Ogłoszenie z dnia 2024-09-13
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00569055/01 - Wynik z dnia 2024-10-29
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Miasto i Gmina Sanniki
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 611015916
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Warszawska 169
1.5.2.) Miejscowość: Sanniki
1.5.3.) Kod pocztowy: 09-540
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki
1.5.7.) Numer telefonu: 24 277 78 10
1.5.8.) Numer faksu: 24 277 78 15
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sanniki.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fcdadbe7-6b36-45e8-836f-26f2d04dbe00
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00499086
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-09-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00046226/21/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.7 „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025”
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-fcdadbe7-6b36-45e8-836f-26f2d04dbe003.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Adres strony internetowej prowadzonego postępowania: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-fcdadbe7-6b36-45e8-836f-26f2d04dbe00
Postępowanie można wyszukać również ze strony głównej Platformy e-Zamówienia (przycisk „ Przeglądaj postępowania/konkursy”).
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia.
5. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” ( „Formularze do komunikacji”).
Pozostałe informacje w SWZ.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” ( „Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem Wykonawcy/Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym . W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
2. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularza do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
3. Wszystkie wysyłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
5. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
6. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
7. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:sekretariat@sanniki.pl ( nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu).
Pozostałe informacje w SWZ.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-fcdadbe7-6b36-45e8-836f-26f2d04dbe00
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Miasto i Gmina Sanniki, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016,str. 1), dalej „RODO”, informuje, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miasto i Gmina Sanniki
z siedzibą: ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, tel. 24 277 78 10, e-mail: sekretariat@sanniki.pl,
2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Urzędzie Miasta i Gminy Sanniki jest Paweł Modrzejewski. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: inspektor@kiodo.pl,
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025”
4. Odbiorcami danych osobowych są lub mogą zostać: podmioty, którym na podstawie umowy powierzono przetwarzanie danych osobowych, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, banki organy administracji publicznej w tym inne jednostki samorządu terytorialnego lub urzędy państwowe w zakresie, w jakim będzie to wynikać z przepisów prawa zobowiązujących do udostępnienia tych danych, podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa - min. w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r. (t.j.Dz. U. 2023 poz. 1605 ze zm.) Prawo Zamówień publicznych.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres 5 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, nie dłużej jednak niż lat 15;
6. Podanie danych osobowych w związku z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie jest obowiązkowe, ale może być warunkiem niezbędnym do wzięcia w nim udziału, a następnie wykonywania umowy. W przypadku nie podania danych Zamawiający może odrzucić ofertę.
7. Posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych z tym zastrzeżeniem, że sprostowanie lub uzupełnienie nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub postanowień umowy
w zakresie niezgodnym z ustawą PZP*;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
______________________
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do
przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DG.271.28.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu.
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły spożywcze wynosi:
1 schab bez kości w klasie I bez tłuszczu zewnętrznego 4 kg
2 łopatka bez kości w klasie I 6 kg
3 żeberka wieprzowe w klasie I 2 kg
4 mięso mielone z łopatki, min. 88% mięsa wieprzowego 4 kg
5 mięso na gulasz w klasie I bez tłuszczu 4 kg
6 wołowina rosolowa klasa I 1 kg
7 wołowina bez kości w klasie I 1 kg
8 polędwica sopocka, produkt wieprzowy, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 75% 1 kg
9 kiełbasa podwawelska, produkt wieprzowo-wołowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 77%, mieso wołowe nie mniej niż 8% 1 kg
10 szynka w klasie I 2 kg
11 polędwiczki wieprzowe klasa I 4 kg
12 karkówka wieprzowa klasa I 1 kg
13 szynka swojska wieprzowa, mięso wędzone, parzone min. 95% mięsa z szynki 1 kg
14 polędwica z warzywami z mięsa drobiowo-wieprzowego i warzyw, min. 26% mięsa z kurczaka 1 kg
15 kiełbasa krakowska, mięso wieprzowe grubo rozdrobnione, parzone, wędzone, miesa wieprzowego min. 89% 1 kg
16 kiełbasa szynkowa wieprzowa, grubo rozdrobniona z dodatkiem mięsa szynki min. 37% 1 kg
17 szynka wieprzowa gotowana, min. 57% mięsa z szynki 1 kg
18 kiełbasa golonkowa, parzona, wędzona, gruboziarnista, min. 20% mięsa z golonki 1 kg
19 szynka konserwowa wieprzowa, min. 65% mięsa wieprzowego 1 kg
20 wątróbka drobiowa klasa I 3 kg
21 szynka z indyka, produkt parzony, zawartość mięsa z indyka min. 90% 1 kg
22 udziec z kurczaka klasa I 6 kg
23 porcje rosołowe klasa I 4 kg
24 skrzydełka z kurczaka klasa I 6 kg
25 skrzydełka z indyka 2 kg
26 szyjka z indyka 2 kg
27 filet z kurczaka, bez kości i skóry klasa I 6 kg
28 podudzie z kurczaka klasa I 5 kg
29 mięso mielone z piersi indyka, min. 95% mięsa z piersi indyka 4 szt
30 filet z kurczaka faszerowany indyk z dodatkiem suszonych warzyw, min. 45% filetu z kurczaka i min. 10% filetu z indyka 1 kg
31 pierś z kurczaka gotowana, min. 75% mięsa z kurczaka 1 kg
32 parówki z cielęciną, kiełbasa homogenizowana wieprzowa z dodatkiem cielęciny, wędzona, parzona 2 kg
33 parówki delikatesowe wieprzowe w osłonce niejadalnej, min. 71%mięsa wieprzowego 2 kg
34 pasztet drobiowy w puszce 155g, zawartość surowców z kurczka min. 38% 2 szt
35 skrzydło z indyka klasa I 1 kg
36 golonka z indyka klasa I 1 kg
37 filet z indyka w klasie I 4 kg
38 polędwica miodowa z mięsa filetu kurczaka, min. 40 % mięsa z kurczaka 1kg
39 pasztet w bloku, wyrób wieprzowo-drobiowy, pieczony, drobno rozdrobniony, zawartość mięsa min. 25% 1 kg
40 boczek wędzony nieparzony 2 kg
41 żołądki drobiowe 1 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i produktów mlecznych.
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły spożywcze wynosi:
1 ser biały – półtłusty 4 kg
2 mleko świeże w butelce 3,2% 1 litr -35 litr
3 mleko UHT 3,2 % bez laktozy 1 litr - 1 litr
4 masło śmietankowe kostka 200g, zawartość tłuszczu min. 82% 20 szt.
5 masło klarowane 250g 1 szt.
6 flora 35% tłuszcz do smarowania 400g, bez oleju palmowego, 100% roślinne, kwasy Omega3&6, 1 szt.
7 serek waniliowy o pojemności od 140-150 g bez syropu glukozowo--fruktozowego, maksymalnie 10g cukru w produkcie 20 szt.
8 serek twarogowy typu almette o pojemności 125-135g 6 szt.
9 ser parmezan 40g 2 szt.
10 twarożek odtłuszczony puszysty, opakowanie min. 90g 5 szt.
11 ser żółty Gouda niedopuszczalny wyrób seropodobny, podpuszczkowy, dojrzewający z mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu nie większej niż 27g/100g produktu 1 kg
12 jogurt naturalny z owocami o pojemności od 120-150g bez syropu glukozowo-fruktozowego maksymalnie 10g cukru 20 szt.
13 jogurt naturalny typu greckiego opakowanie o pojemności 400g, zawartość tłuszczu 2-2,5% 8 szt.
14 jogurt naturalny typu greckiego o smaku waniliowym, opakowanie o pojemności 150g, 10 szt.
15 serek homogenizowany waniliowy/truskawkowy w saszetce, 140g-40 szt.
16 deser o smaku truskawkowym z mleka, min. 33% mleka odtłuszczonego, opakowanie 115g 10 szt.
17 śmietana 18% 400g 10 szt.
18 serek topiony 100g 2 szt.
19 maślanka owocowa w kartonie 1litr- 4 szt.
20 maślanka naturalna pasteryzowana, w kartonie, 1l - 4 szt.
21 zsiadłe mleko 400g 4 szt.
22 serek homogenizowany 180g 20 szt.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców i przetworów owocowych.
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:
1 jabłka 8 kg
2 cytryny 1 kg
3 banany 6 kg
4 pomarańcze świeże 4 kg
5 dżem truskawkowy, brzoskwiniowy, wiśniowy, nie mniej niż 80% owoców w dżemie, słoik 280g 8 szt.
6 syrop owocowy 400ml 8 szt.
7 mandarynki 2 kg
8 truskawki świeże (produkty sezonowe, maj-czerwiec) 3 kg
9 gruszki 4 kg
10 winogrono 1 kg
11 kiwi 10 szt.
12 śliwki (sezon) 1 kg
13 arbuz 2 kg
14 truskawki mrożone 450g 2 szt.
15 wiśnie mrożone 450g 2 szt.
16 czarna porzeczka mrożona 450g 2 szt.
17 morele świeże (sezonowo) 2 kg
18 brzoskwinie świeże (sezonowo) 2 kg
19 brzoskwinie w puszce 820g 3 szt.
20 ananas plastry w puszce 565g 3 szt.
21 maliny świeże 250g(sezonowo) 2 szt.
22 borówka świeża 250g 2 szt.
23 maliny mrożone 450 2 szt.
24 awokado 4 szt.
25 baby mus po 6 miesiącu, owocowy/owocowo-warzywny, przecierowy, pasteryzowany, bez dodatku cukru, różne rodzaje, przeznaczony dla niemowląt i małych dzieci, 100g 50 szt.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i przetworów warzywnych.
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:
1 ziemniaki 110 kg
2 ziemniaki młode (maj- czerwiec) 20 kg
3 marchew 8 kg
4 pietruszka 4 kg
5 por 4 szt
6 pieczarki 1 kg
7 pomidor 4 kg
8 ogórek zielony 4 kg
9 koper 4 p
10 natka pietruszki 4 p
11 cebula 1 kg
12 cebula czerwona 1 kg
13 kapusta pekińska 2 kg
14 kapusta biała 2 kg
15 kapusta młoda w sezonie 2 szt
16 kapusta czerwona 1 kg
17 kapusta kwaszona 2 kg
18 seler 2 kg
19 sałata zwykła 3 szt.
20 sałata lodowa 1 szt.
21 rzodkiewka 4 p
22 ogórki kwaszone 2 kg.
23 kapusta włoska 1 szt.
24 burak botwinka (kwiecień-maj) 1 p
25 burak ćwikłowy 4 kg
26 brokuł świeży 1 szt.
27 brokuł mrożony 450g 6 szt.
28 szczypiorek 3 p
29 papryka czerwona 1 kg
30 papryka żółta 1 kg
31 czosnek 1 szt.
32 pomidory koktajlowe cherry 250g 3 szt.
33 kalafior mrożony 450g 4 szt.
34 kalafior świeży 1 szt.
35 szpinak mrożony 450g 1 szt.
36 szpinak świeży 200g 1 szt.
37 mięta w doniczce 1 szt.
38 tymianek w doniczce 1 szt.
39 bazylia w doniczce 1 szt.
40 fasola szparagowa mrożona 450g 6 szt.
41 mieszanka 7-mio składnikowa 450g 8 szt.
42 marcheweczki mini mrożone 450g 4 szt.
43 groszek zielony mrożony 450g 1 szt.
44 barszcz ukraiński mrożony opakowanie 400g 2 szt.
45 marchewka z groszkiem mrożonka 450g 3 szt.
46 groch suchy łuskany połówki 400g 1 szt.
47 fasola biała drobna 500g 1 szt.
48 koncentrat pomidorowy 30% 190g 4 szt.
49 koncentrat buraczany 300g 5 szt.
50 ogórki konserwowe w słoiku 0,9l 16 szt.
51 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g 3 szt.
52 kukurydza w puszce 400g 2 szt.
53 groszek zielony w puszce 400g 2 szt.
54 soczewica czerwona 350g 1 szt.
55 sałatka szwedzka 360 2 szt.
56 fasolka czerwona puszka 400g 1 szt.
57 mix sałat 150g-180g 2 szt.
58 bukiet warzyw 450g 6 szt.
59 sałata rzymska 1 szt.
60 ciecierzyca 400g 1 szt.
61 cieciorka puszka 400g 1 szt.
62 passata pomidorowa słoik 690g 4 szt.
63 pesto pomidorowe 180 g 3 szt.
64 pesto paprykowe 180g 3 szt.
65 pesto bazyliowe 180g 3 szt.
66 cukinia 2 kg
67 pomidory krojone bez skórki w kartonie 390g 3 szt.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw, makaronów, mąki i kasz.
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:
1 mąka typ 480 1 kg
2 mąka pszenna typ 500 4 kg
3 mąka kukurydziana 1kg 1 szt
4 mąka pełnoziarnista typ 1850, 900g 1 szt
5 ciasto francuskie 375g 1 szt.
6 makaron świderki 400g 4 szt.
7 makaron rosołowy 400g 8 szt.
8 makaron krajanka 400g 4 szt.
9 makaron pełnoziarnisty świderki/pióra 400g 4 szt.
10 makaron spaghetti 400g 2 szt.
11 makaron pióra 400g 2 szt
12 makaron kokardki mini 400g 2 szt
13 makaron mini rurka z warzywami 400g 2 szt
14 makaron gwiazdki 250g 4 szt
15 makaron kolanka 400g 10 szt.
16 makaron pene 400 g 10 szt.
17 zacierki 250g 6 szt
18 ryż 1kg 2 szt.
19 ryż brązowy w saszetkach 400g 2 szt
20 kasza manna błyskawiczna 400g 1 szt
21 kasza jęczmienna 400g 3 szt
22 kasza jęczmienna w saszetkach 400g 1 szt
23 kasza gryczana jasna w saszetkach 400g 1 szt.
24 kasza bulgur w saszetkach 400g 3 szt
25 kasza kus-kus 400 g 2 szt
26 płatki owsiane górskie 400g 1 szt
27 płatki owsiane błyskawiczne 400g 1 szt
28 płatki ryżowe błyskawiczne 250g 2 szt
29 płatki jęczmienne błyskawiczne 400g 2 szt
30 płatki jaglane 200g 2 szt
31 kaszka mleczno-zbożowa, mleko modyfikowane, bez oleju palmowego, po 8 miesiącu, różne rodzaje, 230g 2 szt
32 kaszka mleczno-ryżowa, mleko modyfikowane, bez oleju palmowego, bez glutenu, po 6 miesiącu, różne rodzaje, 230g 2 szt
33 cukier 15 kg
34 cukier waniliowy 16g 2 szt.
35 proszek do pieczenia 30g 1 szt
36 sól 1 kg
37 liść laurowy opakowanie 20g 1 szt.
38 keczup łagodny o minimalnej zawartości pomidorów 160g/100g opakowania o pojemności 0,5l 1 szt.
39 przyprawa warzywna do potraw bez glutaminianu sodu 200g 15 szt
40 zupa pieczarkowa w proszku 45g 4 szt
41 barszcz biały w proszku 165g 5 szt.
42 zupa grochowa w proszku 75g 4 szt
43 zupa fasolowa w proszku 63g 4 szt
44 majeranek 20g 1 szt.
45 papryka słodka mielona 20g 2 szt.
46 pieprz mielony 20g 2 szt.
47 curry przyprawa orientalna 20g 1 szt.
48 kurkuma 20g 1 szt.
49 tymianek 10g 1 szt
50 zioła prowansalskie 10g 1 szt.
51 rozmaryn 15g 1 szt.
52 czosnek suszony granulowany 20g 1 szt.
53 oregano 10g 1 szt.
54 bazylia 10g 1 szt.
55 ziele angielskie 20g 1 szt.
56 czosnek niedżwiedzi 4g 3 szt.
57 płatki kukurydziane z witaminami i żelazem 600g 2 szt
58 jajka klasa A, rozmiar L, waga 50-60g 45 szt.
59 olej rzepakowy, rafinowany 1 l 4 szt.
60 cynamon 15g 1 szt.
61 pieprz w ziarnach 20g 2 szt.
62 budyń (wanioliowy, śmietankowy, czekoladowy) 64g 16 szt
63 kisiel (wiśniowy, truskawkowy, malinowy, agrestowy, cytrynowy, pomarańczowy) 38 g 16 szt
64 galaretka (wiśniowa, truskawkowa, malinowa, agrestowa, cytrynowa, pomarańczowa) 75 g 10 szt
65 herbata ekspresowa 100 torebek 1 szt
66 herbata ekspresowa owocowa 20 torebek 4 szt.
67 mięta w saszetkach 30g 2 szt.
69 kawa zbożowa inka 150g 2 szt
70 kakao granulowane 350g 3 szt
71 miód pszczeli wielokwiatowy prawdziwy, opakowanie o pojemności 370g 4 szt.
72 koncentrat buraczany 300 g 1 szt.
73 sos słodko-kwaśny 350 g 2 szt.
74 fix spaghetti 4 sery z brokułami 48 g 2 szt.
75 woda niegazowana 1,5l 1 szt
76 sok owocowy 100% w kartoniku ze słomką 200ml 1 szt
77 woda niegazowana źródlana z dozownikiem 500ml 1 szt
78 biszkopty okrągłe 120g 8 szt
79 chrupki kukurydziane, produkt bezglutenowy, bez dodatku cukru i soli, 90g 6 szt
80 pałeczki kukurydziane, produkt bezglutenowy, bez dodatku cukru i soli, 540g 6 szt
81 talarki jaglano-kukurydziane/gryczane, produkt bez dodatki soli i cukru, 55g 8 szt
82 wafle ryżowe naturalne 130g 10 szt
83 groszek ptysiowy 80g 2 szt
84 grzanki pszenne 150g 1 szt
85 pestki dyni łuskane 100g 4 szt
86 rodzynki sułtańskie 200g 1 szt
87 ciastko biszkoptowe z nadzieniem jabłkowo truskawkowym (28%), 30g 25 szt
88 ciastko biszkoptowe z nadzieniem mlecznym (28%), 30g 25 szt
89 wafle tortowe kwadratowe 160g (5szt) 1 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb.
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:
1 ryba mrożona - filet z dorsza b/s SHP 230-280 10-20% glazury 4 kg
2 ryba mrożona - filet z miruny ze skórą, SHP 170-227 8 kg
3 ryba mrożona - filet z morszczuka b/s, SHP 170-230 4 kg
4 ryba mrożona - filet z mintaja b/s, SHP 170-340 4 kg
5 tuńczyk - puszka 170g, w sosie własnym, kawałki, zawartość ryby w opakowaniu min.70% 2 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:
1 chleb pszenny zwykły krojony 0,60 kg 35 szt
2 chleb razowy krojony 0,60 kg 5 szt
3 chleb pełnoziarnisty krojony 0,55kg 2 szt
4 bułka grahamka 0,06 kg 20 szt.
5 bułka poznańska duża 0,09 kg 10 szt.
6 bułka kajzerka 0,05 kg 40 szt.
7 bułka tarta 0,5 kg 4 szt.
8 bułka słodka z kruszonką 0,15kg 10 szt
9 bułka słodka z budyniem 0,08kg 10 szt
10 rogale z jabłkiem 0,08 kg 10 szt
11 bułeczki mleczne 400g 8 szt
12 pączki 0,08kg 1 szt
13 placek drożdżowy mała foremka 0,3kg 8 szt
14 chałka drożdżowa 0,3kg 8 szt
15 ciasteczka owsiane fitt na wagę 1 kg
16 ciastka domowe, kruche 1 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Żłobka Samorządowego w Sannikach w okresie od 01.10.2024 r. do 31.08.2025r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dań gotowych.
Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:
1 Pierogi z serem, opakowanie 400g , bez konserwantów 6 szt
2 Pierogi z truskawkami, opakowanie 400g, bez konserwantów 4 szt
3 Pierogi z mięsem, opakowanie 380g, bez konserwantów 4 szt
4 Pierogi ruskie, opakowanie 400g, bez konserwantów 4 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-01 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie danej części zamówienia 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O zamówienie publiczne mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki,o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp, tj.:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia
Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile
wynika to z odrębnych przepisów;
Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia
Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia
Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia
Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Ocena braku podstaw do wykluczenia, odbywa się na podstawie oświadczenia wstępnego, składanego przez wykonawcę zgodnie z art. 125 ustawy Pzp.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych służących potwierdzeniu spełniania warunków udziału w postępowaniu.
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu, odbywa się na podstawie oświadczenia wstępnego, składanego przez wykonawcę zgodnie z art. 125 ustawy Pzp.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) Dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania wykonawcy - odpis lub informacja z KRS, CEIDG lub z innego właściwego rejestru albo pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednioz załączonych dokumentów.
2) W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi.
3) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby – Załącznik Nr 3 lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. /jeżeli dotyczy/
4) Oświadczenie z art. 117 ust. 4 Pzp - Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie
zamówienia – Załącznik Nr 4 /jeżeli dotyczy/
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) W przypadku złożenia oferty wspólnej Wykonawcy ustanawiają pełnomocnikado reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania
w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2) Oferta wspólna musi spełniać wymagania:
a) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 1 składa:
- każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w zakresie,
w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu
lub
- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego
z wykonawców osobno.
b) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 2 składa:
- każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia(na oddzielnym formularzu)
lub
- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego z wykonawców osobno.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia zostały określone w projekcie umowy - Załącznik nr 57.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-09-23 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę w postępowaniu za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-09-23 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-10-22
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego:1) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych
w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa
w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego;
2) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 ze zm.) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego;
3) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2021 r. poz. 217 ze zm.), jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
Zamawiający dokona weryfikacji Wykonawców poprzez sprawdzenie listy sankcyjnej opublikowanej przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz rozporządzeń nr 765/2006 z dnia 18 maja 2006 r. dotyczącego środków ograniczających w związku z sytuacją na Białorusi i udziałem Białorusi w agresji Rosji wobec Ukrainy i nr 269/2014 z dnia 17 marca 2014 r. Strona 9 z 31 w sprawie środków ograniczających w odniesieniu do działań podważających integralność terytorialną, suwerenność i niezależność Ukrainy lub im zagrażających.
Uwaga: Osoba lub podmiot podlegające wykluczeniu na podstawie ust. 3, które w okresie tego wykluczenia ubiegają się o udzielenie zamówienia publicznego lub dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie lub biorą udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub w konkursie, podlegają karze pieniężnej w wysokości do 20 000 000 zł (art. 7 ust. 6 i 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r.)
INNE PRZETARGI SANNIKI
więcej: przetargi SANNIKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 1 w Piekarach Śląskich - domówienie na rok 2024.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 11 w Piekarach Śląskich na rok 2025
- Dostawa artykułów spożywczych (powtórka)
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO NR II WE WROCŁAWIU
- DOSTAWY PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU ZESPOŁU SZKÓŁ NR 7 W BIAŁYM BORZE
- Dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej dla Szkoły Podstawowej nr 217 w Warszawie.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.