eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦widnica › Og³oszenie o zamówieniu na dostawy sukcesywne warzyw

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2010-12-02

¦widnica: Og³oszenie o zamówieniu na dostawy sukcesywne warzyw
Numer og³oszenia: 345099 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy w ¦widnicy , ul. Trybunalska 16, 58-100 ¦widnica, woj. dolno¶l±skie, tel. 0-74 854 93 00, faks 0-74 854 93 02.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: wiêziennictwo.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Og³oszenie o zamówieniu na dostawy sukcesywne warzyw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: PAKIET I Buraki æwik³owe - 4100 kg Cebula - 4600 kg Jab³ka - 1980 kg Kalafior - 100 kg Kapusta bia³a - 5500 kg Kapusta czerwona - 1400 kg Kapusta pekiñska - 2050 kg Marchew - 6500 kg Ogórki ¶wie¿e - 300 kg Papryka czerwona - 200 kg Pieczarki - 1200 kg Pietruszka korzeñ - 900 kg Pomidory - 200 kg Por - 750 kg Sa³ata - 100 kg Seler - 960 kg Ziemniaki - 48000 kg PAKIET II Ogórki kiszone - 900 kg Kapusta kiszona - 2760 kg Podane ilo¶ci s± ilo¶ciami szacunkowymi uwzglêdniaj±ce maksymalne zaludnienie jednostki, dlatego te¿ ze wzglêdu na ró¿ne zaludnienie jednostki ilo¶ci mog± ulec zmianie. Z tego tytu³u Dostawcy nie bêd± przys³ugiwa³y ¿adne roszczenia wobec Odbiorcy. Wszystkie artyku³y musz± byæ ¶wie¿e..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 01.01.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymagalne

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o¶wiadczenie wykonawcy aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o¶wiadczenie wykonawcy

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o¶wiadczenie wykonawcy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o¶wiadczenie wykonawcy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o¶wiadczenie wykonawcy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Ze wzglêdu na wystêpowanie du¿ych wahañ cen zwi±zanych z sezonowo¶ci± i uzale¿nionych od wielko¶ci plonów, wprowadza siê nastêpuj±cy mechanizm waloryzacji cen : 1. ceny podane w formularzu ofertowym bêd± cenami bazowymi 2. podstaw± zmiany bêd± notowania cen warzyw i owoców z gie³dy Targ piast publikowane na stronie internetowej www.targpiast,com.pl 3. w oparciu o notowania na dzieñ sk³adania ofert, zostanie dla ka¿dego artyku³u ustalony sta³y wspó³czynnik waloryzacyjny wg poni¿szej formu³y: W =( Cena bazowa x 100 %) : Cena gie³dowa W - wspó³czynnik waloryzacyjny dla danego artyku³u Cena bazowa - cena danego artyku³u podana w formularzu ofertowym Cena gie³dowa - ¶rednia cena danego artyku³u wg notowañ na gie³dzie na dzieñ otwarcia ofert Cena po waloryzacji bêdzie mia³a formu³ê Cgn x W = nowa cena bazowa brutto dla danego artyku³u Cgn - ¶rednia cena gie³dowa dla danego artyku³u na dzieñ sporz±dzania waloryzacji W - sta³y wspó³czynnik waloryzacyjny obliczony w dniu sk³adania ofert Przyk³ad 1 cena ofertowa marchewki wynosi 0,80 z³ ¶rednia cena gie³dowa marchewki w dniu otwarcia ofert 0,75 z³ Wspó³czynnik waloryzacyjny dla marchewki wynosi (0,80x 100%): 0,75 = 1,066 W dniu waloryzacji ¶rednia cena gie³dowa marchewki wynosi 1,20 z³ Nowa cena bazowa po waloryzacji marchewki bêdzie wynosiæ 1,20 x 1,066 = 1,28 z³ Przyk³ad 2 cena ofertowa kapusty wynosi 0,45 z³ ¶rednia cena gie³dowa kapusty w dniu otwarcia ofert wynosi 0,50 z³ Wspó³czynnik waloryzacyjny dla kapusty wynosi (0,45x 100%): 0,50 = 0,90 W dniu waloryzacji ¶rednia cena gie³dowa kapusty wynosi 0,30 z³ Nowa cena bazowa po waloryzacji kapusty bêdzie wynosiæ 0,30 x 0,90 = 0,27 z³ Waloryzacja cen bêdzie nastêpowa³a w okresie od maja do wrze¶nia w³±cznie nie czê¶ciej ni¿ raz w tygodniu, a w pozosta³ych okresach nie czê¶ciej ni¿ raz w miesi±cu. Prawo wyst±pienia z wnioskiem o zmianê cen przys³uguje zarówno Wykonawcy jak i Zamawiaj±cemu. Ka¿dorazowa zmiana cen wymaga formy pisemnej w postaci aneksu do niniejszej umowy Zmiana umowy w zakresie wynagrodzenia, dopuszczalna bêdzie tak¿e w przypadku zmiany stawki podatku VAT na artyku³y objête przedmiotem umowy. Zmiana stawki nast±pi z dniem wej¶cia w ¿ycie aktu prawnego okre¶laj±cego zmianê stawki podatku VAT. Wykonawca zastosuje stawkê nowo obowi±zuj±c± bez jakichkolwiek zmian pozosta³ych elementów ceny.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Areszt ¦ledczy w ¦widnicy ul. Trybunalska 16 58-100 ¦widnica.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 14.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Aresztu ¦ledczego w ¦widnicy ul. Trybunalska 16 58-100 ¦widnica.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: PAKIET I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: PAKIET I Buraki æwik³owe - 4100 kg Cebula - 4600 kg Jab³ka - 1980 kg Kalafior - 100 kg Kapusta bia³a - 5500 kg Kapusta czerwona - 1400 kg Kapusta pekiñska - 2050 kg Marchew - 6500 kg Ogórki ¶wie¿e - 300 kg Papryka czerwona - 200 kg Pieczarki - 1200 kg Pietruszka korzeñ - 900 kg Pomidory - 200 kg Por - 750 kg Sa³ata - 100 kg Seler - 960 kg Ziemniaki - 48000 kg.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 01.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: PAKIET II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: PAKIET II Ogórki kiszone - 900 kg Kapusta kiszona - 2760 kg.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 01.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.