eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KwiatkowicePrzygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci z Zespołu Szkół w Kwiatkowicach i Szkoły Podstawowej w Zalesiu na bazie istniejącej kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Kwiatkowicach

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-08-05

Kwiatkowice: Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci z Zespołu Szkół w Kwiatkowicach i Szkoły Podstawowej w Zalesiu na bazie istniejącej kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Kwiatkowicach
Numer ogłoszenia: 314070 - 2013; data zamieszczenia: 05.08.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 138927 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Kwiatkowicach, ul. Szkolna 17, 98-105 Kwiatkowice, woj. łódzkie, tel. 43 677 30 73, faks 43 677 30 73.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci z Zespołu Szkół w Kwiatkowicach i Szkoły Podstawowej w Zalesiu na bazie istniejącej kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Kwiatkowicach.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Szczegółowe informacje dotyczące zakresu i sposobu dożywiania w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Kwiatkowicach oraz w Szkole Podstawowej w Zalesiu 1. Szacunkowa liczba obiadów jednodaniowych - ok. 110 dziennie, wydawanych naprzemiennie - w jednym dniu zupa z wkładką mięsną w ilości ok. 110 porcji, w drugim dniu - drugie danie w ilości ok. 110 porcji, w tym dla uczniów Zespołu w Kwiatkowicach w ilości ok. 60 obiadów i dla uczniów ze Szkoły Podstawowej w Zalesiu ok. 50 obiadów wraz z dowiezieniem i wydaniem w okresie dni nauki szkolnej w okresie od 06. 09. 2013 r. do 25. 06.2014 r. 2. Nie przewiduje się dożywiania uczniów w okresie wakacji i ferii szkolnych oraz w czasie zajęć pozalekcyjnych ( zielone szkoły, półkolonie itp. ); 3. Wykonawca udostępnia stołówkę na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych; 4. Wykonawca zawiera umowę z właściwym Ośrodkiem Pomocy Społecznej dotyczącą pomocy finansowej na dożywianie dla uczniów uprawnionych do niej; 5. Wykonawca przechowuje tygodniowe jadłospisy w celu ich kontroli przez Zamawiającego oraz podaje je do ogólnej wiadomości w Szkole Zamawiającemu; 6. Wykonawca rozlicza się z Zamawiającym na podstawie przedłożonych list uczniów korzystających z obiadów, sporządzonych przez upoważnione przez Dyrektorów Szkół osoby. . 7. Przygotowanie posiłków musi być zgodne z normami żywienia i racjami pokarmowymi, określonymi dla dzieci i młodzieży szkolnej w wieku 6 - 12 i 13 - 15 lat. 8. Wydawanie posiłków następować będzie w godzinach uzgodnionych z Dyrektorem Zespołu Szkół. Spożywanie posiłków odbywać się będzie świetlicy szkolnej, którą po każdej jedzącej grupie Wykonawca jest zobowiązany sprzątnąć; winien także umyć zgodnie z wymogami sanitarnymi po nich każdorazowo naczynia. 9. Posiłki muszą być urozmaicone, przygotowywane wg wcześniej ustalonego tygodniowego jadłospisu. Jadłospis powinien zaś być przygotowany tak, by w trakcie tygodnia dania nie powtarzały się. Podawane posiłki mają być zawsze gorące (o ile takie winny być z założenia). Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 10. Posiłki do Szkoły Podstawowej w Zalesiu dostarczane będą środkiem transportu należącym do Wykonawcy, w specjalnych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Termosy znajdują się na wyposażeniu Zamawiającego i będą również wydzierżawione Wykonawcy, który winien zadbać o ich czystość i stan. 11. Harmonogram wydawania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami szkół w Kwiatkowicach i w Zalesiu. 12. Każdy posiłek w przypadku ww. szkół podstawowych i gimnazjum winien zawierać minimum 550 kcal; - udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku; - udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; - udział energii z tłuszczu nie powinien przekroczyć 30%. 13. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych; - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - zgodne z normami żywieniowymi stosowanie jaj, cukru i soli; 14. Zupy - należy przygotowywać na wywarach jarskich ( warzywnych ) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika; zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach.; podprawianie zup - niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem, ewent. mąką, sporadycznie zasmażką; przeciętna waga 1 porcji - 400 g; 15. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego ( mięso, ryby, drób ), produktów bogatych w węglowodany złożone ( ziemniaki, kasza, kluski itp. ) oraz dodatków warzywnych ( surówki, warzywa gotowane ); B. Szczegółowe informacje dotyczące zakresu i sposobu dożywiania w Przedszkolu Samorządowym w Kwiatkowicach. 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa 3 gotowych posiłków dziennie ( zestawu ): śniadania, dwudaniowego obiadu i podwieczorku dla dzieci w wieku 3 - 6 lat, uczęszczających do Przedszkola Samorządowego w Kwiatkowicach. 2. Liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi - 25. 3. Zamawiający oświadcza, że wskazana wyżej ilość ma charakter szacunkowy, a rzeczywista ilość dziennych zestawów wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności dzieci w Przedszkolu. 4. Wykonawca jest zobowiązany do: a) zapewnienia dostarczenia posiłków we wszystkie dni pracy Przedszkola 3 razy dziennie w okresie od 02. 09. 2013 r. do 15. 07. 2014 r. - zgodnie z poniższymi zasadami: śniadanie 9.00 obiad - 12.00 podwieczorek - 14.00 b) ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień składane będzie przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godziny 8.00 każdego dnia, z możliwością korekty liczby obiadów i podwieczorków do godziny 9.00; c) posiłki Wykonawca dostarcza na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw; d) jadłospis powinien być układany przez Wykonawcę na okres 5 dni i zatwierdzany przez Zamawiającego; e) posiłki muszą być przygotowywane na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z normami HACCP. Muszą też spełniać wymogi zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku przedszkolnym; f) posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Przedmiot zamówienia zgodnie z CPV 55523100-3..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.08.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Specjalistyczny Zakład Opieki zdrowotnej FEL-MED Sp. z o.o, ul. Szpitalna 6, 92-207 Łódź, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 90461,76 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 90461,76

  • Oferta z najniższą ceną: 90461,76 / Oferta z najwyższą ceną: 122668,20

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.