Ogłoszenie z dnia 2024-12-02
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do czterech stołówek wchodzących
w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY NR 1 W PISZU
1.3.) Oddział zamawiającego: ZSP1PISZ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 367691764
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Gustawa Gizewiusza 8
1.5.2.) Miejscowość: Pisz
1.5.3.) Kod pocztowy: 12-200
1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL623 - Ełcki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkolepisz@op.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsp.pisz.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do czterech stołówek wchodzących
w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8d9c18e2-b220-4607-8763-99bbc0e7619a
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00627242
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00547711/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8d9c18e2-b220-4607-8763-99bbc0e7619a3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl/pl/.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. Identyfikator (ID) postępowania na Platformie e-Zamówienia:
ocds-148610-8d9c18e2-b220-4607-8763-99bbc0e7619a
5. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania do Platformy e-Zamówienia.
6. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. poz. 2415 z późn. zm.).
7. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 2247) - z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, w/w regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
8. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, o którym mowa w ust. 7, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik),lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
9. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, e-mail: przedszkolepisz@op.pl.
10. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia o zamówieniu, ID postępowania lub znakiem postępowania (ZSP1.350.4.2024). Z uwagi na ograniczoną liczbę znaków pozostałe zapisy zawarte są w częsci VIII Specyfikacji Warunków Zamówienia.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119.1 z późn. zm.), zwanego dalej „RODO”, informuję, że:
1) administratorem danych osobowych pozyskanych od Wykonawcy (zwanych dalej „danymi osobowymi Wykonawcy”) jest Zespół Szkolno – Przedszkolny Nr 1 w Piszu z siedzibą przy ul. Gustawa Gizewiusza 8, 12-200 Pisz, e-mail: przedszkolepisz@op.pl;
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Zespole Szkolno – Przedszkolnym Nr 1 w Piszu jest możliwy pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl;
3) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a i c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz”;
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio dotyczących Wykonawcy jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
8) Wykonawca posiada:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy,
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych Wykonawcy,
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO,
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących Wykonawcy narusza przepisy RODO.
9) Wykonawcy nie przysługuje:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. a i c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZSP1.350.5.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa różnych artykułów spożywczych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określaja Formularz asortymentowo – cenowy na część 1 – 2a do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
6. Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na część 1 – załącznik: 2a do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 366 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięs i produktów mięsno-wędliniarskich do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określa Formularz asortymentowo – cenowy na części 2 – załącznik: 2b do SWZ. Podane w w/w załącznikach gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
6. Ilości podane w Formularzach asortymentowo – cenowych na części 2 – załącznik: 2b do SWZ, stanowi podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 366 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określa Formularz asortymentowo – cenowy na część 3– załącznik: 2c,do SWZ. Podane w w/w załącznikach gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
6. Ilości podane w Formularzach asortymentowo – cenowych na części 3 – załącznik: 2c do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 366 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mleka i produktów mlecznych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określa Formularz asortymentowo – cenowy na część 4 – załącznik: 2d do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
6. Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na część 4 – załączniki: 2d do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 366 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia - oświadczenie Wykonawcy a o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona na poszczególną część, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień ich złożenia.
2. Na wezwanie Zamawiającego, o którym mowa w art. 274 ust. 1 ustawy, Wykonawca zobowiązany jest złożyć podmiotowy środek dowodowy w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia - oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołają do oferty na poszczególne części oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni Wykonawcy.6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Wszelkie zmiany umowy mogą być dokonywane na podstawie art. 455 ustawy.Zgodnie z art. 439 ustawy Strony mogą wnioskować o wprowadzenie zmian w wysokości maksymalnej wartości nominalnej zobowiązania określonej w § 6 ust. 2 umowy w przypadku zmian ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia, zgodnie z zapisami zawartymi w umowie.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-10 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-10 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-01-02
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
1. Zamawiający informuje, że Wykonawca może przesyłać ustrukturyzowane faktury elektronicznie, o których mowa w art. 2 pkt 4 ustawy z dnia 9 listopada 2018 r.o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub usługi oraz partnerstwie publiczno-prywatnym (Dz. U. z 2020 r. poz. 1666 z późn. zm.), tj. faktury spełniające wymagania umożliwiające przesyłanie za pośrednictwem systemu teleinformatycznego, zwanego dalej „platformą”, o których mowa w art. 2 pkt 32 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług.
2. Zamawiający informuje, iż posiada konto na platformie , umożliwiające odbiór i przesyłanie ustrukturyzowanych faktur elektronicznych oraz innych ustrukturyzowanych dokumentów elektronicznych za swoim pośrednictwem, a także przy wykorzystaniu systemu teleinformatycznego obsługiwanego przez OpenPEPPOL, której funkcjonowanie zapewnia Minister Rozwoju i Technologii z siedzibą przy Placu Trzech Krzyży 3/5, 00-507 Warszawa. Platforma dostępna jest pod adresem: https://efaktura.gov.pl/uslugi-pef/.
3. Globalny Numer Lokalizacyjny, który oznacza Zamawiającego w sensie formalno - prawnym - 5907699060061.
INNE PRZETARGI Z PISZA
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2025 roku na terenie miasta Pisz
- Dostawa samochodu osobowego
- Dostawa 2 fabrycznie nowych samochodów dostawczych typu wywrotka.
- Świadczenie usług w zakresie zimowego utrzymania ulic, dróg, chodników, parkingów, wiat, przystanków, zatok autobusowych oraz dojść do zatok na terenie gminy Pisz, poza obszarem miasta Pisz
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym w zakresie przyjmowania, przemieszczania i doręczania przesyłek pocztowych, paczek pocztowych oraz ich ewentualnych zwrotów
- "Dostawa paliw płynnych dla pojazdów i maszyn Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. w Piszu"
więcej: przetargi w Piszu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowym Sączu ul. Nawojowska 159
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W PUBLICZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ W STANACH
- Dostawa żywności na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 32 w Bytomiu
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu
- Dostawa warzyw i owoców w I półroczu 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 3 im. Feliksa Szołdrskiego w Nowym Tomyślu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.