Ogłoszenie z dnia 2020-12-03
Ogłoszenie nr 760978-N-2020 z dnia 2020-12-03 r.
Przetarg nieoograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem przy ul. Sabały 10
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %): 0%
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania: Nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających: Nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: Nie
telefon: 18 20 13 225
faks: 18 20 13 225
e-mail: p9zak@wp.pl
www: www.p9zak.szkolnastrona.pl
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL): Tak, https://p9zak.szkolnastrona.pl/
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Tak, https://p9zak.szkolnastrona.pl/
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem: Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie: Nie
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób: Nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób: Tak
Inny sposób: oferty należy kładać w formie pisemnej za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r. Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Adres: ul. Sabały 10, 34-500 Zakopane
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne: Nie
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny: Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części: Tak
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy: 6
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10.
Zakres zamówienia obejmuje 6 zadań:
ZADANIE 1: Dostawa pieczywa.
l.p. Nazwa jm ilość
1. Bułka hotelowa szt. 1200
2. Chleb krojony zwykły 0,60 kg szt. 300
3. Chleb pszenno żytni 0,60 kg szt. 200
4. Chleb graham 0,60 kg szt. 400
5. Chleb wieloziarnisty 0,60 kg szt. 300
6. Chleb razowy -beton 0,60 kg szt. 300
7. Ciasto jogurtowe 0,60kg szt. 100
8. Bułka grahamka szt. 700
9. Drożdżówka z masą budyniową szt. 800
10. Weka wrocławska 0,60 kg szt. 500
11. Ciasto drożdżowe foremka 0,60 kg szt. 150
12. Strucla z owocami 20 kg kg 50
13. Rogal maślany szt. 1000
14. Drożdżówka z kruszonką 80 g szt. 600
15. Babka piaskowa szt. 60
16. Pączki z nadzieniem szt. 250
17. Ciasteczka kruche kg 40
Zadanie 2: Dostawa artykułów ogólnospożywczych.
l.p. Nazwa jm ilość
1. Pieprz ziołowy 20g Prymat szt. 80
2. Cukier trzcinowy 0,50 kg szt. 200
3. Herbata z melisy (torebki 25x2g) Biofix szt. 120
4. Cukier waniliowy 32g szt. 200
5. Dżem słoik 280g typu Łowicz 100% owoców szt. 120
6. Groszek konserwowy 400g Pudliszki szt. 100
7. Herbata Saga 100 szt.(torebki) szt. 8
8. Herbata granulowana 100g Saga szt. 120
9. Herbata owocowa malinowa (torebki 25x2g) Biofix szt. 120
10. Herbata Lipton (torebki) 100szt. szt. 4
11. Ketchup 490g Pudliszki łagodny szt. 80
12. Chrzan Krakus 290g szt. 50
13. Kukurydza Pudliszki 400g szt. 100
14. Szczaw konserwowy 300g szt. 80
15. Herbata miętowa (torebki 25x2g)Biofix szt. 60
16. Musztarda łagodna 175 g szt. 15
17. Ciastka wieloziarniste Belvita 300g szt. 100
18. Miód wielokwiatowy 450 g Bartnik szt. 300
19. Fasolka szparagowa konserwowa (słoik 0,5l) szt. 120
20. Przecier ogórkowy 350 g szt. 120
21. Koncentrat pomidorowy 30% 850 g szt. 40
22. Ananas puszka 580 ml szt. 40
23. Sól sodowo-potasowa 1,5kg szt. 70
24. Ziele angielskie 15g Prymat szt. 20
25. Kurkuma 20g Prymat szt. 10
26. Liść laurowy 8g Prymat szt. 20
27. Kminek mielony 20g Prymat szt. 20
28. Proszek do pieczenia 30g szt. 60
29. Tymianek 10g Prymat szt. 10
30. Kwasek cytrynowy 20g Prymat szt. 30
31. Ryż parboiled kg 50
32. Kasza jaglana 1kg kg 50
33. Ryż Halina 1kg kg 60
34. Kasza manna 1kg kg 50
35. Bułka tarta 500g wrocławska kg 120
36. Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 80
37. Kasza pęczak 1 kg kg 50
38. Kasza gryczana prażona kg 40
39. Mąka ziemniaczana 1kg kg 10
40. Mąka krupczatka kg 10
41. Kisiel Winiary 77g żurawina , morela szt. 400
42. Pieprz czarny mielony 20g Prymat szt. 60
43. Kawa Inka 150g szt. 100
44. Kakao ciemne 150g szt. 100
45. Szprotki w oleju (puszka) 170g szt. 40
46. Biszkopty 120 g podłużne szt. 300
47. Bulion grzybowy Knorr 60 g szt. 20
48. Groszek ptysiowy kg 30
49. Sardynki w oleju 170 g szt. 40
50. Płatki kukurydziane 1 kg Nestle szt. 60
51. Cynamon 0,15g Prymat szt. 30
52. Tuńczyk w oleju 1750 g szt. 12
53. Makrela w pomidorach 170 g szt. 300
54. Olej kujawski 1 l szt. 250
55. Oliwa z oliwek 1l szt. 24
56. Pomidor puszka 2550 g szt. 60
57. Imbir mielony 15 g Prymat szt. 10
58. Sok marchwiowo-jabłkowy 1l Vitaminka szt. 240
59. Żurawina suszona 100g szt. 200
60. Sok Kubuś 300 ml szt. 500
61. Wafelki ryżowe Sonko szt. 50
62. Wafelki kukurydziane Sonko szt. 100
63. Woda mineralna Muszynianka niegaz. 1,5 l szt. 1500
64. Bazylia 10 g Prymat szt. 20
65. Oregano 10 g Prymat szt. 10
66. Papryka czerwona słodka mielona 20g szt. 80
67. Majeranek 10 g Prymat szt. 20
68. Koncentrat buraczany Krakus 350ml szt. 40
69. Makaron muszelki Lubella 0,50 kg szt. 60
70. Makaron literki Czaniecki 0,50 kg szt. 60
71. Makaron świderki Lubella 0,50 szt. 100
72. Makaron łazanka Lubella 0,50 szt. 80
73. Makaron spaghetti Lubella 0,50 kg szt. 100
74. Makaron kokardki Lubella 0,50 kg szt. 80
75. Makaron zacierka Czaniecki 0,50 kg szt. 60
76. Makaron nitka Czaniecki 0,25 kg szt. 100
77. Makaron krajanka Lubella o,50 kg szt. 50
78. Galaretka owocowa Winiary szt. 350
79. Jaja kurze I klasa szt. 4000
80. Herbatniki szkolne szt. 200
81. Kasza kukurydziana kg 50
82. Płatki owsiane górskie kg 50
83. Mąka poznańska typ 500 PZZ Kraków kg 300
84. Zioła prowansalskie 10g Prymat szt. 15
85. Sok pomarańczowy 0,2 l 100% (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 1000
86. Sok jabłkowy 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 240
87. Sok czarna porzeczka 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 200
88. Sok pomarańczowy 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 240
89. Sok multiwitamina 1 l (10g cukru w 100ml) Tymbark szt. 60
90. Rodzynki 100 g szt. 60
91. Morela suszona 100 g szt. 200
92. Śliwka suszona 100 g szt. 100
93. Estragon 10 g Prymat szt. 10
94. Curry 20 g Prymat szt. 10
95. Kolendra 15g Prymat szt. 10
96. Majeranek 20 g szt. 20
97. Powidło śliwkowe Łowicz 200g szt. 60
98. Sól morska szt. 40
99. Vegeta natur 0,5 kg szt. 20
100. Lubczyk 10 g szt. 100
101. Cukier kryształ 1kg szt. 100
Zadanie 3: Dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich.
l.p. Nazwa jm Ilość
1. Kiełbas szynkowa z indyka kg 10
2. Kiełbasa szynkowa drobiowa cienka kg 10
3. Szynka drobiowa królewska kg 10
4. Pasztet pieczony z indyka kg 30
5. Polędwica drobiowa kg 15
6. Polędwica sopocka kg 15
7. Szynka konserwowa typu Krakus kg 25
8. Szynka gotowana tradycyjna kg 20
9. Kiełbasa krakowska sucha kg 20
10. Szynka wiejska z wieprza kg 20
11. Parówka dla najmłodszych 80% mięsa kg 90
12. Schab b/k kg 110
13. Szynka b/k surowa kg 150
14. Wątroba drobiowa kg 60
15. Łopatka b/k kg 80
16. Karkówka b/k kg 60
17. Antrykot wołowy/rostbef kg 160
18. Polędwiczki schabowe kg 80
19. Pieczeń wołowa - ligawa kg 50
20. Wołowina - gulasz kg 30
21. Cielęcina - pieczeń kg 50
22. Cielęcina - gulasz kg 30
23. Filet z kurczaka b/k kg 170
24. Kurczak świeży kg 70
25. Udka z kurczaka kg 50
26. Filet z indyka kg 130
27. Korpusy rosołowe kg 50
28. Kiełbasa krakowska parzona kg 25
29. Pasztecik drobiowy 180 g (słoiczki) Szt. 90
30. Szynka sądecka tradycyjna kg 10
Zadanie 4: Dostawa produktów mleczarskich:
l.p. Nazwa jm ilość
1. Ser żółty gouda kg 20
2. Mleko butelkowe 3,2 % 1 l szt. 2800
3. Masło 82% 0,20 kg szt. 1300
4. Twaróg tłusty klinek 230g kg 1000
5. Ser żółty salami kg 100
6. Ser żółty edamski kg 40
7. Śmietana 18 % 400 g szt 400
8. Jogurt naturalny 150g szt 800
9. Kefir wiaderko 5 l szt 15
10. Jogurt naturalny 350g szt 200
11. Serek homogenizowany 150g (10g cukru w 100g/ml) szt 1900
12. Jogurt owocowy 150g (10g cukru w 100g/ml) szt. 1800
13. Mleko 2,5 % luz l 3000
14. Kefir 350g szt 100
15. Masło klarowane 250g szt 120
16. Śmietana 18% słodka 0,5l szt 140
17. Maślanka 1l szt. 50
18. Ser topiony kremowy 100g szt. 60
19. Jogurt naturalny wiaderko 1l szt. 150
20. Serek mascarpone 250g szt. 30
21. Ser szkolny klasyczny 150g Szt. 50
22. Ser gryficki kg 10
Zadanie 5: Dostawa owoców i warzyw.
l.p. Nazwa jm ilość
netto Cena jedn. brutto Wartość netto Stawka VAT
1. Banany kg 850
2. Buraki ćwikłowe kg 400
3. Cebula kg 150
4. Cytryny kg 40
5. Fasola Jaś kg 30
6. Groch łuszczony połówki kg 25
7. Gruszki kg 250
8. Jabłka deserowe kg 800
9. Kapusta włoska szt. 140
10. Kalafior świeży szt. 50
11. Kapusta biała kg 100
12. Kapusta czerwona kg 100
13. Kapusta kwaszona kg 100
14. Kapusta pekińska szt. 120
15. Marchew kg 500
16. Ogórek kiszony kg 90
17. Ogórek świeży sezonowy letni kg 50
18. Ogórek zielony sezonowy zimowy kg 100
19. Pieczarki kg 30
20. Pietruszka kg 250
21. Pomidor sezonowy letni kg 80
22. Pomidor sezonowy zimowy kg 100
23. Sałata zielona sezonowa letnia szt. 100
24. Sałata zielona sezonowa zimowa szt. 100
25. Seler kg 230
26. Śliwki węgierki kg 50
27. Ziemniaki kg 6000
28. Pietruszka natka szt. 150
29. Por szt. 300
30. Koperek sezonowy letni szt. 100
31. Koperek sezonowy zimowy szt. 100
32. Czosnek szt. 200
33. Arbuz kg 100
34. Truskawki kg 100
35. Maliny kg 100
36. Mandarynka kg 100
37. Kiwi szt. 1000
38 Pomarańcza kg 200
39. Brokuł świeży szt. 40
40. Rzodkiewka szt. 100
41. Szczypior sezonowy zimowy szt. 80
42. Szczypior sezonowy letni szt. 80
43. Rabarbar kg 30
45. Nektarynki kg 40
46. Śliwki deserowe kg 80
47. Kalarepka szt. 80
48. Papryka czerwona kg 100
49. Dynia kg 100
50. Soczewica czerwona kg 50
51. Bataty kg 20
52. Ciecierzyca kg 30
53. Awokado szt. 30
54. Sałata strzępiasta szt. 10
55. Winogrono bezpestkowe kg 50
Zadanie 6: Dostawa mrożonek.
l.p. Nazwa jm ilość
1. Filet miruna bez skóry kg 120
2. Filet z dorsza bez glazury kg 140
3. Brukselka kg 30
4. Kalafior kg 120
5. Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 100
6. Brokuł kg 120
7. Fasolka szparagowa żółta/zielona kg 80
8. Marchewka mini kg 80
9. Maliny kg 100
10. Truskawki kg 120
11. Mieszanka kompotowa kg 160
12. Porzeczka czarna kg 50
13. Marchewka kostka kg 20
14. Szpinak rozdrobniony kg 30
15. Jagody czarne kg 30
16. Aronia kg 40
17. Śliwki kg 60
18. Wiśnia kg 30
II.5) Główny kod CPV: 15.00.00.00
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,00
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
w miesiącach: 12
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
Określenie warunków: • Posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności
Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie
Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: • Potencjał finansowo- ekonomiczny
Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie
Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: • Dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym
Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie
Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Tak
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp: Tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp - TAK
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji: Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW, SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
1. aktualny odpis z właściwego rejestru jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art.24 ust.1 pkt. 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art.24 ust.1 pkt.2 ustawy załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ.
2. podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 ustawy – stanowiące załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
B. Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu.
1. podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków, stanowiący załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ
2. wypełniony druk oferty stanowiący załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ (wykonawca może założyć ofertę na własnym formularzu, lecz jego treść i układ muszą być zgodne z formularzem załączonym do SIWZ.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wykonawca jest zobowiązany dołączyć do oferty wypełniony formularz cenowy proponowanych artykułów zgodnie ze wzorem formularza stanowiącego załącznik nr 7(abcdef) do niniejszej SIWZ. Zamawiający wymaga wypełnienia każdej pozycji formularza.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium: Nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: Nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych: Nie
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej: Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej: Tak
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Przewidywana minimalna liczba wykonawców:
Maksymalna liczba wykonawców:
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej: brak danych
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów: brak danych
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych: brak danych
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów: brak danych
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem): brak danych
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
---|---|
2. termin dostawy: | 40,00 |
1. Najniższa cena: | 60,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony): brak danych
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji: brak danych
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: brak danych
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: brak danych
Informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia: brak danych
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w zakresie:
Cena jednostkowa danego produktu może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług VAT , przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena jednostkowa brutto, ceny jednostkowe netto pozostaną bez zmian.
Zamawiający przewiduje możliwość podwyższenia cen jednostkowych poszczególnych produktów raz na kwartał o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych za dany kwartał publikowany w Monitorze Polskim (tzw. klauzula waloryzacyjna). O zmianę cen winien wystąpić pisemnie Wykonawca, dokumentując Zamawiającemu zaistnienie powyższego faktu. Ceny zostaną podwyższone z pierwszym dniem miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono pismo o zmianę cen; Zmiana cen w wyniku gwałtownego wzrostu cen rynkowych (tj. powyżej 5%) może następować w okresach jednomiesięcznych. Przewiduje się, w sezonie na dane owoce i warzywa, możliwość z wystąpieniem do wykonawcy o obniżenie cen jednostkowych w stosunku do podanych w ofercie. Zmiana cen z w/w powodów nie wymaga wypowiedzenia warunków umowy a jedynie aneksu do umowy.
iu o art.144 ust.1 ustawy zamawiający informuje, że przewiduje możliwość zmiany umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym:
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 15.12.2020, godzina: 10:00
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem): Nie
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 dni (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Tak
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
INNE PRZETARGI Z ZAKOPANEGO
- TAPZ - usługa przewodnicka
- Dostawa Implantów - Zestaw do przezskórnej wertebroplastyki
- Dostawa materiałów medycznych 1 x użytku (igły, strzykawki, kaniule, ostrza, cewniki, kanki, zgłębniki, kraniki, kateter, infuzja, transfuzja, worki, opatrunki do mocowania, kaniule, itp.)
- Sporządzenie projektu uchwały w sprawie planu ogólnego Miasta Zakopane
- Budowa drogi od skrzyżowania ul. Spyrkówka z drogą krajową nr 47 do ul. Chyców Potok w Zakopanem
więcej: przetargi w Zakopanem »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Ciechocinku.
- Dostawa świeżych warzyw i owoców dla ZSP w Łączniku.
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Bursy Szkolnej w Kędzierzynie-Koźlu w I półroczu 2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.