eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KielcePRZETARG NIEOGRANICZONY NA ¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH W RAMACH PROJEKTU ENTERPRISE EUROPE NETWORK

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2011-08-24

Kielce: PRZETARG NIEOGRANICZONY NA ¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH W RAMACH PROJEKTU ENTERPRISE EUROPE NETWORK
Numer og³oszenia: 258102 - 2011; data zamieszczenia: 24.08.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii sp. z o.o. , ul. Zagnañska 84, 25-528 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3432910, faks 041 3432912.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.it.kielce.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci±.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: PRZETARG NIEOGRANICZONY NA ¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH W RAMACH PROJEKTU ENTERPRISE EUROPE NETWORK.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia s± us³ugi cateringowe polegaj±ce na przygotowywaniu i dostarczeniu bufetu kawowego (serwisu) oraz lunch-u w formie bufetu szwedzkiego dla 200 uczestników ¦wiêtokrzyskiego Forum Gospodarczego pn. Innowacje, inwestycje, przedsiêbiorczo¶æ - fundusze UE 2014-2020 na rzecz rozwoju Regionu ¦wiêtokrzyskiego, realizowanego przez ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii Sp. z o. o., w ramach projektu ENTERPRISE EUROPE NETWORK. Forum Gospodarcze zorganizowane bêdzie w dniu 21 wrze¶nia 2011 r. w Auli Wydzia³u Zarz±dzania i Administracji UJK w Kielcach, przy ul. ¦wiêtokrzyskiej 21, zgodnie z menu wskazanym przez Zamawiaj±cego: Bufet kawowy, zwany w dalszej czê¶ci SIWZ i w umowie bufetem kawowym (serwisem) / Rejestracja - w godz.09:00 - 9:30: Kawa wraz z dodatkami: cukier bia³y, mleko p³ynne 2% Herbata wraz z dodatkami: cukier bia³y, cytryna Ciastka mix (ciasteczek - 4 rodzaje - ciastka kruche i francuskie) S³one przek±ski mix (paluszki, precelki, krakersy) Przerwa kawowa, zwana w dalszej czê¶ci SIWZ i w umowie bufetem kawowym (serwisem) - w godz.11:45 - 12:15: Kawa wraz z dodatkami: cukier bia³y, mleko p³ynne 2% Herbata wraz z dodatkami: cukier bia³y, cytryna Woda gazowana i niegazowana Sok pomarañczowy, jab³kowy, wieloowocowy Kanapki ró¿ne bankietowe mix (szynka, ³oso¶, sa³atka zielona, rzodkiewka, pomidor, ogórek ¶wie¿y, ogórek kiszony, ogórek korniszony) Owoce (mandarynki, banany, winogrona zielone i ró¿owe, kiwi) Ciasto - sernik Ciasto - szarlotka LUNCH - gor±cy posi³ek w godz. 13:45 - 14:15: Danie na gor±co: Drób grillowany (z grilla lub ro¿na), rozetki ziemniaczane opiekane, zestaw surówek Przek±ski na zimno: Koreczki ró¿ne bankietowe mix (kabanosy, szynka, ³oso¶, ser, ananas, oliwki) Mozarella z pomidorami Sok pomarañczowy, jab³kowy, wieloowocowy Owoce (mandarynki, banany, winogrona zielone i ró¿owe, kiwi) Ciasto - sernik Ciasto - szarlotka Zakres przedmiotu zamówienia (umowy): Wykonawca zobowi±zany jest do: przygotowania, dowozu i podawania lunch-u oraz przygotowania bufetu kawowego (serwisu) ¶ci¶le wg podanego menu oraz w miejscu wskazanym przez Zamawiaj±cego, ¶wiadczenia us³ug cateringowych wy³±cznie przy u¿yciu produktów spe³niaj±cych normy jako¶ci produktów spo¿ywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 z pó¼n. zmianami), przygotowywania bufetu kawowego (serwisu) najpó¼niej na 30 minut przed planowan± rejestracj± i przerw± kawow±, ¶wiadczenia us³ug cateringowych na zastawie porcelanowej lub szklanej z u¿yciem sztuæców ze stali nierdzewnej, serwetek jednorazowych oraz obrusów materia³owych, przygotowania dekoracji sto³ów, estetycznego podawania posi³ków, zapewnienia pojemnika na resztki po spo¿ytym posi³ku i brudn± zastawê, zebrania naczyñ oraz resztek pokonsumpcyjnych najpó¼niej na 30 minut po zakoñczeniu lunch-u. Termin realizacji przedmiotu zamówienia: Forum Gospodarcze zorganizowane bêdzie w dniu 21 wrze¶nia 2011 r. w Auli Wydzia³u Zarz±dzania i Administracji UJK w Kielcach, przy ul. ¦wiêtokrzyskiej 21. Zasady rozliczania: Ilo¶æ i wielko¶æ zamawianej us³ugi wskazana w SIWZ stanowi maksymalny zakres i wielko¶æ zamówienia. Na potwierdzenie nale¿ytego wykonania przedmiotu umowy spisany zostanie protokó³ zdawczo-odbiorczy, który stanowiæ bêdzie podstawê do rozliczenia finansowego z Wykonawc±. Miejsce realizacji: Aula Wydzia³u Zarz±dzania i Administracji UJK w Kielcach, przy ul. ¦wiêtokrzyskiej 21. Termin realizacji szkolenia: 21.09.2011 r..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 21.09.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie ¿±da wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¶li przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce posiadania wiedzy i do¶wiadczenia. Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli: Wykonawca (lub podwykonawca) wyka¿e, i¿ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³ co najmniej dwie us³ugi cateringowe o warto¶ci minimum 10 000,00 z³ (brutto) ka¿da. Zgodnie z Rozdzia³em V pkt 5 nale¿y z³o¿yæ wykaz wykonanych us³ug cateringowych wraz z podaniem warto¶ci ¶wiadczonych us³ug z wykorzystaniem za³±czonego wzoru - za³±cznik nr 5 do SIWZ. Do za³±cznika nr 5 do SIWZ nale¿y do³±czyæ przynajmniej 1 dokument potwierdzaj±cy, ¿e w/w us³uga zosta³a wykonana nale¿ycie (referencja, protokó³ odbioru lub inny posiadany przez Wykonawcê dokument, z którego wynika, ¿e us³uga wykonana zosta³a nale¿ycie). Dokument ten winien dotyczyæ us³ugi, która zosta³a wskazana w powy¿szym wykazie (Za³±cznik nr 5). Na potwierdzenie nale¿y równie¿ z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym do wykonania zamówienia. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce sytuacji ekonomicznej i finansowej. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu metod± zero-jedynkow±, tj. wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3.2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert - albo o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, je¿eli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê takiego za¶wiadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Dokument potwierdzaj±cy, ¿e us³uga zosta³a wykonana nale¿ycie (referencja, protokó³ odbioru lub inny posiadany przez Wykonawcê dokument, z którego wynika, ¿e us³uga wykonana zosta³a nale¿ycie). Dokument ten winien dotyczyæ us³ugi, która zosta³a wskazana w wykazie znajdujacym siê w Za³±czniku nr 5.

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.it.kielce.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii Spó³ka z o. o. ul. Zagnañska 84, 25 - 528 Kielce.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 01.09.2011 godzina 12:00, miejsce: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii Spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci±, ul. Zagnañska 84, 25 - 528 Kielce, II piêtro - pok. 6 Sekretariat.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Zamówienie wspó³finansowane jest ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Competitiveness and Innovation Programme oraz bud¿etu Pañstwa w ramach Projektu Enterprise Europe Network..

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.