eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczecin › Dostawa pod³o¿y laboratoryjnych.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2009-06-17

Szczecin: Dostawa pod³o¿y laboratoryjnych.
Numer og³oszenia: 93521 - 2009; data zamieszczenia: 17.06.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Inspekcja Weterynaryjna - Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Szczecinie , ul. Ostrawicka 2, 71-337 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4898200, faks 091 4898255.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.wiw.szczecin.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja rz±dowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa pod³o¿y laboratoryjnych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa pod³o¿y laboratoryjnych: Zadanie 1. Po¿ywki mikrobiologiczne wg za³±cznika nr 2 do SIWZ (63 pozycji) Zadanie 2. Po¿ywki gotowe na p³ytkach wg za³±cznika nr 2 do SIWZ (3 pozycje) spe³niaj±cych poni¿sze wymagania szczegó³owe: 1.Produkty powinny byæ wyprodukowane zgodnie z systemem zarz±dzania jako¶ci± ISO 9001 lub równowa¿nym, a ich sk³ad powinien byæ zgodny z przytoczonymi w za³±czniku normami. 2.Dostarczone po¿ywki musz± mieæ nastêpuj±ce terminy wa¿no¶ci: - po¿ywki sypkie - 2 lata od dostawy - suplementy min. 1 rok od dostawy - po¿ywki gotowe na p³ytkach min. 8 tygodni od dostawy z wyj±tkiem p³ytek odciskowych typu Rodac, gdzie termin ten powinien wynosiæ przynajmniej 3 miesi±ce od dostawy. Temperatury przechowywania wszystkich po¿ywek i suplementów powy¿ej 1 oC Suplementy rozpuszczalne wy³±cznie w wodzie lub alkoholu etylowym. Wymagana wydajno¶æ suplementów wed³ug za³±cznika nr 2 SIWZ. W rubryce wielko¶æ opakowania w nawiasach podano wydajno¶æ jednej fiolki suplementu na okre¶lon± ilo¶æ ml pod³o¿a gotowego. Suplement jest integraln± czê¶ci± po¿ywki bazowej i musi pochodziæ od jednego producenta. 3.Ka¿da dostarczona partia po¿ywek mikrobiologicznych musi posiadaæ dokumentacjê zawieraj±c±: - nazwê po¿ywki - listê sk³adników i suplementów - numer katalogowy - numer partii produkcyjnej - dane dotycz±ce oceny wzrostu drobnoustrojów u¿ytych do kontroli i oceny po¿ywki - data przydatno¶ci do u¿ycia - warto¶æ pH przed u¿yciem po¿ywki - proponowany termin i warunki przechowywania po¿ywki po przygotowaniu - karta charakterystyki w jêzyku polskim - ¶wiadectwo kontroli jako¶ci danej partii produktu od producenta - dane techniczne opisuj±ce sposób przygotowania po¿ywki 4. Ka¿da dostarczona partia po¿ywek gotowych na p³ytkach musi posiadaæ dokumentacjê zawieraj±c±: - nazwê po¿ywki - listê sk³adników i suplementów - numer katalogowy - numer partii produkcyjnej - dane dotycz±ce oceny wzrostu drobnoustrojów u¿ytych do kontroli i oceny po¿ywki - data przydatno¶ci do u¿ycia - warto¶æ pH - karta charakterystyki w jêzyku polskim, - ¶wiadectwo kontroli jako¶ci danej partii produktu od producenta 5. ¦wiadectwo kontroli jako¶ci od producenta musi zawieraæ w szczególno¶ci nastêpuj±ce informacje: - w³a¶ciwo¶ci fizyczne po¿ywki (kolor, pH, sterylno¶æ) - wykaz szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC wraz charakterystyk± mikrobiologiczn± zgodn± z przytoczonymi w SIWZ normami i/lub norm± ISO 11133 - liczbowe oznaczenia ¿yzno¶ci dla po¿ywek do metod ilo¶ciowych wraz z opisem morfologii kolonii wyros³ych na po¿ywce - datê wystawienia ¶wiadectwa - czytelny nadruk na denku p³ytki z po¿ywk± musi zawieraæ nazwê po¿ywki, nr serii i datê wa¿no¶ci, (inna forma oznaczenia mo¿e byæ w przypadku p³ytek kontaktowych ze wzglêdu na mniejsz± ¶rednicê p³ytki) 6.Dostarczenie (transport) wszystkich po¿ywek do laboratorium musi odbywaæ siê z zachowaniem warunków przewidzianych przez producenta dla przechowywania produktu. Zamkniêcie opakowañ po¿ywek mikrobiologicznych z ko³nierzem (obrêcz±). 7. Po¿ywki mikrobiologiczne konfekcjonowane w opakowaniach max. 0,5 kg. 8. Dostarczone pod³o¿a musz± byæ zgodne z podanymi normami w SIWZ. W sytuacji, w której normy te ulegn± zmianie wykonawca bêdzie zobowi±zany do dostarczenia pod³o¿y zgodnych z nowymi obowi±zuj±cymi normami. W przypadku zmiany normy ewentualna, nowa cena nie mo¿e byæ wy¿sza ni¿ zaoferowana. 9. Parametry graniczne dla po¿ywek gotowych na p³ytkach: - ¶rednica p³ytki 9 cm - ¶wiadectwo kontroli jako¶ci (Certyfikat Kontroli Jako¶ci - zgodny z ISO 13485 i ISO 9001 dla ka¿dej partii produktów - mo¿liwo¶æ zwrotu przero¶niêtych i uszkodzonych p³ytek - grubo¶æ warstwy równomiernie rozlanego agaru nie powoduj±ca wysychania pod³o¿a.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 33.14.10.00 - Jednorazowe, niechemiczne artyku³y medyczne i hematologiczne .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Oferta musi byæ zabezpieczona wadium w wysoko¶ci: Zadanie 1: 3000 PLN Zadanie 2: 1000 PLN RAZEM wszystkie zadania: 4000 PLN

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy : 1. Posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ tj. posiadaj± uprawnienia do wykonywania dzia³alno¶ci w zakresie przedmiotu zamówienia 2. Posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3. Znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia 4. Nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia Ocena bêdzie dokonywana na zasadzie spe³nia-nie spe³nia, w oparciu o o o¶wiadczenia Wykonawcy i dokumenty wymienione w punkcie 9.9. SIWZ, tj..
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1 Wype³niony formularz ofertowy Wykonawcy. 2 Wype³niony formularz cenowy - wykaz pod³o¿y laboratoryjnych, odpowiedni do zadania/ñ, na które sk³adana jest oferta 3 O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu 4 Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. 5 Wykaz czê¶ci zamówienia, których wykonanie Wykonawca zamierza powierzyæ podwykonawcom. 6 Przyk³adowe specyfikacje jako¶ciowe producenta wraz z certyfikatem kontroli jako¶ci po¿ywek: 1. agar wg Ottaviani i Agosti gotowej na p³ytkach wraz z 10 p³ytkami do oceny /zad.2/ 2. agar wg Ottaviani i Agosti sypkiej /zad.1/ 3. po¿ywki XLD sypkiej /zad.1/ 4. po¿ywki XLD gotowej na p³ytkach wraz z 10 p³ytkami do oceny /zad.1/ 5. po¿ywki TBX sypkiej /zad.1/.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.wiw.szczecin.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Inspekcja Weterynaryjna Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Szczecinie ul. Ostrawicka 2 71-337 Szczecin pokój 22.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 29.06.2009 godzina 10:00, miejsce: Inspekcja Weterynaryjna Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Szczecinie ul. Ostrawicka 2 71-337 Szczecin pokój: KANCELARIA.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.