eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaŚwiadczenie usług cateringowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-03-23

Warszawa: Świadczenie usług cateringowych
Numer ogłoszenia: 66160 - 2016; data zamieszczenia: 23.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Komisji Nadzoru Finansowego, Pl. Powstańców Warszawy 1, 00-030 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 262 57 77, faks 22 262 52 74; 262 52 70 , strona internetowa www.knf.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych przez Urząd Komisji Nadzoru Finansowego przez okres do 12 miesięcy od dnia podpisania umowy w czterech siedzibach zamawiającego znajdujących się w Warszawie przy Pl. Powstańców Warszawy 1, ul. Jasnej 12, ul. Niedźwiedzia 6e oraz Jasna 8. Poprzez usługę cateringową należy rozumieć: -przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków poczęstunków w wyznaczonym czasie i wyznaczonym miejscu dla uczestników spotkania, zgodnie ze zleceniami na usługi cateringowe przekazanymi przez Zamawiającego, -dostarczenie stołów w ilościach dopasowanych do ilości uczestników spotkania: bufetowych (służących do serwowania posiłków poczęstunków) oraz koktajlowych (służących do spożywania posiłków poczęstunków) wraz z ich nakryciem i dekoracją (przy użyciu zastawy porcelanowej lub z porcelitu, naczyń szklanych, metalowych sztućców, obrusów lub skertingów satynowych, papierowych serwetek oraz dekoracji kwiatowych). Posiłki poczęstunki powinny być przygotowane z produktów świeżych, spełniających normy produktów spożywczych, podawane estetycznie przez fachową obsługę w stroju dopasowanym do rangi spotkania. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2015 r., poz. 594 z późn. zm.)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienie wyboru trybu

    Zgodnie z art. 67 ust 1 pkt 6 ustawy Prawo Zamówień Publicznych Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki w przypadku udzielenia, w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego, dotychczasowemu Wykonawcy usług zamówień uzupełniających, stanowiących nie więcej niż 50 % wartości zamówienia podstawowego i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień, jeżeli zamówienie podstawowe zostało udzielone w trybie przetargu ograniczonego, a zamówienie uzupełniające było przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu dla zamówienia podstawowego i jest zgodne z przedmiotem zamówienia podstawowego. W przeprowadzonym w 2015 roku postępowaniu na Świadczenie usług cateringowych Zamawiający przewidział możliwość udzielenia zamówień uzupełniających do zamówienia podstawowego. W pkt 1.6 SIWZ. Zamawiający określił zakres zamówień uzupełniających jako świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych przez Urząd Komisji Nadzoru Finansowego w czterech siedzibach zamawiającego znajdujących się w Warszawie przy Pl. Powstańców Warszawy 1, ul. Jasnej 12, ul. Niedźwiedzia 6e oraz Jasna 8. Jednocześnie w ogłoszeniu o zamówieniu w pkt. II.1.5) Zamawiający zamieścił informację, że przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających. W związku ze wzrostem zapotrzebowania na usługi cateringowe spowodowane m in. oddaniem do użytku Centrum Konferencyjno-Szkoleniowego i organizacją szkoleń i seminariów oraz trudną do przewidzenia ostateczną liczbą spotkań, realizowanych wraz z zapleczem cateringowym, koniecznym okazała się realizacja zamówienia uzupełniającego. Wartość zamówienia uzupełniającego stanowi 25,41% w odniesieniu do umowy podstawowej.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA

  • GME Restauracje Sp. z o.o. sp. k, ul. Czerska 14, 00-732 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.