To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-01-29
Siemianowice Śląskie: Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich
Numer ogłoszenia: 20350 - 2016; data zamieszczenia: 29.01.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 332496 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy, ul. J. Pawła II 1a, 41-100 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie, tel. 032 7660490, faks 032 7660490.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich. W ramach świadczonych usług cateringowych Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie od poniedziałku do niedzieli przez cały okres obowiązywania umowy, zapewniając ciągłość dostaw świeżych posiłków bez względu na ewentualne awarie i wstrzymanie produkcji. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa do siedziby Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich świeżych posiłków ( wyżywienie całodzienne ) zgodnie z ich zamówioną ilością - (około 28 posiłków dziennie, w tym 7 diet) i specyfiką wg. systematyki diet szpitalnych. Zamawiający przewiduje dostawy cateringu w ilości 28 posiłków dziennie, w zależności od zapotrzebowania. Zamawiający zastrzega, iż 7 z 28 posiłków muszą stanowić posiłki dietetyczne. Świadczenie usług cateringowych przez Wykonawcę obejmować będzie całodzienne wyżywienie tj. zapewnienie śniadań, obiadów i kolacji. Wartość kaloryczna całodniowego wyżywienia: minimum 2500 kalorii. Całodzienne wyżywienie będzie się składać przykładowo z: Śniadanie: zupa mleczna 250ml, kawa z mlekiem 250ml, masło 20g, chleb 100g, wkładka (wędlina, pasztet, pasta, ser, twaróg itp.) 30g Obiad: zupa 250ml, drugie danie: mięso ryba 100g wkład mięsny w przypadku gulaszów, sosów mięsnych itd. min. 80g, ziemniaki ryż kasza: 200g, warzywa (KONIECZNIE: gotowane, duszone - nie surowe) 100g DIETY: mięso gotowane drobiowe. Kolacja: masło 20g, chleb 100g, wkładka (wędlina, jajko, pasztet, pasta, ser, twaróg itp.) 30g. Wykonawca ma ponadto dostarczać Zamawiającemu miesięcznie 30 kg cukru, 24 litrów mleka w kartonach, 10 litrów sok zagęszczony do wody, 2000 sztuk herbaty. Raz na dwa tygodnie Wykonawca ma obowiązek dostarczyć wraz z posiłkiem suchy prowiant tj. dżem miód pasztet konserwę itp. (wkład z długim okresem przydatności) w ilości całodziennego zapotrzebowania na śniadanie i kolacje, sucharki, chrupkie pieczywo w ilości 10 paczek po min. 200g (można zakupić więcej paczek w mniejszej gramaturze), suche kaszki kleiki ryżowe kukurydziane w ilości 4 paczki min. 200g. Temperatura posiłków w chwili dostarczenia do Zamawiającego musi mieć co najmniej: a) zupa - 75 C b) II danie (mięso, sos, ziemniaki) - 65 C c) sałatki i surówki - 4 C Pomiar temperatury, wagi oraz jakości dostarczonych posiłków odbywać się będzie przez pracowników Zamawiającego. Zamawiający oświadcza, iż dysponuje niezbędnym, certyfikowanym urządzeniem do pomiaru temperatury dostarczanych posiłków. Wykonawca będzie zobowiązany dostarczać posiłki do siedziby Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich w wyznaczonych godzinach tj. śniadanie: 07:00 - 07:30 obiad wraz z kolacją: 12:30 - 13:00. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać jadłospis na każdy kolejny tydzień z wyszczególnieniem gramatur posiłków i diet. Wykonawca ma obowiązek powierzenia dietetykowi przygotowywania jadłospisu w poszczególnych dietach z uwzględnieniem kaloryczności, gramatury i wartości odżywczych posiłków. Świerze posiłki powinny być urozmaicone, muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę przy równoczesnym zapewnieniu sezonowości oraz potraw świątecznych. Zamawiający nie dopuszcza się stosowania zup, sosów, ziemniaków itp. z komponentów proszkowych (torebek). Zamawiający nie dopuszcza również stosowania margaryny zamiast masła. Posiłki mają być dostarczane w odpowiednich termosach transportowych przystosowanych do transportu żywności, spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Wykonawca zapewni odbiór, mycie, dezynfekcję termosów transportowych wraz z pozostałymi w nich niepokonsumpcyjnymi resztkami. W przypadku zatrucia pokarmowego na skutek spożycia dostarczanych posiłków Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność, w tym koszty związane z usunięciem skutków zatrucia. Wykonawca zapewni usuwanie wszystkich odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. Wykonawca zapewni odpowiedni pojemnik szczelnie zamykany na pozostałości pokonsumpcyjne pacjentów, oraz worki jednorazowe. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Wykonawca przygotuje posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.). Wykonawca zapewni dowóz posiłków własnym transportem na miejsce wskazane przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do przewożenia posiłków środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną do przewozu żywności a osoby wykonujące przedmiot zamówienia zobowiązane są do posiadania aktualnej książeczki sanitarno - epidemiologicznej. Zamawiający przewiduje dostawę maksymalnej ilości całodziennych wyżywień przez okres trwania umowy: 10.248 Należy nadmienić, że liczba dostarczanych porcji może ulegać zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb podopiecznych. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część w/w posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie sporządzone i dostarczone ilości posiłków w trakcie realizacji zamówienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- NIRO Sp. z o.o, ul. Ścinawska 37, 59-300 Lubin, kraj/woj. dolnośląskie.
- NIROPRIM Sp. z o.o., ul. Ścinawska 37, 59-300 Lubin, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 75189,58 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 80241,84
Oferta z najniższą ceną: 80241,84 / Oferta z najwyższą ceną: 84546,00
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI Z SIEMIANOWIC ŚLĄSKICH
- Modernizacja zabytkowej "Rybaczówki" w Parku Górnik - zaprojektuj i wybuduj.
- Sukcesywna dostawa i rozładunek płynów dializacyjnych i materiałów eksploatacyjnych do terapii nerkozastępczej do posiadanych przez Zamawiającego aparatów Prismaflex oraz Prismax.
- Budowa parkingów, ulic i chodników w Siemianowicach Śląskich - zaprojektuj i wybuduj
- Indywidualne poradnictwo psychologiczne w związku z realizacją projektu DLA DOBRA RODZINY w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027 współfinansowanego ze środków E F S P.
- Kompleksowa usługa konserwacji i utrzymania oświetlenia ulicznego stanowiącego własność Gminy Siemianowice Śląskie.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie usług cateringowych ( 2 części).
- Usługi cateringowe na 2025 r. dla Przedszkola nr 445 w Warszawie.
- Usługa społeczna polegająca na świadczeniu kompleksowych usług wyżywienia w ramach programu Szkoły Letniej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
- Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia "Seminarium WMEiL" w dniu 13 czerwca 2025 r. w Przasnyszu dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- 43.2025 Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.