Og³oszenie z dnia 2021-06-23
Powi±zane og³oszenia:
- 2021/BZP 00148319/01 - Wynik z dnia 2021-08-13
Og³oszenie nr 2021/BZP 00092260 z dnia 2021-06-23 |
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postêpowania
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Szko³a Podstawowa Nr 12 im. Zygmunta Glogera
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000735316
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Komisji Edukacji Narodowej 1A
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Bia³ystok
1.5.3.) Kod pocztowy: 15-687
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Bia³ostocki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp12@um.bialystok.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sp12bialystok.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiaj±cy powierzy³ przeprowadzenie postêpowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadz±cego postêpowanie: ACTUS Zamówienia Publiczne Daniel Ambro¿ej
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5422134352
Adres podmiotu prowadz±cego postêpowanie:
1.11.3.) Ulica: Hugo Ko³³±taja
1.11.4.) Miejscowo¶æ: Bia³ystok
1.11.5.) Kod pocztowy: 15-774
1.11.6.) Województwo: podlaskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Bia³ostocki
1.11.9.) Numer telefonu: 601611353
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: przetarg.pzp@gmail.com
1.11.12.) Adres strony internetowej: przetarg.pzp@gmail.com
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-ab204032-d433-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00092260
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2021-06-23
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00003017/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.2 Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
bip.sp12-bialystok.pl3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Zamawiaj±cy udostêpnia Specyfikacjê Warunków Zamówienia wraz z za³±cznikami, zmiany i wyja¶nienia Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz inne dokumenty zamówienia bezpo¶rednio zwi±zane z postêpowaniem o udzielenie zamówienia pod adresem internetowym:
- strona prowadzonego postêpowania: https://miniportal.uzp.gov.pl/
- strona internetowa: https://sp12.bialystok.pl/ oraz bip.sp12-bialystok.pl
2. W postêpowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu miniPortalu, który dostêpny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAP’u, dostêpnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej.
MiniPortal to narzêdzie umo¿liwiaj±ce realizacjê procesu zwi±zanego z udzielaniem zamówieñ publicznych przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, s³u¿±ce w szczególno¶ci do przekazywania ofert, o¶wiadczeñ i dokumentów.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadaæ konto na ePUAP. Wykonawca posiadaj±cy konto na ePUAP ma dostêp do nastêpuj±cych formularzy: „Formularz do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysy³ania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i o¶wiadczeñ oraz informacji przekazywanych przy ich u¿yciu opisane zosta³y w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy us³ug administracji publicznej (ePUAP).
3. Maksymalny rozmiar plików przesy³anych za po¶rednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): 1. Wykonawcy w zwi±zku z wykonywaniem zadania zostan± udostêpnione dane pracowników do kontaktów roboczych.
2. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, str. 1 z 2016 r., sprost. Dz. Urz. UE. L 127, str. 2 z 2018 r.) (w skrócie „RODO"), informujê, ¿e:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych, w szczególno¶ci Wykonawcy i osób, których dane Wykonawca przekaza³ w niniejszym postêpowaniu, jest Dyrektor Zamawiaj±cego;
2) Pani/Pana dane przetwarzane bêd± w celu przeprowadzenia zamówienia publicznego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO zgodnie z ustaw± Pzp oraz w celu zawarcia umowy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
3) Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane: przechowywane przez okres trwania postêpowania o udzielenie zamówienia, realizacji umowy oraz po zakoñczeniu umowy przez okres wynikaj±cy z przepisów archiwalnych;
4) Pani/Pana dane bêd± udostêpniane podmiotom, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy Pzp oraz podmiotom, którym administrator powierzy³ przetwarzanie danych na mocy art. 28 ust. 3 RODO;
5) przys³uguje Pani/Panu prawo do:
dostêpu do danych, na zasadach okre¶lonych w art. 15 RODO;
sprostowania danych, na zasadach okre¶lonych w art. 16 RODO;
usuniêcia danych („prawo do bycia zapomnianym"), na zasadach okre¶lonych w art. 17 RODO;
ograniczenia przetwarzania, na zasadach okre¶lonych w art. 18 RODO;
6) przys³uguje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzêdu Ochrony Danych Osobowych;
7) podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
8) dane osobowe nie bêd± podlega³y zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1. Wykonawcy w zwi±zku z wykonywaniem zadania zostan± udostêpnione dane pracowników do kontaktów roboczych.
2. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, str. 1 z 2016 r., sprost. Dz. Urz. UE. L 127, str. 2 z 2018 r.) (w skrócie „RODO"), informujê, ¿e:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych, w szczególno¶ci Wykonawcy i osób, których dane Wykonawca przekaza³ w niniejszym postêpowaniu, jest Dyrektor Zamawiaj±cego;
2) Pani/Pana dane przetwarzane bêd± w celu przeprowadzenia zamówienia publicznego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO zgodnie z ustaw± Pzp oraz w celu zawarcia umowy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
3) Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane: przechowywane przez okres trwania postêpowania o udzielenie zamówienia, realizacji umowy oraz po zakoñczeniu umowy przez okres wynikaj±cy z przepisów archiwalnych;
4) Pani/Pana dane bêd± udostêpniane podmiotom, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy Pzp oraz podmiotom, którym administrator powierzy³ przetwarzanie danych na mocy art. 28 ust. 3 RODO;
5) przys³uguje Pani/Panu prawo do:
dostêpu do danych, na zasadach okre¶lonych w art. 15 RODO;
sprostowania danych, na zasadach okre¶lonych w art. 16 RODO;
usuniêcia danych („prawo do bycia zapomnianym"), na zasadach okre¶lonych w art. 17 RODO;
ograniczenia przetwarzania, na zasadach okre¶lonych w art. 18 RODO;
6) przys³uguje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzêdu Ochrony Danych Osobowych;
7) podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
8) dane osobowe nie bêd± podlega³y zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 26.3.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 7
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na kilka czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Tak
4.1.12.) Maksymalna liczna czê¶ci, jaka mo¿e zostaæ udzielona jednemu wykonawcy: 2
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 1 – Miêso i przetwory miêsne
Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 2 z czê¶ci opisanych w opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ oraz za³±czniku nr 1a – formularzu cenowym. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cej Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedniej dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 2 – Warzywa, owoce i jaja
Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 2 z czê¶ci opisanych w opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ oraz za³±czniku nr 1a – formularzu cenowym. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cej Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedniej dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 3 – Nabia³ i produkty mleczarskie
Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 2 z czê¶ci opisanych w opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ oraz za³±czniku nr 1a – formularzu cenowym. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cej Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedniej dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 4 – Mro¿one owoce i warzywa
Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 2 z czê¶ci opisanych w opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ oraz za³±czniku nr 1a – formularzu cenowym. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cej Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedniej dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mro¿one
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 5 – Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze
Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 2 z czê¶ci opisanych w opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ oraz za³±czniku nr 1a – formularzu cenowym. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cej Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedniej dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 6 – Pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 2 z czê¶ci opisanych w opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ oraz za³±czniku nr 1a – formularzu cenowym. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cej Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedniej dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 7 – Ryby mro¿one i przetworzone
Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
1. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 2 z czê¶ci opisanych w opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ oraz za³±czniku nr 1a – formularzu cenowym. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie. Ilekroæ w SWZ nie wskazano, i¿ dany zapis dotyczy konkretnej czê¶ci zamówienia, nale¿y przyj±æ, ¿e jest to zapis taki sam dla ka¿dej czê¶ci zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywaæ siê bêdzie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cej Za³±cznik nr 3 do SWZ - odpowiedniej dla danej czê¶ci zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mro¿one
15230000-9 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wêdzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
2. Je¿eli nie mo¿na wybraæ najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, ¿e dwie lub wiêcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiaj±cy wybiera spo¶ród tych ofert ofertê, która otrzyma³a najwy¿sz± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze.
3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w kryterium o najwy¿szej wadze, Zamawiaj±cy wybiera ofertê z najni¿sz± cen± lub najni¿szym kosztem.
4. Je¿eli nie mo¿na dokonaæ wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz, z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci.
7. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji wymiany towaru
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: ¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Nie dotyczy
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Nie dotyczy
5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:
Nie dotyczy5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
1. Do oferty Wykonawca do³±cza o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiaj±cego – zgodnie z Za³±cznikiem nr 2 do SWZ.1) Wykonawca, w przypadku polegania na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, przedstawia, wraz z o¶wiadczeniem, o którym mowa w pkt. 1, tak¿e o¶wiadczenie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, potwierdzaj±ce brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powo³uje siê na jego zasoby.
2) w przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez wykonawców o¶wiadczenie o którym mowa w pkt. 1, sk³ada ka¿dy z wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu.
2. Forma sk³adanych o¶wiadczeñ i dokumentów:
1) oferta, o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowe ¶rodki dowodowe, w tym o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp oraz zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 ustawy Pzp, zwane dalej zobowi±zaniem podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, przedmiotowe ¶rodki dowodowe, pe³nomocnictwo, sporz±dza siê w postaci elektronicznej. Pozosta³e dokumenty, informacje i o¶wiadczenia sporz±dza siê w postaci elektronicznej lub jako tekst wpisany do wiadomo¶ci przekazywanej przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej. Dokumenty elektroniczne przekazuje siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej wskazanych przez Zamawiaj±cego,
2) zgodnie z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp ofertê oraz o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp sk³ada siê pod rygorem niewa¿no¶ci w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowanym, zaufanym lub podpisem osobistym,
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1. Zamawiaj±cy nie zastrzega obowi±zku osobistego wykonania przez Wykonawcê kluczowych zadañ.2. Wykonawca mo¿e powierzyæ wykonanie czê¶ci zamówienia podwykonawcy.
1) W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyæ czê¶æ przedmiotu zamówienia Podwykonawcy, stosownie do art. 462 ust. 2 ustawy Pzp, Zamawiaj±cy ¿±da wskazania przez Wykonawcê czê¶ci przedmiotu zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyæ Podwykonawcom oraz podania ewentualnych nazw (firm) Podwykonawców w ofercie - o ile na etapie sk³adania ofert firmy Podwykonawców s± znane.
3. Zamawiaj±cy nie zastrzega obowi±zku osobistego wykonania przez poszczególnych Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, kluczowych zadañ przedmiotu zamówienia.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia (np. Konsorcjum/ wspólnicy spó³ki cywilnej) w rozumieniu art. 58 ustawy Pzp:
1) ponosz± solidarn± odpowiedzialno¶æ za niewykonanie lub nienale¿yte wykonanie zamówienia i wniesienie zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy;
2) musz± ustanowiæ pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia, zgodnie z art. 58 ust 2 ustawy Pzp - fakt ustanowienia pe³nomocnika musi wynikaæ z za³±czonych do oferty dokumentów - wszelka korespondencja prowadzona bêdzie wy³±cznie z pe³nomocnikiem;
3) pe³nomocnictwo powinno jednoznacznie wskazywaæ jakiego postêpowania dotyczy, Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, dane pe³nomocnika, czynno¶ci jakie w postêpowaniu ma prawo wykonywaæ pe³nomocnik;
4) je¿eli oferta Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiaj±cy mo¿e wezwaæ do przedstawienia kopii umowy reguluj±cej wspó³pracê tych Wykonawców;
5) Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia, zobowi±zani s± na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy Pzp z³o¿yæ wraz z ofert± o¶wiadczenie, stanowi±ce za³±cznik do SWZ, z którego wynika, które us³ugi bêd± wykonywaæ poszczególni Wykonawcy.
5. Powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialno¶ci za nale¿yte wykonanie przedmiotu zamówienia. Je¿eli Zamawiaj±cy stwierdzi, ¿e wobec danego podwykonawcy zachodz± podstawy wykluczenia, Wykonawca obowi±zany jest zast±piæ tego podwykonawcê lub zrezygnowaæ z powierzenia wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Z Wykonawc±, którego oferta w wyniku badania bêdzie najkorzystniejsza, zostanie podpisana umowa.2. Wraz ze SWZ, Wykonawca otrzyma³ od Zamawiaj±cego projektowane postanowienia umowy na wykonanie zamówienia.
3. Zamawiaj±cy dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach okre¶lonych w art. 454 - 455 ustawy Pzp.
4. W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronê, zobowi±zana jest ona pisemnie wyst±piæ z propozycj± zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem. Zmiany te musz± byæ korzystnie b±d¼ neutralne dla Zamawiaj±cego.
5. O¶wiadczenie o gotowo¶ci zawarcia umowy z Zamawiaj±cym na warunkach projektowanych postanowieñ umowy zawarte jest w tre¶ci Formularza ofertowego.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-07-01 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-07-01 10:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-07-30
2021-06-23 Biuletyn Zamówieñ Publicznych | Og³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy |
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- Dostawa i monta¿ 8 sztuk wiat przystankowych na terenie miasta Bia³egostoku
- Dostawa artyku³ów promocyjnych oraz druków informacyjno-promocyjnych na potrzeby jednostek Uniwersytetu w Bia³ymstoku
- "Budowa boisk (kortów) do padla w o¶rodku sportowym na osiedlu Zawady w Bia³ymstoku"
- Us³ugi zwi±zane z zabezpieczeniem i uprz±tniêciem lokali po przejêciu przez ZMK w budynkach Wspóln. Mieszkaniowych oraz spó³dzielczych z udzia³em Gminy Bia³ystok oraz lokali u¿ytkowych wolnostoj±cych.
- Projekt i Budowa rampy do od¶nie¿ania samochodów ciê¿arowych na terenie MOP Budzisko Zachód przy drodze ekspresowej S61 woj. Podlaskie
- "Przeprowadzenie szkoleñ specjalistycznych dla pracowników i kandydatów na pracowników centrum us³ug spo³ecznych"
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczêstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJA£Y - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów w spo¿ywczych - ¿ywno¶ciowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystañ Pluskowêsy" w Pluskowêsach w Gminie Che³m¿a
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROC£AWIU
- Sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci do Domu Pomocy Spo³ecznej im. Jana Paw³a II w Brañsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artyku³ów spo¿ywczych
- Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby sto³ówki szkolnej i przedszkolnej
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.