To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-04-12
Kraków: przeprowadzenie kursu kelnerskiego z elementami baristycznymi oraz kursu kulinarnego
Numer ogłoszenia: 125810 - 2014; data zamieszczenia: 12.04.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 118134 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych, ul. Górka Narodowa 116, 31-234 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 4150040, faks 12 4150040 w. 230.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przeprowadzenie kursu kelnerskiego z elementami baristycznymi oraz kursu kulinarnego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursu kelnerskiego z elementami baristycznymi dla nie mniej niż 8 a nie więcej niż 10 osób, w wymiarze 40 godzin dydaktycznych oraz kursu kulinarnego dla nie mniej niż 4 i nie więcej niż 6 osób, w wymiarze 20 godzin dydaktycznych (1 godzina dydaktyczna= 45minut). Uczestnikami kursu będą wychowankowie Zespołu Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych w Krakowie. Celem kursów jest zdobycie niezbędnej wiedzy teoretycznej i praktycznych umiejętności wykonywania zawodu kelnera i baristy oraz zawodu kucharza. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania programu kursu zawierającego niżej podane zagadnienia oraz wyszczególnienie ilości godzin kursu przeznaczonych na poszczególne zagadnienia. Wymagania programowe kursu - w module kelnerskim - zasady pracy w restauracji - obsługa klienta (proces obsługi kelnerskiej, prawidłowe nakrycie stołu, przenoszenie talerzy z potrawami, zbieranie naczyń ze stołu) - znajomość oferty - techniki sprzedaży Wymagania programowe kursu - w module baristycznym - część teoretyczna Dobór odpowiednich narzędzi - kaw, dzbanków, mleka - część praktyczna - proces spieniania mleka - malowanie przy pomocy mleka lanego z dzbanka - malowanie przy pomocy narzędzi (wykałaczki, szpilki) Wymagania programowe kursu kulinarnego - kuchnia domowa (podstawowe potrawy kuchni domowej, dania tradycyjne) - kuchnie Świata - program musi obejmować przyrządzanie potraw z co najmniej trzech obszarów kulturowych - przygotowywanie imprez okolicznościowych (zasady komponowania menu w zależności od rodzaju przyjęcia) Zajęcia odbywać się będą w czasie wolnym od zajęć szkolnych tj. po zajęciach szkolnych, w weekendy lub dni wolne od zajęć szkolnych, przy czym zajęcia nie mogą trwać dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie, w ramach zajęć dopuszczalne jest dokonywanie przerw jednak nie dłuższych niż 15 minut na 60 minut zajęć. W razie konieczności zamawiający dopuszcza także możliwość odbywania się zajęć kursów w innym czasie, po wcześniejszym uzgodnieniu tego faktu z asystentem merytorycznym i po wyrażeniu przez niego zgody. Zajęcia praktyczne prowadzone będą w specjalnie przygotowanej pracowni lub lokalu gastronomicznym. Wykonawca zapewni uczestnikom zajęć dostęp do: Dla kursu kelnerskiego z elementami balistycznymi - Szerokiego asortymentu sztućców, zastawy stołowej, tac kelnerskich w różnych rozmiarach i kształtach, kieliszków, szklanek, serwet kelnerskich, obrusów, stołów prostokątnych oraz okrągłych. Dwóch profesjonalnych gastronomicznych ekspresów ciśnieniowych, dwóch młynków do kawy, profesjonalnej szuflady do wrzucania kawy, minimum 0,5 kg kawy oraz 10 litrów mleka na każdego uczestnika szkolenia, minimum 12 smaków syropów do kaw, sosy do malowania wzorów na kawach Dla kursu kulinarnego - pracowni, w której muszą znajdować się co najmniej trzy stanowiska szkoleniowe (maksymalnie dwie osoby na jedno stanowisko), piec do przyrządzania potraw oraz wypieków, wszelki niezbędny sprzęt do przygotowania potraw mięsnych, rybnych, jarskich oraz wyrobów cukierniczych. Ponadto wykonawca na potrzeby prowadzenia zajęć będzie dysponował projektorem i komputerem do prezentacji multimedialnych oraz zapewni uczestnikom kursów materiały szkoleniowe w formie drukowanej, np. skrypty itp. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania dokumentacji fotograficznej kursów. Zajęcia teoretyczne i praktyczne będą odbywać się na terenie miasta Krakowa. Uczestnicy będą dojeżdżać do miejsca prowadzenia kursów na własny koszt. Kurs kelnerski z modułem baristycznym zakończy się egzaminem wewnętrznym przeprowadzonym przez wykonawcę, uczestnicy otrzymają certyfikaty w języku polskim i języku angielskim wydane przez uprawioną szkołę oraz dodatkowo zaświadczenia wg wzoru MEN. Kurs kulinarny zakończy się wydaniem certyfikatu w języku polskim.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: projekt Samodzielne Życie - program aktywizacji młodzieży z małopolskich ośrodków wychowawczych i socjoterapii realizowany w ramach PO KL poddziałanie 7.2.1 Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.04.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Galicyjska Szkoła Smaku Jacek Kotula, ul. Krakowska 29, 32-085 Modlniczka, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11500,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 11480,00
Oferta z najniższą ceną: 11480,00 / Oferta z najwyższą ceną: 11480,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Społeczna kampania reklamowa na temat uczenia się przez całe życie
- ZP.24.2025 Świadczenie usług medycznych zlecanych przez Policję na terenie województwa małopolskiego (KPP Zakopanem, KPP Wadowice, KMP w Tarnowie, KPP Miechów, KPP Proszowice, KPP Olkusz)
- Usługa sukcesywnego drukowania i dostawy różnych materiałów ulotnych na potrzeby Małopolskiego Instytutu Kultury w Krakowie
- Wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenie usługi polegającej na bieżącym odchwaszczaniu i pielęgnacji terenów zielonych Kampusu 600-lecia Odnowienia Uniwersytetu Jagiellońskiego.
- Modernizacja placu zabaw w Samorządowym Przedszkolu nr 78 w Krakowie przy al. Kasztanowej 6
- Przebudowa budynku w zakresie budowy wewnętrznej windy
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja i przeprowadzenie kursów zawodowych dla 130 uczestników projektu "Aktywni z OHP".
- Przeprowadzenie szkolenia podstawowego dla osób ubiegających się o prawo jazdy kategorii C z kwalifikacją wstępną przyspieszoną dla kategorii C, C1, C+E, C1+E
- Organizacja i przeprowadzenie kursu prawa jazdy kat. "B" dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku
- "Doposażenie w pomoce edukacyjne i wyposażenie Szkoły Podstawowej nr 3 w ramach projektu Szkoła równych szans"
- Przeprowadzenie specjalistycznych kursów i szkoleń zawodowych dla uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Technicznych w Rybniku w podziale na 3 części.
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w ramach projektu "Kształcenie dla zawodowej przyszłości"
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.