Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2011-03-14
Brzesko: Kursy realizowane w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce
Numer og³oszenia: 82781 - 2011; data zamieszczenia: 14.03.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe w Brzesku , ul. G³owackiego 51, 32-800 Brzesko, woj. ma³opolskie.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.powiatbrzeski.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Kursy realizowane w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja kursów zawodowych w szko³ach Ponadgimnazjalnych, dla których organem prowadz±cym jest Powiat Brzeski w podziale na nastêpuj±ce zadania: Zadanie 1: Kurs SEP dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 2: Kurs matematyki w przedmiotach zawodowych dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 3: Kurs programowania robotów przemys³owych dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 4: Kurs programowania robotów mobilnych dla ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 5: Kurs administracji i obs³ugi baz danych dla ZSP nr2 w Brzesku. Zadanie 6: Kurs kadry i p³ace dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 7: Kurs pozyskiwanie funduszy unijnych dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 8: Kurs obs³uga nowoczesnych urz±dzeñ IT stosowanych w handlu dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 9: Kurs matematyka finansowa dla ZSP nr 1 w Brzesku. Zadanie 10: Kurs barmañski dla ZSTiO w £ysej Górze. Zadanie 11: Kurs obs³ugi kas fiskalnych dla ZS w Szczurowej. Zadanie 12: Kurs gastronomiczny - kuchnia regionalna dla ZS w Czchowie. Zadanie 13: Kurs kasjer fakturzysta z obs³ug± kas fiskalnych dla ZS w Czchowie. Zadanie 14: Kurs Techniczne ¶rodki pracy biurowej i ich zastosowanie w firmie gastronomicznej dla ZS w Czchowie. Szczegó³ow± specyfikacjê ka¿dego kursu zawarto w za³±czniku nr 1 (Opis przedmiotu zamówienia) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia Kursy realizowane s± w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce, wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego. 2. Szczegó³owe wymagania Zamawiaj±cego wobec Wykonawcy w ramach realizacji niniejszego zamówienia: 1) Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych w podziale na ww. Zadania. Szczegó³owy opis poszczególnych czê¶ci zamówienia zawarto w za³±czniku nr 1. 2) Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ realizacji czê¶ci zamówienia przez Podwykonawcê. 3) Ukoñczenie kursu musi byæ potwierdzone stosownym za¶wiadczeniem/certyfikatem (lub certyfikatem MEN, je¶li wymóg taki okre¶lono opisie przedmiotu zamówienia dla danego kursu) potwierdzaj±cym ukoñczenie kursu (wystawione minimum w jêzyku polskim). Po ukoñczeniu kursu Wykonawca przeka¿e Zamawiaj±cemu listy obecno¶ci uczestników sporz±dzone na ka¿dym spotkaniu oraz kopie za¶wiadczeñ/certyfikatów wydanych uczestnikom kursu. Wzór listy obecno¶ci zostanie przekazany Wykonawcy po podpisaniu umowy o realizacjê kursu. 4) Wykonawca jest zobowi±zany prowadziæ odpowiedni± dokumentacjê w postaci: dziennika zajêæ, listy obecno¶ci uczestników kursu, listy odbioru posi³ków i materia³ów dydaktycznych (je¶li dotyczy), sporz±dzone na ka¿dym spotkaniu oraz innych dokumentów je¶li wymaga tego specyfikacja kursu. Wzór listy obecno¶ci oraz list odbioru posi³ków i materia³ów zostanie przekazany Wykonawcy po podpisaniu umowy o realizacje kursu. 5) W przypadku niemo¿liwo¶ci ukoñczenia kursu przez uczestnika z przyczyny le¿±cej po jego stronie (tj. d³ugotrwa³ej choroby, ¶mierci lub dobrowolnej rezygnacji) Wykonawca zamiast za¶wiadczenia o ukoñczeniu kursu przeka¿e Zamawiaj±cemu wraz z list± obecno¶ci stosowne o¶wiadczenie ze wskazaniem powodu przerwania kursu danego uczestnika. 6) Wszystkie dokumenty i materia³y szkoleniowe musz± byæ oznaczone logotypami projektu zgodnie ze wskazaniem Zamawiaj±cego. 7) Wykonawca mo¿e w trakcie przeprowadzania kursu korzystaæ z pomocy dydaktycznych bêd±cych w³asno¶ci± szko³y wyszczególnionych w specyfikacji - w za³±czniku nr 1, przy czym odpowiada on za wszelkie uszkodzenia powsta³e na wskutek niew³a¶ciwego ich u¿ytkowania. Dyrektor lub osoba przez niego upowa¿niona udostêpnia sprzêt oraz dokonuje sprawdzenia jego stanu w obecno¶ci Wykonawcy ka¿dorazowo przed rozpoczêciem i po zakoñczeniu kursu. Pozosta³y sprzêt niezbêdny do realizacji zadania Wykonawca musi zorganizowaæ na swój koszt. 8) Je¶li w Opisie przedmiotu zamówienia - za³±cznik nr 1 do SIWZ okre¶lono podzia³ na grupy to kurs musi zostaæ przeprowadzony dla ka¿dej grupy oddzielnie i nie dopuszczalne jest ³±czenie grup celem prowadzenia wspólnych zajêæ. 9) Przed podpisaniem umowy Wykonawca przeka¿e Zamawiaj±cemu planowany harmonogram spotkañ wraz z terminem przeprowadzenia kursu. Szczegó³owy harmonogram realizacji kursu musi byæ uzgodniony z liderem szkolnym projektu w³a¶ciwym dla ka¿dego zadania i podpisany przez w³a¶ciwego dyrektora. 10) Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do pe³nej kontroli przeprowadzanych kursów..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 14.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Starostwo Powiatowe w Brzesku
Wydzia³ Edukacji (pok. 102, I p.)
ul. Piastowska 2
32-800 Brzesko.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 22.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Brzesku Sekretariat ( pok. nr 213, IIp.) ul. G³owackiego 51 32-800 Brzesko.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Projekt Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce. Projekt w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Dzia³anie 9.2, wspó³finansowany przez Uniê Europejsk± ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego..
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1: Kurs SEP dla ZSP nr 2 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1.Liczba uczestników kursu - 45 uczniów (podzielonych na trzy grupy po 15 osób). 2. Czas trwania kursu dla ka¿dej grupy wynosi 30 godz. 3. Kurs obejmowaæ bêdzie szkolenie przygotowawcze do egzaminu kwalifikacyjnego w zakresie eksploatacji urz±dzeñ, instalacji i sieci energetycznych o napiêciu nie przekraczaj±cym 1kV (kat. E). 4. Celem szkolenia ma byæ umo¿liwienie zdobycia uprawnieñ SEP..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 29.04.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2: Kurs matematyki w przedmiotach zawodowych dla ZSP nr 2 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 45 uczniów (podzielonych na 3 grupy po 15 osób). 2. Czas trwania kursu ka¿dej grupy wynosi: 30 godz. 3. Kurs uwzglêdnia zagadnienia spoza podstawy programowej matematyki w szkole ponadgimnazjalnej, maj±cej zwi±zek z zawodem w zakresie wymaganym na studiach wy¿szych technicznych (miedzy innymi: podstawy analizy matematycznej i algebry).Materia³ powinien byæ realizowany metodami aktywizuj±cymi w formie æwiczeñ..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 29.04.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3: Kurs programowania robotów przemys³owych dla ZSP nr 2 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1). Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2). Czas trwania kursu wynosi: 40 godz. 3). Kurs pozwala na poznanie sprzêtowych mo¿liwo¶ci robotów przemys³owych Kawasaki oraz nabycie umiejêtno¶ci ich obs³ugi i programowania. Materia³ powinien byæ realizowany metodami aktywizuj±cymi w formie æwiczeñ..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.05.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4: Kurs programowania robotów mobilnych dla ZSP nr 2 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1). Liczba uczestników kursu - 30 uczniów (podzielonych na 2 grupy po 15 osób). 2). Czas trwania kursu ka¿dej grupy wynosi: 30 godz. 3). Kurs pozwala na zaznajomienie uczestników z podstawami projektowania robotów mobilnych na przyk³adzie zestawu Lego Mindstorms Robot ze szczególnym uwzglêdnieniem: konfiguracji kinematycznych, rodzajów napêdów robotów, programowania sterownika i komunikacji robota z otoczeniem. Materia³ powinien byæ realizowany metodami aktywizuj±cymi w formie æwiczeñ w grupach æwiczeniowych nie wiêkszych ni¿ 2 uczniów..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5: Kurs administracji i obs³ugi baz danych dla ZSP nr 2 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1). Liczba uczestników kursu - 10 uczniów 2). Czas trwania kursu wynosi: 50 godz. 3). Kurs musi uwzglêdniaæ miêdzy innymi zagadnienia z: podstaw relacyjnego modelu danych, integralno¶ci danych relacyjnych, projektowania i implementacji relacyjnych baz danych, podstaw jêzyka SQL, instalacji i zarz±dzania systemami RDBMS (MySQL, Postgre SQL) na platformach Linux i Windows w ¶rodowisku serwera WWW oraz bezpieczeñstwa bazy. Materia³ powinien byæ realizowany metodami aktywizuj±cymi w formie æwiczeñ z zapewnieniem indywidualnego dostêpu uczestnika do stanowiska komputerowego..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6: Kurs kadry i p³ace dla ZSP nr 1 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godzin lekcyjnych, w tym 24 godziny zajêæ teoretycznych i 36 godzin zajêæ praktycznych. 3. Kurs zawiera³ bêdzie miêdzy innymi zagadnienia: prawo pracy, rozliczanie wynagrodzeñ, podatek dochodowy od osób fizycznych, ubezpieczenia spo³eczne i zdrowotne, rozliczenia podró¿y s³u¿bowych, program P£ATNIK, obs³uga programu kadrowo - p³acowego Symfonia (Kadry i p³ace), wykorzystanie programu Excel w tworzeniu listy p³ac..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 29.07.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7: Kurs pozyskiwanie funduszy unijnych dla ZSP nr 1 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin, w tym 5 godzin zajêæ teoretycznych i 10 godzin zajêæ praktycznych. 3. Kurs musi uwzglêdniaæ co najmniej: podstawy i ramy prawne wdra¿ania pomocy strukturalnej w Polsce; monitoring, kwalifikowalno¶æ, system finansowy oraz ewaluacja projektów wspó³finansowanych z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i Europejskiego Funduszu Spo³ecznego; Fundusze strukturalne na lata 2007 - 2013 - cele polityki strukturalnej UE, narodowa strategia spójno¶ci, nowe programy operacyjne; Prawo Zamówieñ Publicznych w funduszach UE; Warsztaty z praktycznego przygotowywania wniosku wraz z prac± z generatorem wniosków..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 29.04.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 8 NAZWA: Zadanie 8: Kurs obs³uga nowoczesnych urz±dzeñ IT stosowanych w handlu dla ZSP1 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 20 godzin, w tym 5 godzin zajêæ teoretycznych i 15 godzin zajêæ praktycznych. 3. Kurs musi uwzglêdniaæ co najmniej dla czê¶ci teoretycznej tematy: organizacja pracy kasjera, odpowiedzialno¶æ materialna, kody kreskowe, podatek od warto¶ci dodanej, budowa elektronicznych kas fiskalnych, budowa palmtopów i ich wykorzystanie w handlu oraz dla czê¶ci praktycznej: æwiczenia praktyczne na kasie fiskalnej (podstawy programowania kas, obs³uga czytników kodów kreskowych, wspó³praca kas z wagami elektronicznymi, obs³uga terminali p³atniczych), æwiczenia w zakresie podstawowej obs³ugi palmtopów..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 9 NAZWA: Zadanie 9: Kurs matematyka finansowa dla ZSP nr 1 w Brzesku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 30 godzin. 3. Program kursu musi zostaæ dostosowany do mo¿liwo¶ci uczniów i obejmowaæ praktyczne obliczenia stosowane w handlu i ekonomii. 4. Wykonawca zapewni podczas prowadzenia zajêæ ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min. 85 g. i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dotycz±cych higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 10 NAZWA: Zadanie 10: Kurs barmañski dla ZSTiO w £ysej Górze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 30 godzin (5 dni) w tym dziennie 5 godzin zajêæ praktycznych i 1 godzina zajêæ teoretycznych. 4. Czê¶æ teoretyczna kursu musi zawieraæ co najmniej tematy dot. produkcji, podzia³u, marki oraz sposoby podawania nastêpuj±cych grup alkoholi: wódka, gin, brandy, cognac, armagnac, grappa, likiery, whisky, rum, cachasa, tequila, meskal, wino. Czê¶æ praktyczna kursu musi zawieraæ co najmniej: przygotowania drinków klasycznych, przygotowania drinków na bazie ¶wie¿ych owoców (pomarañcze, figi, granaty, mango itp.), przygotowania drinków warstwowych, przygotowania mojito, caipirinhi, sposobów podawania sambuki, absyntu, zdobienia cocktaili czekolad±, sztuki garnie, czyli przystrajania drinków z u¿yciem takich owoców jak: karambola, phizalis, ananas, pomarañcza, limonka, melon, winogrona, wisienki koktajlowe, jab³ko, cytryna, kiwi itp., podawania drinków w ¶wie¿ych owocach (kokos, ananas), przygotowania drinków p³on±cych ( lambordini flaming, honeyfox), przygotowania napojów mieszanych bezalkoholowych, free pouring (ró¿ne techniki odciêcia) - trening na wodzie. W ramach czê¶ci praktycznej kursu ka¿dy z uczestników wykona minimum 20 ró¿nych drinków wraz z profesjonaln± ocen± degustacyjn± oraz otrzyma materia³y i pomoce metodyczne. 5. Wykonawca zapewni ka¿dego dnia uczestnikom kursu i opiekunowi wy¿ywienie w postaci ¶niadania, obiadu (dwudaniowego) i kolacji (wszystkie posi³ki, serwowane wyporcjowane). 6. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu i opiekuna od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu). 7. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± na okres trwania kursu..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.04.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 11 NAZWA: Zadanie 11: Kurs obs³ugi kas fiskalnych dla ZS w Szczurowej.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 14 uczniów. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin (3 dni) - 5 godzin dziennie. 4. Wykonawca na swój koszt zapewnia transport 15 osób (tj. 14 uczestników kursu oraz opiekuna) z parkingu przy Zespole Szkó³ w Szczurowej, ul. Rynek 14, 32-820 Szczurowa do miejsca prowadzenia kursu oraz transport powrotny po zakoñczeniu ca³ego kursu z miejsca przeprowadzenia kursu na parking w/w szko³y. 5. Wykonawca zapewni ka¿dego dnia uczestnikom kursu i opiekunowi wy¿ywienie w postaci ¶niadania, obiadu (dwudaniowego) i kolacji ( wszystkie posi³ki, serwowane, wyporcjowane). 6. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± na okres trwania kursu. 7. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu)..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 29.04.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 12 NAZWA: Zadanie 12: Kurs gastronomiczny - Kuchnia regionalna dla ZS w Czchowie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godzin, w tym 52 godziny zajêæ praktycznych i 8 godzin zajêæ teoretycznych. 3. Kurs musi uwzglêdniaæ w czê¶ci teoretycznej co najmniej tematy: podstawowe zagadnienia z zakresu bhp, p.po¿. oraz pierwszej pomocy, wytwawzanie, sprzedawanie i ochrona lokalnych produktów ¿ywno¶ciowych, jak stworzyæ i wypromowaæ markê produktu lokalnego oraz skuteczn± sieæ sprzeda¿y?, jak jadano i jada siê w Polsce? - przegl±d lokalnych produktów ¿ywno¶ciowych i potraw regionu: Ma³opolski, Podhala, ¦l±ska, Podlasia, Warmii i Mazur, Pojezierza Pomorskiego, Mazowsza, Wielkopolski, Kujaw, Kurpiów. W czê¶ci praktycznej kursu Wykonawca przygotuje wraz uczestnikami wybrane potrawy regionalnej kuchni ma³opolskiej. Wszystkie czynno¶ci maj± byæ omawiane i demonstrowane przez instruktora, a nastêpnie samodzielnie wykonywane przez uczestników kursu. Podczas ka¿dych zajêæ praktycznych wszyscy kursanci poznaj± receptury omawianych dañ i napojów. Na ka¿dych zajêciach praktycznych odbêdzie siê degustacja przygotowanych potraw. 4. Wykonawca zapewni ubezpieczenie wszystkich uczestników kursu od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków ( ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu)..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 13 NAZWA: Zadanie 13: Kurs kasjer fakturzysta z obs³ug± kas fiskalnych dla ZS w Czchowie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 70 godzin, w tym 40 godzin zajêæ teoretycznych i 30 godzin zajêæ praktycznych. 3. Kurs musi uwzglêdniaæ w czê¶ci teoretycznej co najmniej tematy: Przepisy prawne zwi±zane z zawodem sprzedawcy - przegl±d aktów prawnych, odpowiedzialno¶æ sprzedawcy, kasjera, postêpowanie z falsyfikatami, Elementy towaroznawstwa handlowego - klasyfikacja rodzajowa i systematyka towarów, istota kodowania towarów, kodowanie towarów w Polsce i ¶wiecie, czynniki determinuj±ce jako¶æ towarów, cykl ¿ycia towaru, zmiany jako¶ciowe w towarach spowodowane czasem, czynniki dzia³aj±ce destrukcyjnie na towary, ochrona jako¶ci towarów w transporcie i magazynowaniu, nara¿enia magazynowe i transportowe, zasady przechowywania wybranych grup towarowych, kontrola warunków klimatycznych, Dokumentacja handlowa (zamówienia, oferty, umowy, dokumentacja zwi±zana z dostaw±, dokumentacja zwi±zana ze sprzeda¿±, dokumentacja magazynowa, reklamacje i zwroty), rozliczenia i dokumentacja finansowa (rozliczenia gotówkowe, znaki pieniê¿ne - klasyfikacja, identyfikacja, zabezpieczenia, rozliczenia bezgotówkowe za pomoc± czeków, rodzaje czeków, zasady rozliczania, rozliczenia bezgotówkowe za pomoc± kart p³atniczych, rodzaje kart, zasady rozliczania, kasy fiskalne jako szczególna forma dokumentacji sprzeda¿y, rozliczenie i odprowadzanie utargów, dokumentacja finansowa sprzeda¿y, faktury, paragony), Dokumentacja wymiany zagranicznej (formy wymiany i rozliczeñ, organizacja i dokumentacja dostaw, dokumentacja celna i podatkowa, dokumentacja w handlu zagranicznym), Czê¶ci praktyczna kursu obejmie co najmniej: obs³uga kas fiskalnych - rodzaje i zastosowanie urz±dzeñ fiskalnych, programowanie kas fiskalnych, praktyczne æwiczenia sprzeda¿y z zastosowaniem kasy fiskalnej, transmisja danych z kas fiskalnych do programów magazynowych i ksiêgowych, rozpoznawanie i kontrola znaków pieniê¿nych, kasy fiskalne jako szczególna forma dokumentacji sprzeda¿y- omówienie ustawy, komputerowy program do fakturowania - ewidencja kontrahentów, ewidencja towarów, cen i mar¿, rejestr sprzeda¿y i zakupów, kontrola stanów magazynowych. 4. Wykonawca zapewni podczas ka¿dego spotkania uczestnikom co najmniej jeden ciep³y posi³ek oraz gor±ce napoje (kawa i herbata)..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 14 NAZWA: Zadanie 14: Kurs Techniczne ¶rodki pracy biurowej i ich zastosowanie w firmie gastronomicznej dla ZS w Czchowie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Kursem objêto 20 uczniów (w podziale na dwie grupy po 10 osób). 2. Czas trwania kursu dla ka¿dej grupy wynosi: 30 godzin, w tym 10 godzin zajêæ teoretycznych i 20 godzina zajêæ praktycznych. 3. Kurs musi uwzglêdniaæ: zapoznanie uczestników z urz±dzeniami biurowymi mog±cych mieæ zastosowanie w przedsiêbiorstwach gastronomicznych, Przedstawienie sposobu korzystania ze ¶rodków pracy biurowej dla usprawnienia pracy gastronomii, przedstawienie zastosowania urz±dzeñ biurowych (m.in. profesjonalna kserokopiarka, niszczarka dokumentów, bindownica, laminator, gilotyna do papieru, fax, centrala telefoniczna, komputer, tablet, palmtop, urz±dzenia fotokopiuj±ce), zapoznanie uczestników z zasadami dzia³ania ww sprzêtów i przeprowadzi w tym zakresie æwiczenia praktyczne, przedstawienie zasad u¿ytkowania komputerów - podstawowe parametry sprzêtu i oprogramowania, wirusy komputerowe, zabezpieczenie danych, drukowanie, polecenia systemowe, przedstawienie zagadnieñ zwi±zanych z edytorem tekstu MS Word i przeprowadzenie æwiczeñ w zakresie formatowania tekstu, tworzenia i edycji tabel, wstawiania i edycji obiektów graficznych, przygotowania i wykorzystania korespondencji seryjnej, przedstawienie zagadnieñ zwi±zanych z arkuszem kalkulacyjnym MS Excel i przeprowadzenie æwiczeñ w zakresie formatowania zawarto¶ci i wygl±du komórek, wierszy i kolumn, tworzenia formu³ i funkcji arkusza kalkulacyjnego, tworzenia wykresów, diagramów i ich prezentacji, ustawienia skoroszytu, arkusza i przygotowania do drukowania, przedstawienie zagadnieñ zwi±zanych z grafik± mened¿ersk± i prezentacyjn± oraz przeprowadzenie æwiczeñ z programem do przygotowania prezentacji, tworzenie prezentacji, wykorzystanie grafiki, animacje, omówienie podstawowych pojêæ, zasad, celów i korzy¶ci archiwizacji komputerowej dokumentów i danych, sprzêt i no¶niki danych w procesie archiwizacji, kopie zapasowe twardych dysków, nagrywanie p³yt, nagrywanie wielosesyjne i pakietowe, komputerowa archiwizacja dokumentów papierowych, przechowywanie i zabezpieczenie zarchiwizowanych materia³ów, Przedstawienie aktualnych ofert ¶rodków technicznych wspomagaj±cych pracê biurow± w gastronomii. 4. Wykonawca zapewni podczas ka¿dego spotkania uczestnikom posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min 85 g i soku owocowego o pojemno¶ci min 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dotycz±cych higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci. 5. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu)..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z BRZESKA
- Rêkawice chirurgiczne
- Dostawa paliw do pojazdów i maszyn dla potrzeb SP ZOZ w Brzesku
- "Sukcesywna dostawa trumien i krzy¿y w 2025 roku na potrzeby Brzeskich Zak³adów Komunalnych Sp. z o.o. "
- Ró¿ne produkty spo¿ywcze
- Hurtowa sprzeda¿ wraz z dostaw± oleju napêdowego w 2025 roku
- Opracowanie dokumentacji projektowej budowy chodnika z kanalizacj± deszczow± przy drodze powiatowej nr 1430K Brzesko - Szczepanów - Borzêcin w msc. Borzêcin
wiêcej: przetargi w Brzesku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Organizacja dwudniowego szkolenia wyjazdowego z zarz±dzania projektami w oparciu o funkcjonalno¶ci oprogramowania MS Project"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów/szkoleñ w Zespole Szkó³ Ponadpodstawowych nr 4 w Piotrkowie Trybunalskim w ramach Projektu nr FELD.09.02-IZ.00-0007/24 pn. "Autostrad± do Transformacji"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów/szkoleñ w Zespole Szkó³ Ponadpodstawowych nr 5 w Piotrkowie Trybunalskim w ramach realizacji projektu pn.: "Specjali¶ci d¼wigni± transformacji".
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego: Wózki jezdniowe podno¶nikowe z mechanicznym napêdem podnoszenia wraz z bezpieczn± wymian± butli z egzaminem zewnêtrznym .
- Przeprowadzenie kursu dla uczniów z zakresu "Fotograficznych technik szlachetnych" w ramach projektu pn.: "Jestem zawodowcem 3.0" w ZSTiO nr 3 im. E. Abramowskiego w Katowicach
- Us³ugi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleñ/kursów zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach realizacji projektu pn.: "Ekonomista + handlowiec = mistrz zawodowiec"
wiêcej: Us³ugi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.