Ogłoszenie z dnia 2024-09-29
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00504215/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-09-17
- 2024/BZP 00510206/01 - Modyfikacja z dnia 2024-09-20
- 2024/BZP 00516688/01 - Modyfikacja z dnia 2024-09-25
- 2024/BZP 00558932/01 - Wynik z dnia 2024-10-22
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Młodzi z pasją”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Gastronomicznych
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000185844
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Sienkiewicza 88
1.4.2.) Miejscowość: Łódź
1.4.3.) Kod pocztowy: 90-357
1.4.4.) Województwo: łódzkie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL711 - Miasto Łódź
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: projekty@zsg.elodz.edu.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: gastronomik.edu.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00521067
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-09-29
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00504215
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Młodzi z pasją”. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Młodzi z pasją”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Młodzi z pasją”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027. Zamówienie jest podzielone na 4 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
I. Kursy dla uczniów
1.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B dla 24 uczniów, obejmuje w szczególności:
30 godzin zajęć teoretycznych, w tym m.in. zagadnienia przepisy ruchu drogowego, budowa i wyposażenie, technika kierowania, czynności obsługi i eksploatacyjne, udzielanie pierwszej pomocy, gdzie 1 godzina = 45 minut,
30 godzin zajęć praktycznych (praktyczne umiejętności prowadzenia auta), gdzie 1 godzina = 60 minut,
badania lekarskie dla każdego kandydata na kierowcę kat. B,
ubezpieczenie NNW każdego uczestnika kursu (kserokopię opłaconej polisy ubezpieczeniowej potwierdzoną za zgodność z oryginałem należy przedłożyć Zamawiającemu przed rozpoczęciem zajęć),
przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego teoretycznego,
przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego praktycznego ok. 1 godzina = 60 minut,
przygotowanie i przekazanie uczestnikom kursu materiałów szkoleniowych w postaci papierowej lub elektronicznej, do uzgodnienia z Zamawiającym,
egzaminy poprawkowe – maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny teoretyczny i maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny praktyczny,
zapewnienie egzaminu państwowego - zewnętrznego teoretycznego i praktycznego w WORD - pokrycie kosztów opłaty pierwszego egzaminu państwowego teoretycznego i praktycznego,
dwukrotne zapewnienie egzaminów państwowych poprawkowych (2 x teoria + 2 x praktyka) – poniesienie kosztów opłaty - dla max. 24 osób,
o Zajęcia teoretyczne powinny się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem; zajęcia praktyczne – jazdy, powinny odbywać się i kończyć w siedzibie ośrodka szkoleniowego lub innym miejscu w uzgodnieniu z uczniem, jego rodzicem lub opiekunem prawnym, przy czym koszt dojazdu na zajęcia praktyczne poza Łódź i z powrotem pokrywa Wykonawca (transport zapewnia Wykonawca).
o Kurs zostanie przeprowadzony na podstawie ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1201 z późn. zm.), ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1210 z późn. zm.), Rozporządzenia Ministra Infrastruktury i Budownictwa z dnia 4 marca 2016 r. w sprawie szkolenia osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, instruktorów i wykładowców (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1885 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 28 czerwca 2019 r. w sprawie egzaminowania osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez egzaminatorów oraz wzorów dokumentów stosowanych w tych sprawach (Dz. U. z 2019 r., poz. 1206) a także Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami i kierowców (Dz. U. z 2020 r., poz. 2213 ze zm.) oraz obowiązujących przepisów prawa w przedmiotowym zakresie.
o W cenie za kurs należy w szczególności uwzględnić: przeprowadzenie kursu, ubezpieczenie NNW, badania lekarskie, materiały dydaktyczne (materiały i testy w formie elektronicznej lub papierowej), koszty wydania zaświadczenia, koszt przeprowadzenia wewnętrznego egzaminu teoretycznego i praktycznego. Odrębnie, w formularzu ofertowym należy podać cenę za egzamin teoretyczny i praktyczny państwowy.
o Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania harmonogramu zajęć. Projekt harmonogramu Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Zamawiającemu na 5 dni przed podpisaniem umowy w celu jego zatwierdzenia
o Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
o UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
o Kod CPV: 80411200-0 - Usługi szkół nauki jazdy
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Młodzi z pasją”. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Młodzi z pasją”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Młodzi z pasją”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027. Zamówienie jest podzielone na 4 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
I. Kursy dla uczniów
1.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B dla 24 uczniów, obejmuje w szczególności:
30 godzin zajęć teoretycznych, w tym m.in. zagadnienia przepisy ruchu drogowego, budowa i wyposażenie, technika kierowania, czynności obsługi i eksploatacyjne, udzielanie pierwszej pomocy, gdzie 1 godzina = 45 minut,
30 godzin zajęć praktycznych (praktyczne umiejętności prowadzenia auta), gdzie 1 godzina = 60 minut,
badania lekarskie dla każdego kandydata na kierowcę kat. B,
ubezpieczenie NNW każdego uczestnika kursu (kserokopię opłaconej polisy ubezpieczeniowej potwierdzoną za zgodność z oryginałem należy przedłożyć Zamawiającemu przed rozpoczęciem zajęć),
przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego teoretycznego,
przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego praktycznego ok. 1 godzina = 60 minut,
przygotowanie i przekazanie uczestnikom kursu materiałów szkoleniowych w postaci papierowej lub elektronicznej, do uzgodnienia z Zamawiającym,
egzaminy poprawkowe – maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny teoretyczny i maksymalnie 1 egzamin poprawkowy wewnętrzny praktyczny,
zapewnienie egzaminu państwowego - zewnętrznego teoretycznego i praktycznego w WORD - pokrycie kosztów opłaty pierwszego egzaminu państwowego teoretycznego i praktycznego,
dwukrotne zapewnienie egzaminów państwowych poprawkowych (2 x teoria + 2 x praktyka) – poniesienie kosztów opłaty - dla max. 24 osób,
o Zajęcia teoretyczne powinny się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem; zajęcia praktyczne – jazdy, powinny odbywać się i kończyć w siedzibie ośrodka szkoleniowego lub innym miejscu w uzgodnieniu z uczniem, jego rodzicem lub opiekunem prawnym, przy czym koszt dojazdu na zajęcia praktyczne poza Łódź i z powrotem pokrywa Wykonawca (transport zapewnia Wykonawca).
o Kurs zostanie przeprowadzony na podstawie ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1201 z późn. zm.), ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1210 z późn. zm.), Rozporządzenia Ministra Infrastruktury i Budownictwa z dnia 4 marca 2016 r. w sprawie szkolenia osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, instruktorów i wykładowców (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1885 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 28 czerwca 2019 r. w sprawie egzaminowania osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez egzaminatorów oraz wzorów dokumentów stosowanych w tych sprawach (Dz. U. z 2019 r., poz. 1206) a także Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 2019 r. w sprawie badań lekarskich osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami i kierowców (Dz. U. z 2020 r., poz. 2213 ze zm.) oraz obowiązujących przepisów prawa w przedmiotowym zakresie.
o W cenie za kurs należy w szczególności uwzględnić: przeprowadzenie kursu, ubezpieczenie NNW, badania lekarskie, materiały dydaktyczne (materiały i testy w formie elektronicznej lub papierowej), koszty wydania zaświadczenia, koszt przeprowadzenia wewnętrznego egzaminu teoretycznego i praktycznego. Odrębnie, w formularzu ofertowym należy podać cenę za egzamin teoretyczny i praktyczny państwowy.
o Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania harmonogramu zajęć. Projekt harmonogramu Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Zamawiającemu na 5 dni przed podpisaniem umowy w celu jego zatwierdzenia
o Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.
o UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
o Kod CPV: 80411200-0 - Usługi szkół nauki jazdy
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 2) Przed zmianą:
1.2. Część Nr 2 – Kursy dla uczniów:
1.2.1. Zero waste w restauracji
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
Tematyka zajęć powinna obejmować m.in. zajęcia teoretyczne i praktyczne o tematyce m.in. rodzaje noży i ostrzałek do sushi, dodatki do sushi, ryby i owoce morza – filetowanie i krojenie, technika przygotowywania dodatków z jajek do sushi, sosy do sushi, technika wykonania futomaki sushi, specjalne maki, serce sushi – ryż zakwaszony zalewą na bazie octu.
Tematyka kursu powinna obejmować:
Opracowanie indywidualnego menu składające się z:
• zup
• dań głównych
• przystawek kolacyjnych
• sałatek
Na organizację szkolenia powinno również się składać:
• Przygotowanie przepisów.
• Przygotowanie listy zakupów oraz zakup towaru na szkolenie (towar w cenie szkolenia).
• 2 dni gotowania po 8h z omówieniem:
jak wybrać dobrej jakości produkt, na co zwrócić uwagę
omówienie, z jakich etapów składa się przygotowanie produktu,
obróbka wstępna,
marynowanie/ doprawianie,
obróbka termiczna,
omówienie, jak powinno się je przechowywać,
omówienie, czy któryś ze składników można pominąć/ zamienić,
pokazanie przykładowego dekorowania,
degustacja.
Kurs powinien obejmować również:
• Sztukę dekorowania i prezentacji potraw warsztat.
• Tworzenie standaryzacji, produkcji, powtarzalność produkcji.
• Tworzenie dań na podstawie łączenia smaków.
• Klasyczne zasady oraz nowoczesne metody.
• Dekonstrukcje przepisów klasycznych (klasyczne potrawy podane w nowatorski sposób).
• Przygotowanie potraw do sesji zdjęciowej oraz wykonanie zdjęć.
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
1.2.2. Słodki stół – cukiernictwo bankietowe
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę,
Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca,
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Tematem szkolenia będą: ptysie, monoporcje, makaroniki, verrines, tarty oraz tort - cukiernictwo bankietowe na wesela, komunie i inne uroczystości.
Podczas kursu uczniowie powinni nabyć umiejętności, takie jak:
przygotowanie i wypiek ciasta parzonego
tworzenie „verrines” czyli deserów w słoiczkach/ naczyniach
wykonywanie monoporcji oraz ich elementów
przyrządzanie makaroników od podstaw, które zawsze wychodzą
wyrabianie i wypiekanie ciasto kruche wraz z wypełnieniami
szykowanie tortu musowego od podstaw wraz z niezbędnymi składnikami
tworzenie dekoracji do deserów zgodnie z najnowszymi trendami cukierniczymi
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
1.2.3. Nowoczesne techniki cukiernicze od podstaw
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r.
Tematyka zajęć powinna obejmować m.in. zajęcia teoretyczne i praktyczne o tematyce m.in. rodzaje noży i ostrzałek do sushi, dodatki do sushi, ryby i owoce morza – filetowanie i krojenie, technika przygotowywania dodatków z jajek do sushi, sosy do sushi, technika wykonania futomaki sushi, specjalne maki, serce sushi – ryż zakwaszony zalewą na bazie octu.
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Program szkolenia:
Omówienie rodzajów narzędzi i form potrzebnych do tworzenia aplikacji
Omówienie roli żelatyny w aplikacjach
Omówienie sposobu wykonania ciast parzonych, drożdżowych i ucieranych
Tworzenie i rodzaje biszkoptów
Podstawy temperowania czekolady i tworzenie różnych rodzajów kremów na jej bazie
Żelifikacja jako ważny czynnik stabilizacji i tekstur aplikacji na przykładzie pektyn i gum
Tworzenie galaretek i konfitur oraz compote
Omówienie i tworzenie musów
Infuzje na zimno i ciepło
Różne rodzaje polew od czekolado - tłuszczowych do mirror glaze
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
Po zmianie:
1.2. Część Nr 2 – Kursy dla uczniów:
1.2.1. Zero waste w restauracji
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.
Tematyka kursu powinna obejmować:
Opracowanie indywidualnego menu składające się z:
• zup
• dań głównych
• przystawek kolacyjnych
• sałatek
Na organizację szkolenia powinno również się składać:
• Przygotowanie przepisów.
• Przygotowanie listy zakupów oraz zakup towaru na szkolenie (towar w cenie szkolenia).
• 2 dni gotowania po 8h z omówieniem:
jak wybrać dobrej jakości produkt, na co zwrócić uwagę
omówienie, z jakich etapów składa się przygotowanie produktu,
obróbka wstępna,
marynowanie/ doprawianie,
obróbka termiczna,
omówienie, jak powinno się je przechowywać,
omówienie, czy któryś ze składników można pominąć/ zamienić,
pokazanie przykładowego dekorowania,
degustacja.
Kurs powinien obejmować również:
• Sztukę dekorowania i prezentacji potraw warsztat.
• Tworzenie standaryzacji, produkcji, powtarzalność produkcji.
• Tworzenie dań na podstawie łączenia smaków.
• Klasyczne zasady oraz nowoczesne metody.
• Dekonstrukcje przepisów klasycznych (klasyczne potrawy podane w nowatorski sposób).
• Przygotowanie potraw do sesji zdjęciowej oraz wykonanie zdjęć.
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
1.2.2. Słodki stół – cukiernictwo bankietowe
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę,
Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca,
Ilość osób w grupie - 20 uczniów: dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Tematem szkolenia będą: ptysie, monoporcje, makaroniki, verrines, tarty oraz tort - cukiernictwo bankietowe na wesela, komunie i inne uroczystości.
Podczas kursu uczniowie powinni nabyć umiejętności, takie jak:
przygotowanie i wypiek ciasta parzonego
tworzenie „verrines” czyli deserów w słoiczkach/ naczyniach
wykonywanie monoporcji oraz ich elementów
przyrządzanie makaroników od podstaw, które zawsze wychodzą
wyrabianie i wypiekanie ciasto kruche wraz z wypełnieniami
szykowanie tortu musowego od podstaw wraz z niezbędnymi składnikami
tworzenie dekoracji do deserów zgodnie z najnowszymi trendami cukierniczymi
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
1.2.3. Nowoczesne techniki cukiernicze od podstaw
Usługa szkoleniowa realizowana na terenie miejsca pracy zleceniobiorcy, Kurs powinien się odbywać w promieniu maksymalnie 30 km od Łodzi - w przypadku prowadzenia zajęć poza Łodzią Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia transportu kursantów z Łodzi do miejsca prowadzenia kursu i z powrotem.
Surowce do zajęć szkoleniowych zakupione przez zleceniobiorcę, Urządzenia i drobny sprzęt gastronomiczny zapewnia zleceniobiorca.
Czas trwania: 16h/grupę x 2gr. = 32h
Liczebność grup: 1gr = 10 uczniów x 2gr = 20 uczniów
Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2026 r.
Ilość osób w grupie - 20 uczniów = 10 osób x 2 gr., dopuszcza się zmianę liczby osób między grupami i w grupach.
Program szkolenia:
Omówienie rodzajów narzędzi i form potrzebnych do tworzenia aplikacji
Omówienie roli żelatyny w aplikacjach
Omówienie sposobu wykonania ciast parzonych, drożdżowych i ucieranych
Tworzenie i rodzaje biszkoptów
Podstawy temperowania czekolady i tworzenie różnych rodzajów kremów na jej bazie
Żelifikacja jako ważny czynnik stabilizacji i tekstur aplikacji na przykładzie pektyn i gum
Tworzenie galaretek i konfitur oraz compote
Omówienie i tworzenie musów
Infuzje na zimno i ciepło
Różne rodzaje polew od czekolado - tłuszczowych do mirror glaze
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 1, Część zamówienia nr 1) Przed zmianą:
2025-06-30
Po zmianie:
2026-06-30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 2, Część zamówienia nr 2) Przed zmianą:
2025-06-30
Po zmianie:
2026-06-30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 3, Część zamówienia nr 3) Przed zmianą:
2025-06-30
Po zmianie:
2026-06-30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania (Okres realizacji zamówienia/umowy ramowej dla części nr 4, Część zamówienia nr 4) Przed zmianą:
2025-06-30
Po zmianie:
2026-06-30
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-09-30 10:00
Po zmianie:
2024-10-03 09:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-09-30 10:30
Po zmianie:
2024-10-03 09:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2024-10-29
Po zmianie:
2024-11-01
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Dostawa pomocy dydaktycznych dla P. M. nr 202 w Łodzi , w ramach projektu "RównoWażni" FELD 2021-2027 etap 2
- Naprawy pojazdów silnikowych: samochodów osobowych, samochodów ciężarowych, ciągników, rębaków, przyczep i kosiarek będących w dyspozycji Zarządu Dróg Wojewódzkich w Łodzi
- 181/TP/ZP/D/2024 - Dostawa aparatury medycznej dla potrzeb psychogeriatrii
- EZ.28.168.2024 Usługa transportu krwi dla Wojewódzkiego Wielospecjalistycznego Centrum Onkologii i Traumatologii im. M. Kopernika w Łodzi
- ZP/38/2024 "Dostawy drobnego sprzętu laboratoryjnego jednorazowego użytku i asortymentu do wykonywania badań laboratoryjnych z podziałem na 9 części dla WSSz. im. M. Pirogowa w Łodzi"
- Przebudowa i remont pomieszczeń OSP Łódź Wiskitno przy ul. Kolumny 312 w Łodzi - Etap 1
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Rozwój usług elektronicznych oraz wzmocnienie stopnia cyfryzacji urzędów w gminach podregionu lubelskiego w Gminie Serniki
- Dostawa wraz z wdrożeniem i uruchomieniem oprogramowania oraz infrastruktury sprzętowej połączonej ze szkoleniem dla Gminy Krzęcin realizowanej w ramach "Cyberbezpieczny Samorząd"
- "Kompleksowa organizacja pakietu usług ogólnorozwojowych, społecznych i zdrowotnych w ramach projektu Tworzenie Lokalnych Systemów Wsparcia dla Seniorów"
- Rozwój usług elektronicznych oraz wzmocnienie stopnia cyfryzacji urzędów w gminach subregionu puławskiego w Gminie Baranów.
- Zakup sprzętu informatycznego i oprogramowania w ramach konkursu grantowego Cyberbezpieczny Samorząd dla Urzędu Gminy Biały Dunajec
- Przeprowadzenie kursu z obsługi programów graficznych Adobe - "Pakiet graficzny Adobe Illustrator" w ramach projektu pn.: "Atrakcyjne kształcenie zawodowe krokiem do przyszłości"
więcej: Usługi szkół nauki jazdy »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.