Ogłoszenie z dnia 2024-06-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00418543/01 - Wynik z dnia 2024-07-18
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa gastronomiczna w czasie konferencji “Woman, Peace and Security in Professional Military Education”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 190064136
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Inżyniera Jana Śmidowicza, 69
1.5.2.) Miejscowość: Gdynia
1.5.3.) Kod pocztowy: 81-127
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@amw.gdynia.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.amw.gdynia.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa gastronomiczna w czasie konferencji “Woman, Peace and Security in Professional Military Education”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-69a83604-2c72-11ef-86d2-4e696a6d8c25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00369220
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-06-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00065022/13/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.13 Usługa cateringowa na konferencję Woman, Peace and Security in Professional Military Education.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Szczegółowe określenie wymagań technicznych i organizacyjnych dotyczących korespondencji elektronicznej zawarto w rozdziale 8 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: AMW-KANC.SZP.2712.38.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Termin: 23-25 lipca 2024 r.
Miejsce realizacji: Biblioteka Główna Akademii Marynarki Wojennej, Gdynia ul. Śmidowicza 69, wejście od ul. Grudzieńskiego.
Liczba uczestników: 50 osób.
Zakres w każdym dniu:
3 lipca 2024 r.
- Kawa, herbata i woda na rozpoczęcie
- 2 przerwy kawowe (kawa, herbata, woda, ciastka lub ciasto co najmniej 2 rodzaje)
- Lunch w formie bufetu, zupa, dane główne, sok lub woda. Danie główne ma się składać z co najmniej dwóch opcji, jednej mięsnej i jednej bezmięsnej (mogą być ryby), dodatki w formie warzyw gotowanych oraz surówek oraz ziemniaki gotowane lub pieczone lub ryż.
24 lipca 2024 r.
- Kawa, herbata i woda na rozpoczęcie
- 1 przerwa kawowa przed południem (kawa, herbata, woda, ciastka lub ciasto co najmniej 2 rodzaje)
25 lipca 2024r.
- Kawa, herbata i woda na rozpoczęcie
- 1 przerwa kawowa przed południem (kawa, herbata, woda, ciastka lub ciasto co najmniej 2 rodzaje)
- Lunch w formie bufetu, zupa, dane główne, sok lub woda. Danie główne ma się składać z co najmniej dwóch opcji, jednej mięsnej i jednej bezmięsnej (mogą być ryby), dodatki w formie warzyw gotowanych oraz surówek oraz ziemniaki gotowane lub pieczone lub ryż.
Dodatkowo:
W ramach usługi mają być dostarczone stoły barowe wraz z obrusami w ilości minimum 15 szt. Wyżywienie w czasie lunchu podane w formie bufetu w podgrzewaczach (organizator zapewni stoły
w odpowiedniej ilości do rozstawienia sprzętu niezbędnego do serowania posiłku.
Wykonawca dostarcza obrusy do przykrycia stołów bufetowych a także sztućce, zastawę porcelanową (wykluczona jest zastawa papierowa, plastikowa czy styropianowa), szklanki oraz serwetki jednorazowe.
Wykonawca w ramach przerw kawowych dostarcza odpowiednie urządzenia podtrzymujące temperaturę kawa, herbaty lub wody niezbędnej do ich zaparzenia, z wyłączeniem zwykłych czajników elektrycznych, a także porcelanowe filiżanki raz ze spodeczkami (wykluczona jest zastawa papierowa, plastikowa czy styropianowa), woda może być w butelkach, jeśli będą w dzbankach Wykonawca dostarcza także szklanki, a także łyżeczki i serwetki jednorazowe.
Po każdej przerwie kawowej Wykonawca zobowiązany jest do sprzątnięcia brudnych, użytych naczyń i przygotowania ich na następną przerwę lub następny dzień.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-07-23 do 2024-07-25
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie kucharza
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Termin: 24 lipca 2024 r. w godzinach mięcha 13:00 a 14:00 (dokładna godzina przybycia gości ustalona będzie w terminie późniejszym z wybranym Wykonawcą)
Miejsce realizacji: Gdańsk stare miasto, lokal znajdujący się w odległości nie większej niż 15 min (ok 1 km) spacerem od Zielonej Bramy.
Liczba uczestników: 50 osób.
Zakres:
Restauracja dysponująca salą mogącą przyjąć ok 70 osób, najlepiej przy jednym, jednak nie więcej niż 3 dużych stołach. Preferowana lokalizacja w granicach starego miasta w Gdańsku Głównym. Obiad składający się z przystawki i dwóch dań oraz wody lub soku podanego w dzbankach ustawionych na stołach. Goście powinni być powitani miejscowym tradycyjnym trunkiem lub napojem.
Dania podawane na zastawie związane z tradycyjną kuchnia Gdańska i regionu, najlepiej inspirowane książką Kuchnia Gdańska autorstwa Aleksandry Kucharskiej i Katarzyny Fiszer. Propozycja menu musi zawierać wybór dań mięsnych i bezmięsnych. Zamawiający określi odpowiednio wcześniej liczbę osób oraz ilość dań mięsnych i bezmięsnych. Termin zostanie uzgodniony z Wykonawcą.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-07-24
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie kucharza
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Termin: 23 lipca 2024 r. w godzinach mięcha 18:30 – 23:00
Miejsce realizacji: Gdynia, lokal znajdujący się w odległości nie większej niż 15 min (ok 1 - 1,5 km) spacerem od miejsca zakwaterowania uczestników (hotel Mercure Gdynia Centrum, ul. Armii Krajowej 22).
Liczba uczestników: od 50 osób.
Zakres:
Lokal dysponujący salą mogącą przyjąć ok 70 osób, najlepiej przy jednym, jednak nie więcej niż 3 dużych stołach, lub przy stołach okrągłych na max 10 osób. Preferowana lokalizacja w Centrum Gdyni w okolicach Skweru Kościuszki oraz Bulwaru Nadmorskiego. Na wejście – przywitanie gości podany powitalny kieliszek Prosecco, wina lub miejscowego trunku. Kolacja składająca się z przystawki i dwóch dań serwowanych, bufetu co najmniej 3 przystawek ciepłych i co najmniej 5 przystawek zimnych oraz bufetu słodkiego z wyborem co najmniej 3 rodzajów deserów. Dodatkowo openbar zarówno w zakresie napojów bezalkoholowych, kawy, herbaty, wody, napojów gazowanych i niegazowanych, jak i napojów alkoholowych (max 3 rodzaje).
Lokal ma zapewnić możliwość przywitania gości przez organizatorów z wykorzystaniem sprzętu nagłaśniającego (głośnik, mikrofon) oraz miejsce przygotowane do występu artystycznego – wokalnego w czasie trwania kolacji (ok 2 godzin).
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-07-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie kucharza
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
4) zdolności technicznej lub zawodowejOpis spełnienia warunku:
a) Wykonawca musi wykazać się doświadczeniem (załącznik 13), że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okre-sie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz, których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określają-cych, czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz, którego usługi zostały wykonane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy;
Za spełnienie tego warunku zamawiający uzna należyte wykonanie 2 usług w zakresie działalności gastronomicznej, w tym organizacji zewnętrznych imprez dla co najmniej 50 osób każda (dotyczy wszystkich części).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany wynagrodzenia określonego w § 5 Umowy w związku ze zmianą liczby osób rzeczywiście uczestniczących w Konferencji. W przypadku zwiększenia liczby uczestników Konferencji, liczba uczestników oraz wynagrodzenie Wykonawcy mogą ulec proporcjonalnemu zwiększeniu w stosunku do wskazanej w Ofercie kwoty, jednak nie więcej niż o 10% wskazanej liczby uczestników oraz wynagrodzenia. W przypadku zmniejszenia liczby uczestników Konferencji wynagrodzenie Wykonawcy oraz liczba uczestników mogą ulec proporcjonalnemu zmniejszeniu w stosunku do wskazanej w Ofercie kwoty, jednak nie więcej niż o 10% wskazanej liczby uczestników oraz wynagrodzenia.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-06-25 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-06-25 09:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-07-24
INNE PRZETARGI Z GDYNI
- Wykonanie okresowych prac serwisowych oraz remontowych na samolocie L410-UVP-E-LW Turbolet SP-MBA.
- "Utrzymanie czystości na nabrzeżach portowych w Porcie Łeba"
- Prowadzenie sesji terapii systemowej dla rodzin wskazanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społeczne
- Wykonanie serwisowych przeglądów silników i agregatów prądotwórczych na jednostkach pływających Ośrodka Szkolenia Żeglarskiego MW
- Tekstylia z logiem Wydziału Zarządzania i Nauk o Jakości
- Rozbudowa boiska wielofunkcyjnego wraz z elementami małej architektury na terenie Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni
więcej: przetargi w Gdyni »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja konferencji "Nowe inspiracje" RODN WOM w Katowicach z noclegiem i wyżywieniem oraz cateringiem, a także zaprojektowanie, wykonanie i dostawa materiałów promocyjnych, KPO
- Kompleksowa organizacja usług szkoleniowych podnoszących kompetencje i kwalifikacje personelu służb świadczących usługi w społeczności lokalnej.
- Kompleksowa organizacja 5-dniowej wycieczki na Maltę dla 50 osób korzystających z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych Sądu Apelacyjnego w Rzeszowie
- Usługi hotelarskie noclegowe, restauracyjne na potrzeby organizacji szkoleń i seminariów przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie.
- Zap.m.noc.,m.park.,s.konf.oraz real.usł.gast.na potrz.przepr.semin.11.04.2025r.w Krakowie w ram.proj."Wsp.poz we wdr.st.akr."real.przezCMJwOZwram.progr.Fund.Eur.dlaRozw.Społ.2021-27współf.ześr.EFSP
- ZP.22.2025 - Świadczenie usług organizacji zakwaterowania, wyżywienia, wynajmu sal konferencyjnych
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.