eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź"Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów" w ramach projektu "Młodzi z pasją"



Ogłoszenie z dnia 2024-09-29


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Młodzi z pasją”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Gastronomicznych

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000185844

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Sienkiewicza 88

1.4.2.) Miejscowość: Łódź

1.4.3.) Kod pocztowy: 90-357

1.4.4.) Województwo: łódzkie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL711 - Miasto Łódź

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: projekty@zsg.elodz.edu.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: gastronomik.edu.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00521067

2.2.) Data ogłoszenia: 2024-09-29

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00504215

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1)

Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Młodzi z pasją”. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Młodzi z pasją”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Młodzi z pasją”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027. Zamówienie jest podzielone na 4 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
I. Kursy dla uczniów
1.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B dla 24 uczniów, obejmuje w szczególności:
 30 godzin zajęć teoretycznych, w tym m.in. zagadnienia przepisy ruchu drogowego, budowa i wyposażenie, technika kierowania, czynności obsługi i eksploatacyjne, udzielanie pierwszej pomocy, gdzie 1 godzina = 45 minut,
 30 godzin zajęć praktycznych (praktyczne umiejętności prowadzenia auta), gdzie 1 godzina = 60 minut,
 badania lekarskie dla każdego kandydata na kierowcę kat. B,
 ubezpieczenie NNW każdego uczestnika kursu (kserokopię opłaconej polisy ubezpieczeniowej potwierdzoną za zgodność z oryginałem należy przedłożyć Zamawiającemu przed rozpoczęciem zajęć),
 przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego teoretycznego,
 przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego praktycznego ok. 1 godzina = 60 minut,
 przygotowanie i przekazanie uczestnikom kursu materiałów szkoleniowych w postaci papierowej lub elektronicznej, do uzgodnienia z Zamawiającym,
 egzaminy poprawkowe – maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny teoretyczny i maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny praktyczny,
 zapewnienie egzaminu państwowego - zewnętrznego teoretycznego i praktycznego w WORD - pokrycie kosztów opłaty pierwszego egzaminu państwowego teoretycznego i praktycznego,
 dwukrotne zapewnienie egzaminów państwowych poprawkowych (2 x teoria + 2 x praktyka) – poniesienie kosztów opłaty - dla max. 24 osób,
o Zajęcia teoretyczne powinny się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem; zajęcia praktyczne – jazdy, powinny odbywać się i kończyć w siedzibie ośrodka szkoleniowego lub innym miejscu w uzgodnieniu z uczniem, jego rodzicem lub opiekunem prawnym, przy czym koszt dojazdu na zajęcia praktyczne poza Łódź i z powrotem pokrywa Wykonawca (transport zapewnia Wykonawca).
o Kurs zostanie przeprowadzony na podstawie ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1201 z późn. zm.), ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1210 z późn. zm.), Rozporządzenia Ministra Infrastruktury i Budownictwa z dnia 4 marca 2016 r. w sprawie szkolenia osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, instruktorów i wykładowców (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1885 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 28 czerwca 2019 r. w sprawie egzaminowania osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez egzaminatorów oraz wzorów dokumentów stosowanych w tych sprawach (Dz. U. z 2019 r., poz. 1206) a także Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami i kierowców (Dz. U. z 2020 r., poz. 2213 ze zm.) oraz obowiązujących przepisów prawa w przedmiotowym zakresie.
o W cenie za kurs należy w szczególności uwzględnić: przeprowadzenie kursu, ubezpieczenie NNW, badania lekarskie, materiały dydaktyczne (materiały i testy w formie elektronicznej lub papierowej), koszty wydania zaświadczenia, koszt przeprowadzenia wewnętrznego egzaminu teoretycznego i praktycznego. Odrębnie, w formularzu ofertowym należy podać cenę za egzamin teoretyczny i praktyczny państwowy.
o Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania harmonogramu zajęć. Projekt harmonogramu Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Zamawiającemu na 5 dni przed podpisaniem umowy w celu jego zatwierdzenia
o Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
o UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
o Kod CPV: 80411200-0 - Usługi szkół nauki jazdy

Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Młodzi z pasją”. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Młodzi z pasją”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Młodzi z pasją”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027. Zamówienie jest podzielone na 4 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
I. Kursy dla uczniów
1.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B dla 24 uczniów, obejmuje w szczególności:
 30 godzin zajęć teoretycznych, w tym m.in. zagadnienia przepisy ruchu drogowego, budowa i wyposażenie, technika kierowania, czynności obsługi i eksploatacyjne, udzielanie pierwszej pomocy, gdzie 1 godzina = 45 minut,
 30 godzin zajęć praktycznych (praktyczne umiejętności prowadzenia auta), gdzie 1 godzina = 60 minut,
 badania lekarskie dla każdego kandydata na kierowcę kat. B,
 ubezpieczenie NNW każdego uczestnika kursu (kserokopię opłaconej polisy ubezpieczeniowej potwierdzoną za zgodność z oryginałem należy przedłożyć Zamawiającemu przed rozpoczęciem zajęć),
 przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego teoretycznego,
 przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego praktycznego ok. 1 godzina = 60 minut,
 przygotowanie i przekazanie uczestnikom kursu materiałów szkoleniowych w postaci papierowej lub elektronicznej, do uzgodnienia z Zamawiającym,
 egzaminy poprawkowe – maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny teoretyczny i maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny praktyczny,
 zapewnienie egzaminu państwowego - zewnętrznego teoretycznego i praktycznego w WORD - pokrycie kosztów opłaty pierwszego egzaminu państwowego teoretycznego i praktycznego,
 dwukrotne zapewnienie egzaminów państwowych poprawkowych (2 x teoria + 2 x praktyka) – poniesienie kosztów opłaty - dla max. 24 osób,
o Zajęcia teoretyczne powinny się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem; zajęcia praktyczne – jazdy, powinny odbywać się i kończyć w siedzibie ośrodka szkoleniowego lub innym miejscu w uzgodnieniu z uczniem, jego rodzicem lub opiekunem prawnym, przy czym koszt dojazdu na zajęcia praktyczne poza Łódź i z powrotem pokrywa Wykonawca (transport zapewnia Wykonawca).
o Kurs zostanie przeprowadzony na podstawie ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1201 z późn. zm.), ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1210 z późn. zm.), Rozporządzenia Ministra Infrastruktury i Budownictwa z dnia 4 marca 2016 r. w sprawie szkolenia osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, instruktorów i wykładowców (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1885 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 28 czerwca 2019 r. w sprawie egzaminowania osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez egzaminatorów oraz wzorów dokumentów stosowanych w tych sprawach (Dz. U. z 2019 r., poz. 1206) a także Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami i kierowców (Dz. U. z 2020 r., poz. 2213 ze zm.) oraz obowiązujących przepisów prawa w przedmiotowym zakresie.
o W cenie za kurs należy w szczególności uwzględnić: przeprowadzenie kursu, ubezpieczenie NNW, badania lekarskie, materiały dydaktyczne (materiały i testy w formie elektronicznej lub papierowej), koszty wydania zaświadczenia, koszt przeprowadzenia wewnętrznego egzaminu teoretycznego i praktycznego. Odrębnie, w formularzu ofertowym należy podać cenę za egzamin teoretyczny i praktyczny państwowy.
o Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania harmonogramu zajęć. Projekt harmonogramu Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Zamawiającemu na 5 dni przed podpisaniem umowy w celu jego zatwierdzenia
o Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.
o UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
o Kod CPV: 80411200-0 - Usługi szkół nauki jazdy

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 2)

Przed zmianą:
1.2. Część Nr 2 – Kursy dla uczniów:
1.2.1. Zero waste w restauracji
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
Tematyka zajęć powinna obejmować m.in. zajęcia teoretyczne i praktyczne o tematyce m.in. rodzaje noży i ostrzałek do sushi, dodatki do sushi, ryby i owoce morza – filetowanie i krojenie, technika przygotowywania dodatków z jajek do sushi, sosy do sushi, technika wykonania futomaki sushi, specjalne maki, serce sushi – ryż zakwaszony zalewą na bazie octu.
Tematyka kursu powinna obejmować:
Opracowanie indywidualnego menu składające się z:
• zup
• dań głównych
• przystawek kolacyjnych
• sałatek
Na organizację szkolenia powinno również się składać:
• Przygotowanie przepisów.
• Przygotowanie listy zakupów oraz zakup towaru na szkolenie (towar w cenie szkolenia).
• 2 dni gotowania po 8h z omówieniem:
 jak wybrać dobrej jakości produkt, na co zwrócić uwagę
 omówienie, z jakich etapów składa się przygotowanie produktu,
 obróbka wstępna,
 marynowanie/ doprawianie,
 obróbka termiczna,
 omówienie, jak powinno się je przechowywać,
 omówienie, czy któryś ze składników można pominąć/ zamienić,
 pokazanie przykładowego dekorowania,
 degustacja.
Kurs powinien obejmować również:
• Sztukę dekorowania i prezentacji potraw warsztat.
• Tworzenie standaryzacji, produkcji, powtarzalność produkcji.
• Tworzenie dań na podstawie łączenia smaków.
• Klasyczne zasady oraz nowoczesne metody.
• Dekonstrukcje przepisów klasycznych (klasyczne potrawy podane w nowatorski sposób).
• Przygotowanie potraw do sesji zdjęciowej oraz wykonanie zdjęć.
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.

1.2.2. Słodki stół – cukiernictwo bankietowe
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę,
Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca,
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Tematem szkolenia będą: ptysie, monoporcje, makaroniki, verrines, tarty oraz tort - cukiernictwo bankietowe na wesela, komunie i inne uroczystości.
Podczas kursu uczniowie powinni nabyć umiejętności, takie jak:
 przygotowanie i wypiek ciasta parzonego
 tworzenie „verrines” czyli deserów w słoiczkach/ naczyniach
 wykonywanie monoporcji oraz ich elementów
 przyrządzanie makaroników od podstaw, które zawsze wychodzą
 wyrabianie i wypiekanie ciasto kruche wraz z wypełnieniami
 szykowanie tortu musowego od podstaw wraz z niezbędnymi składnikami
 tworzenie dekoracji do deserów zgodnie z najnowszymi trendami cukierniczymi

UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.

1.2.3. Nowoczesne techniki cukiernicze od podstaw
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
Tematyka zajęć powinna obejmować m.in. zajęcia teoretyczne i praktyczne o tematyce m.in. rodzaje noży i ostrzałek do sushi, dodatki do sushi, ryby i owoce morza – filetowanie i krojenie, technika przygotowywania dodatków z jajek do sushi, sosy do sushi, technika wykonania futomaki sushi, specjalne maki, serce sushi – ryż zakwaszony zalewą na bazie octu.
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Program szkolenia:
 Omówienie rodzajów narzędzi i form potrzebnych do tworzenia aplikacji
 Omówienie roli żelatyny w aplikacjach
 Omówienie sposobu wykonania ciast parzonych, drożdżowych i ucieranych
 Tworzenie i rodzaje biszkoptów
 Podstawy temperowania czekolady i tworzenie różnych rodzajów kremów na jej bazie
 Żelifikacja jako ważny czynnik stabilizacji i tekstur aplikacji na przykładzie pektyn i gum
 Tworzenie galaretek i konfitur oraz compote
 Omówienie i tworzenie musów
 Infuzje na zimno i ciepło
 Różne rodzaje polew od czekolado - tłuszczowych do mirror glaze

UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.

Po zmianie:
1.2. Część Nr 2 – Kursy dla uczniów:
1.2.1. Zero waste w restauracji
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.

Tematyka kursu powinna obejmować:
Opracowanie indywidualnego menu składające się z:
• zup
• dań głównych
• przystawek kolacyjnych
• sałatek
Na organizację szkolenia powinno również się składać:
• Przygotowanie przepisów.
• Przygotowanie listy zakupów oraz zakup towaru na szkolenie (towar w cenie szkolenia).
• 2 dni gotowania po 8h z omówieniem:
 jak wybrać dobrej jakości produkt, na co zwrócić uwagę
 omówienie, z jakich etapów składa się przygotowanie produktu,
 obróbka wstępna,
 marynowanie/ doprawianie,
 obróbka termiczna,
 omówienie, jak powinno się je przechowywać,
 omówienie, czy któryś ze składników można pominąć/ zamienić,
 pokazanie przykładowego dekorowania,
 degustacja.
Kurs powinien obejmować również:
• Sztukę dekorowania i prezentacji potraw warsztat.
• Tworzenie standaryzacji, produkcji, powtarzalność produkcji.
• Tworzenie dań na podstawie łączenia smaków.
• Klasyczne zasady oraz nowoczesne metody.
• Dekonstrukcje przepisów klasycznych (klasyczne potrawy podane w nowatorski sposób).
• Przygotowanie potraw do sesji zdjęciowej oraz wykonanie zdjęć.
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.

1.2.2. Słodki stół – cukiernictwo bankietowe
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę,
Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca,
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Tematem szkolenia będą: ptysie, monoporcje, makaroniki, verrines, tarty oraz tort - cukiernictwo bankietowe na wesela, komunie i inne uroczystości.
Podczas kursu uczniowie powinni nabyć umiejętności, takie jak:
 przygotowanie i wypiek ciasta parzonego
 tworzenie „verrines” czyli deserów w słoiczkach/ naczyniach
 wykonywanie monoporcji oraz ich elementów
 przyrządzanie makaroników od podstaw, które zawsze wychodzą
 wyrabianie i wypiekanie ciasto kruche wraz z wypełnieniami
 szykowanie tortu musowego od podstaw wraz z niezbędnymi składnikami
 tworzenie dekoracji do deserów zgodnie z najnowszymi trendami cukierniczymi

UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.

1.2.3. Nowoczesne techniki cukiernicze od podstaw
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.

Ilość osób w grupie - 20 uczniów = 10 osób x 2 gr., dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Program szkolenia:
 Omówienie rodzajów narzędzi i form potrzebnych do tworzenia aplikacji
 Omówienie roli żelatyny w aplikacjach
 Omówienie sposobu wykonania ciast parzonych, drożdżowych i ucieranych
 Tworzenie i rodzaje biszkoptów
 Podstawy temperowania czekolady i tworzenie różnych rodzajów kremów na jej bazie
 Żelifikacja jako ważny czynnik stabilizacji i tekstur aplikacji na przykładzie pektyn i gum
 Tworzenie galaretek i konfitur oraz compote
 Omówienie i tworzenie musów
 Infuzje na zimno i ciepło
 Różne rodzaje polew od czekolado - tłuszczowych do mirror glaze

UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 1, Część zamówienia nr 1)

Przed zmianą:
2025-06-30

Po zmianie:
2026-06-30

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 2, Część zamówienia nr 2)

Przed zmianą:
2025-06-30

Po zmianie:
2026-06-30

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 3, Część zamówienia nr 3)

Przed zmianą:
2025-06-30

Po zmianie:
2026-06-30

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 4, Część zamówienia nr 4)

Przed zmianą:
2025-06-30

Po zmianie:
2026-06-30

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2024-09-30 10:00

Po zmianie:
2024-10-03 09:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2024-09-30 10:30

Po zmianie:
2024-10-03 09:30

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2024-10-29

Po zmianie:
2024-11-01

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.