Świadczenie usługi kompleksowej organizacji dwóch 3-dniowych wizyt studyjnych poza region w ramach projektu "Koordynacja polityki społecznej na Pomorzu Zachodnim"
- Świadczenie usługi cateringowej, wynajem sal wraz z cateringiem na potrzeby konferencji "NBC 2025 & PCBBE 2025" organizowanej przez IBIB PAN w Warszawie w dniach 16-18 czerwca 2025r.
- "USŁUGA REZERWACJI NOCLEGÓW W HOTELACH KRAJOWYCH I ZAGRANICZNYCH DLA NOSPR"
- Zapewnienie sali konferencyjnej i wyżywienia w ramach międzynarodowego spotkania partnerów 28 maja 2025r w Rzeszowie.
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie dwudniowego szkolenia wyjazdowego pn. "Reagowanie w sytuacjach kryzysowych", dla maksymalnie 33 pracowników Ministerstwa Funduszy i Polityki Regionalnej.
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.