Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2009-01-22
P³oñsk: Mleko i produkty mleczarskie
Numer og³oszenia: 7334 - 2009; data zamieszczenia: 22.01.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy w P³oñsku , ul. Warszawska 49, 09-100 P³oñsk, woj. mazowieckie, tel. 0-23 662-27 38, faks 0-23 662-21 48.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/13/309
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Organ kontroli pañstwowej lub ochrony prawa, s±d lub trybuna³.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Mleko i produkty mleczarskie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Czê¶æ I zamówienia - Mleko mleko ¶wie¿e o zawarto¶ci t³uszczu 2% pakowane w torebkach foliowych 1 L - w ilo¶ci 15 000 L CPV 15511000-3 Czê¶æ II zamówienia - Produkty mleczarskie ser twarogowy pó³t³usty pakowany pró¿niowo w kostki o gramaturze od 200-250g - w ilo¶ci 1 300 kg CPV 15542100-0 serek homogenizowany ró¿ne smaki w gramaturze od 100-150g pakowany w kubkach w ilo¶ci 80 kg CPV 15551320-4 ser topiony kostka o gramaturze 100 g w ilo¶ci 300 kg CPV 15542200-1.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.51.10.00 - Mleko 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.54.22.00 - Ser miêkki .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówieñ publicznych (tekst jednolity z 2007 r Dz. U. Nr 223 , poz. 1655 z pó¼n. zm.) - za³±cznik Nr 2 do SIWZ 2. Nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzieleniu zamówienia na podstawie art. 24 ustawy. 3. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. 4. W przypadku, o którym mowa w pkt 3 wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 5. Przepisy dotycz±ce wykonawcy stosuje siê odpowiednio do wykonawców, o których mowa w pkt 3..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1.aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 2.aktualnych za¶wiadczeñ w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego oraz w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±cych odpowiednio, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne spo³eczne , lub za¶wiadczeñ, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenia lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania w³a¶ciwego organu - wystawionych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków do dopuszczenie do udzia³y w postêpowaniu o udzieleniu zamówienia albo sk³adania ofert; 3.Dokumenty s± sk³adane w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez wykonawcê. Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ przedstawienia orygina³u lub notarialnie po¶wiadczonej kopii dokumentu, gdy z³o¿ona przez wykonawcê kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi w±tpliwo¶ci co do jej prawdziwo¶ci. Dokumenty sporz±dzone w jêzyku obcym s± sk³adane wraz z t³umaczeniem na jêzyk polski, po¶wiadczonym przez wykonawcê. 4.Wype³niony formularz ofertowy (za³±cznik nr 1 do siwz); 5.O¶wiadczenie o spe³nianiu wymagañ (za³±cznik nr 2 do siwz); 6.Zaakceptowany projekt umowy parafa na ka¿dej stronie (za³±cznik nr 3 do siwz).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/13/309.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Areszt ¦ledczy
ul. Warszawska 49
09-100 P³oñsk.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 06.02.2009 godzina 11:30, miejsce: Areszt ¦ledczy ul. Warszawska 49 09-100 P³oñsk Sekretariat.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: mleko ¶wie¿e.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: mleko ¶wie¿e o zawarto¶ci t³uszczu 2% pakowane w torebkach foliowych 1 L - w ilo¶ci 15 000 L CPV 15511000-3.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.51.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: produkty mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ser twarogowy pó³t³usty pakowany pró¿niowo w kostki o gramaturze od 200-250g - w ilo¶ci 1 300 kg CPV 15542100-0 serek homogenizowany ró¿ne smaki w gramaturze od 100-150g pakowany w kubkach w ilo¶ci 80 kg CPV 15551320-4 ser topiony kostka o gramaturze 100 g w ilo¶ci 300 kg CPV 15542200-1.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.54.21.00-0, 15.55.13.20-4, 15.54.22.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z P£OÑSKA
wiêcej: przetargi w P³oñsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mleka i przetworów mleczarskich dla O¶rodka Szkoleñ Specjalistycznych Stra¿y Granicznej
- Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby sto³ówki szkolnej i przedszkolnej
- Sukcesywna dostawa mleka i wyrobów mleczarskich w II kwartale 2025r. dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Zawierciu
- Sukcesywne dostawy nabia³u, t³uszczów, konserw rybnych, konserw miêsnych i innych artyku³ów spo¿ywczych do Zak³adu Karnego w Jastrzêbiu-Zdroju
- Dostawê mleka i przetworów mlecznych do SWPZZPOZ w Radomiu
- Dostawy artyku³ów mleczarskich do COSSW w Kulach OZ Sulejów
wiêcej: Mleko »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.